lördag 28 februari 2009

Titta vad jag har fått!


Chaos var så snäll och ringde igår och frågade, om jag ville ha ett bröd, som hon hade fått med sin låda ifrån Årstiderna. Hon gillar inte den sortens mörkt bröd, som är nästan helig för mig. Jag var mycket lycklig och ännu lyckligare i dag, när jag fick smaka till lunch. Det doftar så gott och smakar så gott! Tack så mycket. Gå även in på hennes blogg och se vad hon har stickat för smart sak.

fredag 27 februari 2009

En utmaning!

Jag hittade detta hos Annelas hörna och det verkade roligt.

Regler:
Plocka åt dig den närmaste bok du hittar
Slå upp sidan 56.
Ta den femte meningen på denna sida.
Skriv ner den på din blogg. Plus instruktion om hur andra kan göra likadant.
Välj inte din favoritbok, inte någon häftig cool bok eller ett imponerande intellektuellt praktverk – välj den NÄRMASTE boken …Det blev det här:

"Idag koster en betydligt bättre TV mindre än en veckolön" ur boken Lev enklare, idéer för en hållbar livsstil av Gisela Linde.

Vilken tid på dygnet är det?

Kan hur som helst inte sova, har stickat en bra bit på Regnbågssjalen, skypat med Kära Släkten, tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt, bäddat sängar, satt på torktumlare, satt på diskmaskin, städat av i kök efter kvällsfika, gått ut med sopor, låst och släckt ute vilket brukar höra till Stora Kärlekens uppgifter, men det är ju han som inte är hemma, och därför att jag inte kan sova........!

Visst är det konstigt, att man inte kan sova bara för att den andra hälft inte är i huset, men så har det alltid varit så länge jag kan minnas. Barnen har lite grann samma sak, men nu sover de i alla fall. De kan sova länge i morgon båda två, det är bara Stora Dottern som ska på rykttävling i stallet runt lunch. Vi andra ska göra ingenting eller något ytterst litet.

Förr i tiden tittade jag ofta på filmer i väntan på, att Stora Kärleken skulle komma hem, men nu har jag inte brytt mig om att sätta mig in i hur det fungerar med alla boxar, fjärrkontroller etc. sedan vi fick allt, så jag får inte på någon dvd. Stora Dottern vet hur man gör, men jag ids inte försöka själv, kanske tv'n försvinner om jag börjar trycka på knappar..................Så det får bli BBC Lifestyle och ett program om champagne....... Ups..nu var det Nigella och hennes matlagning, då blir man väl hungrig på kuppen?

Samma sak är det med bilen. Förr i tiden kunde jag en del själv, men nu ordnar Stora Kärleken allt. Det medför ju vissa besvär, om man ska klara sig själv som igår exempelvis: spolarvätskan slut långt ifrån hemma och vart var det nu man fyllde på? Förra gången fyllde jag spolarvätska där man skulle fylla på bromsvätska, knappt så lyckat. Lilla Sonen fick leta reda på bruksanvisningen på bilen i handskfacket, hitta en bild på en motor, som jag sedan tittade på, innan jag gick ut och fyllde på, när vi hade kommit till macken! Ska jag säga det själv, så hoppas jag att det så ut, som om jag aldrig hade gjort annat!

Tror, att jag ska lägga upp maskor till bakstycket på Lilla Sonens svarta tröja, så har jag något annat att varva Regnbågssjalen med. Sedan måste det vara godnatt!

torsdag 26 februari 2009

Slöjd i skolan!

Här kommer ett upprop om just slöjd i skolan, som vissa inte tycker behövs.

Nu gäller det! Ska vi ha kvar skolslöjden??? Gå in och rösta från så många datorer som någonsin är möjligt på:

http://www.ur.se/Skolfront/Startsida/

Scrolla en bit ner på sidan och där står det: Ska slöjd vara ett obligatoriskt ämne i skolan? TV:s skolprogram Skolfront kommer torsdag 26/2 att bl a diskutera frågan: Är det dags att ersätta slöjd och hemkunskap med mer moderna ämnen som IT och teknik?

Programmet sänds direkt i TV2 klockan 19.30. Kajsa Borg kommer att vara med, det är också chefredaktören för tidningen Computer Sweden (tidningen som för ett tag sedan föreslog att slöjd skulle ersättas med IT i skolan).

Mobilisering!
Rösta på webfrågan. Det verkar väl troligt att utfallet redovisas under tvsändningen? Rösta själv, få elever att rösta, utnyttja alla datorer du kommer åt (om det är så, att det bara går att rösta en gång per dator – vilket jag tror, men inte vet)
Följ programmet. Oavsett utgång signalerar väl bara det att frågan kommer upp, att ”Slöjdsverige” behöver agera snabbt, enat och starkt.
Ryktet säger att Utbildningsdepartementet nu diskuterar om slöjd och hem- och konsumentkunskap skall fortsätta vara obligatoriska ämnen.
Gå in på Slöjdmagasinets hemsida och läs mera.

MER SLÖJD ÅT ALLA, NU!

Utmaning!

Ifrån Carina och Mia har jag fått samma utmaning, ska försöka svara på den så gott jag kan.

Reglerna som gäller för utmaningen är att
· Länka till den som utmanat dig.
· Berätta 8 sanningar/vanor/ovanor om dig själv.
· Utmana 8 personer i slutet av ditt inlägg.
· Skriv ett meddelande i deras bloggar så att de vet …

Mina sanningar/vanor/ovanor är

1. Älskar choklad, gärna ljus eller med hela nötter
2. Tycker om att gå upp tidigt innan alla andra = ensamhet
3. Älskar rött eller olika nuancer av rött
4. En stor ovana: bitar på naglarna, varför började man och hur slutar man?
5. Tycker om att läsa högt för mina barn eller andra med olika röster och dialekter
6. Är utpräglat pedantisk/perfektionistisk både vad gäller struktur, städning, hygien etc.
7. Har gärna förråd av allting antingen jag behöver det eller inte.....................
8. Kan inte räkna matte ens på låg nivå, men pengar går mycket bra, varför är det så?

Sedan skulle jag utmana 8 personer och med risk för att vissa personer redan har fått utmaningen, så kommer mina val här:

1. Signe mitt i livet
2. Mette Lykkes verden
3. Änglar och sånt
4. Tantstickan
5. Susilulls skapelser och funderingar
6. Strikke bagläns
7. Snigelmamman
8. Rosmys syjunta

Besök i garnaffären!


När vi var i tygaffären, var vi ju även "tvungna" att besöka garnaffären, som låg nästgårds. Det blev Kampes entrådiga i svartgrå melerad och orange/guld och Kauni effekt, 2 nystan i färg EV och 3 nystan i färg EF, som fick följa med hem. Just den garnaffären är ganska billig på båda garnkvaliteterna även i förhållande till nätet. Det tillkommer heller ingen frakt för mig, eftersom vi ändå åkte förbi på vägen hem.
I går kväll var det Stickcafé hos Frissan i Lilla Staden, där vi även får lägga ut våra alster till försäljning. Ännu har jag inte sålt något, men det kanske kommer. Det finns flera i vår lilla grupp, som har såld olika handarbeten och som även har fått beställningar. Så har du vägarna förbi, så titta gärna in hos Cissi.

Besök i tygaffären.


Som jag skrev tidigare, så var Stora Dottern och jag på besök i tygaffären i går och vi hittade lite, som vi kanske ska roa oss med längre fram. Översta bilden är Stora Dotterns nästan tredimensionella tygbitar och nedersta bilden är mina val. Vad det exakt ska bli förutom kanske en väska vet jag inte. Jag har sett att quilt-personer använder rullkniv, skärmatta och linjal, någon som kan upplysa om, var man köper det billigast och fortfarande med kvalitet?

Brevbäraren får krokig rygg!

Inte riktigt, men hur som helst så damp ett garnpaket ner i lådan nu till lunch. Från Tradera såklart! 4 nystan effektgarn, två svarta och två turkosa, och 2 hg handfärgat ullgarn i en rosa, gul,grön, lila färgställning. Ullgarnet kommer helt säkert att bli en sjal, har på något sätt fått pippisjalar.

Om det skulle bli en sjal med mönster funderar jag på vilket, har ni ett förslag på enkelt och lättlärd mönster, som även går bra framför tv'n?

Det finns inget trick...

det är bara hårt arbete, men det går att med virknål gå 8 varv ner, ändra en maska och få till rätstickning upp igen över en ca. 20-30 cm. Men jisses, så lång tid det tar! Det blev fördelat tidsmässigt över en kväll och en förmiddag, men nu är jag på banan igen, inget syns i stickningen och jag stickar på. Regnbågssjalet är inne på andra nystan, tror inte att det räcker, får i så fall införskaffa ett nystan till någonstans ifrån.

Var i väg igår till en tygbutik och till en garnbutik pga. att Lilla Sonen skulle skjutsas till en kompis långt hemifrån, och då får man ju passa på att se sig ikring. Stora Dottern var med och blev lika förälskad i allt tyg till lapptäcken. Hon fick köpa två bitar, som vi kanske ska göra varsin väska av. Bild kommer senare på olika inköp. Börjar inse att februari kommer att få ett negativt resultat pengamässigt, men vi får väl se i nästa vecka.

måndag 23 februari 2009

Finns det något smart trick?

Jag har stickat ca. 20 cm slätstickning på ett varv en bit ner på regnbågssjalet! Det är så förargligt, dumt, tokigt och alskens andra saker, men inte blir det bättre för det. Sitter med en virknål och rätter till det. I vanliga fall skulle man kanske bara repa upp, men jag är lite rädd att förlora uttagningsranden mitt bak, så därför detta omständliga arbete.

Jag har även börjat på ett nytt nystan, och för att få till rätt färg kunde jag inte bara börja från början utan var tvungen att nysta upp garnet, tills det var tillräckligt blått för att matcha, där jag slutade på det första nystan! Men det ser lite konstigt ut i alla fall......ska kanske vara så med melerad, att det ska ha olika breddar. Vi får se sedan.

Brevbäraren kom med mera!

Och det var av den trevliga sorten: stickmarkörer som jag har beställt hos Allicen, en annan stickbloggare. På bilden ser ni några av dem. Stora dottern var alldeles till sig över vissa av markörerna; och jag tyckte, att de var så vackra, att jag kunde tänka mig att ha dem som hänge i en halskedja! Jag har själv fått bestämma storlek och blickfånget (pärla, romb ell. likn.) i markören, sedan har Allicen fyllt på med passande färger. Jag är så nöjd!

Snö och kallt ute!

Men det gör inget för jag har fått lite att roa mig med. I dag kom Interweave Knits för våren 2009. Jag gillar skarpt "Petal Halter" på sidan 32, ett linne, fast jag skulle nog täcka mina axlar lite mera än på modellen. Effekten på framstycket är dock odiskutabelt - me like!

söndag 22 februari 2009

Arbetet fortskrider!

Ja, med det menas att regnbågssjalen eller knytsjalen, som jag blev tipsad om att det kunde heta på svenska, snart är ett helt nystan långt dvs. ca. 150 g Kauni. Jag har ett nystan till, funderar på om det räcker? Själva sjalen blir ju väldigt bred med de långa änderna knytet på ryggen. Och Lilla Sonens svarta tröja har fått intag för ärm, vilket skedde under skidskyttet nu på morgonen. Är egentligen inte förtjust i sport överhuvudtaget, men nu var jag ensam uppe och ville ha lite sällskap till intagningarna, som jag hade noterad på en liten lapp, så det skulle bli helt jämnt och rätt. Sedan är det alltid kul med lite medalj, så jag blev faktisk lite upplivad.

I går var jag på Syföreningsträff och fick en härlig soppa och senare fika med kokoskladdkaka. Där blev det ju också stickat på "regnbågen", samtidigt som det blev pratat om den speciella Malstatapeten, som damerna i syföreningen ska brodera. Där är lagt ett väldigt stort arbete på att hitta motiv, rita av motiven och att kalkera över olika motiv med text på linneväv, som nu ska broderas med ganska dova färger. Jag lyssnade intresserad, när en av damerna lärde ut vilka tekniker som kunde användas. Jag har inte bestämt mig och ska fundera på om det är ett arbete, som jag kommer att klara av. Som hon sade: Det är mera som att måla med en pensel.

I eftermiddag har vi haft ett litet Stickcafé på En liten Smula här i Lilla Staden. Vi fick sällskap av en kvinna till, så vi blev tre personer, skulle ha blivit fyra, men en var sjuk. Det kommer säkert långsamt att utökas efter hand som informationen når ut att vi samlas varannan söndag kl. 14-16. Vi fick lite positiva kommentarer ifrån övriga cafégäster, några tyckte att det var hemtrevligt, och en man undrade varför det plötsligt hade blivit så populärt att sticka? Ja, vad ska man svara på det? Nästa gång vi samlas är det Internationella Kvinnodagen, 8. marts, så då passar det väl bra att sticka offentligt eller vad tycker ni?

fredag 20 februari 2009

Kunde inte låta bli.....

att börja på en ny sjal i tisdags. Jag var ute och sökte på nätet efter något kommer inte i håg vad, men det handlade om äldre danska författare som St. St. Blicher exempelvis och kommer in på bindsjalar eller hur man ska översätta det. På danska är det i alla fall bindesjaler och finns här eller här. Jag blev så inspirerad, att jag hämtade denna bok ur min bokhylla och satte i gång med Kaunigarnet, som jag hittade i skåpet. Kaunigarnet köpte jag i somras i Hadsund (Jylland) i Danmark hos Garnshoppen, som även har onlinebutik. Det ligger inte så långt ifrån mina föräldrars sommarstuga, så det var lätt att slinka in där. Beskrivningen till sjalet hittar du på sidan 59 i boken under namnet bouclésjalar. Jag stickar på rundsticka nr 4.

Lilla Sonen tycker, att jag ska sticka vidare på hans tröja, visst, men jag ska bara...........sticka några varv till på min sjal. Så otroligt vackra färger, man blir på väldigt bra humör. Fantastisk tv-stickning eftersom det bara är räta och 4 uttag på varannat varv. Har du bara en stickmarkör på mitten, så går det nästan av sig själv.

Ännu en restsjal färdig!

Här kommer de sista resterna av garnet, Tricolin som är lin,bomull och lite acryl, som jag tidigare stickade en sjal med från sida till sida med ränder och fransar. Sjalen är virkat nerifrån och upp med virknål nr 5,5 i mitt vanliga mönster med 3 stolpar (musslor), och de bruna färgerna plus effektgarnet (Sorbe ifrån Idena) är virkat runt om med både stolpar och fastmaskar. Den har måtten: bredd 170 cm och längd 76 cm. Den väger 425 g, så den är tung, men varm och härlig. Så nu har jag inte mera av det bruna eller beige, så i bland ser man att det blir ledigt på hyllorna!

I dag mår min rygg lite bättre, det är fortfarande smärtstillande som gäller, så jag kan röra mig, och värmekudde, men jag kom i alla fall med besvär ur sängen i morse för egen maskin. Tänk att man kan bli så lycklig över att kunna komma ur sängen själv...??!!

torsdag 19 februari 2009

Det är nu jag får betala!

För vad undrar ni kanske och med all rätt. För att inte ha tränat tillräckligt! Sitter, halvligger, halvstår, vankar ikring med ett präktigt ryggskott. Och varför får man ryggskott? Jo, för att man inte har tränat sina magmusklar tillräckligt! Det hjälper mig föga just nu eller i morse kl. 04.30 när jag vaknade och kände, att jag kom inte ur sängen hur gärna jag än ville. Under tiden jag funderade på olika mindre onda sätt att ta mig ur sängen på, Stora Kärleken var minsann behjälplig, men det räckte inte, så tänkte jag, vad gör de som inte har en man......Blir de liggande i sängen, är det jag som är för pipig för att det gör för ont?

En värmekudde kurerar det mesta lite grann för stunden, så det gick att hasa sig upp efter en halv timme, sedan vatten och smärtstillande, ännu mera värmekudde. Det blev tidig frukost i ett mörkt kök ensam, smärtstillande är inte snällt för magen utan mat; sedan vaknade resten av huset, barnen kom i väg och jag traskade runt. Just nu sitter jag och funderar på, om jag kanske ska "joina" Stora Dottern i hennes sit ups varje kväll. Hon gör det för att få mera styrsel på överkroppen, när hon rider. Jag kanske kan slippa ryggskott då.

Det började redan i går kväll, när jag skulle hjälpa Lilla Sonen. Jag gick ur soffan, där jag hade virkat nästan klart på sjalen, den s...bruna, skulle bara snabbt upp och kände hur det spände till. J..... också sade jag och tog värmekudden direkt, men det gnagde lite, kom i säng och somnade. Sedan var det kört!

Men det går över........................

tisdag 17 februari 2009

En utmärkelse!

Det kom en utmärkelse till mig ifrån Rosenvante. Att få en utmärkelse gör mig väldigt stolt, det betyder ju, att någon därute i Bloggland återvänder till min blogg för att de får behållning av det jag skriver. Det är en mäktig känsla.

Till denna hör en utmaning; att lista fem saker som jag inte kan vara utan. Och jag tänker inte nämna familj och släkt för de kommer så klart alltid först, utan det är mera saker i vardagen, som jag tycker att jag skulle ha svårt att klara mig utan.
1. datorn, konstigt vad man kan bli beroende av en sak, men jag använder den till det mesta
2. hantarbete, utan skulle jag känna mig "halv", okoncentrerad och ganska "naken" emellanåt
3. min trädgård, den är arbete och vila, den betyder frihet, en egen plätt att vistas på
4. choklad/ost, kan inte bestämma mig för vilket, så jag säger båda
5. min bil, skönt oberoende att ha en egen att fara runt i
Jag ville ge den här utmärkelsen till:

Tänk i fall att........

så är det ofta här i hushållet i alla fall ifrån min sida. Det ska säkerställas, säkerställas och åter säkerställas, vilket i går betydde att jag hade hela 3 stickningar med mig till Stickcaféet, och att det blev en helt 4. som fick växa fram under kvällen. Jag är helt medveten om, att det handlar om kontroll i dess yttersta grad, men det är svårt att lära bort.

Lilla Sonens tröja är uppe vid intag för ärm, så den tänkte jag inte ha med till caféet utan det blev en sak i något tunt brunt ullgarn, som jag startade förra veckan på ett annat stickcafé plus sockgarn eftersom Lilla Sonen vill ha muddar/pulsvärmare att cykla med. Sedan slängde jag ner en rulle lingarn i cerise och en mörkare cerise i merinoull i tanken att fick jag inte till något kunde jag ta detta.

Vi var bara hälften av deltagarna ifrån förra gången, så vi rymdes väl runt bordet i baklokalen till butik Tyllra. Och jag började på en cerise sjal, som jag repade upp igen, eftersom det blev för hårt med linet. Det blev till slut enbart mörk cerise Merino, som är som en dröm att virka med. Jag virkar med virknål nr 6 i samma "gamla" mönster som alltid, 3 stolpar till en mussla i rad efter rad. Mönstret är mycket meditativt, så det tänker jag fortsätta med, tills jag tröttnar.

Jag träffade även en annan danska, som stickar. Vi fick prata lite modersmål, och jag fick ta emot 4 skivor hembakat rågbröd som en liten present. Jag åt lite av det till frukost i dag, och det smakade ljuvligt, så nu ska jag fråga efter receptet nästa gång vi träffas.
Ha' en bra dag.

måndag 16 februari 2009

Något på stickorna!

Just nu stickar jag på Lilla Sonens tröja. Det är egentligen en konstig känsla, för jag har aldrig stickat ett klädesplagg till något av mina barn någonsin. Ja, förutom sockor alltså. Jag har producerat sockor och sjalar på löpande band, sedan jag åter började sticka för lite mera än ett år sedan. Innan dess hade jag inte stickat på 15-20 år, så håll med om att det är konstigt?

Men hur som helst så stickas tröjan i en ullblandning, 7 bröder ifrån Rusta, samma som Stora Dotterns eleganta sjal. Ribbkant är på sticka nr 3 och slätstickning på sticka nr 4. Beskrivningen är ifrån Drops, och jag ligger någonstans i storlek mellan 12-14 år och S/M till honom. Han är lång för sin ålder, 11 år.

I helgen har jag nästan inte handarbetat något alls, jag har varit mycket trött och tillåtit mig att vara trött. Jag har flera saker, inbokade möten etc. som jag måste klara av denna vecka, så därför gäller det för mig att inte ta på mig något ytterligare. Det är svårt, för det är hur lätt som helst att falla in i gamla mönster, så fort man står i en situation, som man inte riktigt vet, hur man ska bemästra. Det blir lätt, att man tar till det gamla, och så rullar det igen på ett sätt, som inte leder mig framåt. I stället för att bli lite uppgiven, så tror jag, att jag ska bestämma mig för att vara glad över, att jag nu har fått den insikten. Den hade jag ju inte tidigare. Som jag kommenterade på en blogg hos en tjej, som har varit i samma situation som jag själv (lite omförmulerat): Det räcker ju med att jag stickar en tröja till min son, det behöver inte vara den bästa tröja i världen, som en mamma har stickat till sin son! Jag tror, att jag lägger ner min perfektionism och mina ambitioner om det, jag blir ju bara så trött!

lördag 14 februari 2009

Inget bord ännu!

Något nytt bord i min boudoar blev det inte i går. Stora Kärleken var och tittade här bl.a, och vi andra tittade på tyger under tiden både här och här och här. Det är svårt att hitta en bänkskiva på 2,6 m, de flesta är 2,4 m plus att jag gärna vill ha den så djup som 75 cm och inte 60 cm, som en vanlig bänkskiva är. Där Stora Kärleken tittade, fick han besked om, att det visst fanns, men att de inte kunde ta ner det en fredag kväll, för han som jobbade var ensam....Vill man sälja eller inte frågar jag bara......?

Men hur som helst så handlade jag olika tyger, mest stuvar utom på IKEA, där metervara är så billigt. Jag har tänkt att försöka sy väskor, stora och små, som kanske går att ge bort i present eller sälja hos lilla frissan, så som jag nu försöker med mina sjalar. Idéerna kommer saker, som jag själv hittar på, men också ifrån både Stora Dottern och Lilla Sonen. Stora Dottern vet precis, vad hon behöver, och vad kompisar har, och hon är bra på att rita upp det på papper. Lilla Sonen gör ganska många saker på syslöjden i skolan och är väldigt intresserad. Han var nästan mera köpsugen än jag i tygaffärerna. Han tyckte bl.a. inte, att jag skulle köpa blixtlås styckvis utan på rulle, så som de hade i skolan. Han visste precis, hur man skulle göra och hur det skulle sys fast. Tack så mycket, jag som aldrig har sytt i ett blixtlås och nu blir omkullsprungen av Lilla Sonen, som redan har sytt ett pennskrin med blixtlås som 11-åring!

Men kul är det! En helt ny värld med tyger som man kan förkovra sig i. Det finns så mycket färger, mönster och sorter att man blir helt yr. Därför blev det mest bara stuvar. När man inte vet exakt, vad man ska göra, så är det bäst med en liten bit. Tack för alla tips som jag har fått, allt är uppskrivet.

Nu på morgonen var det läxförhör igen, och det har blivit en vana för barnen, att jag sitter med ett handarbete. Lilla Sonen frågade efter min virkning, men jag sade, att i dag ska jag börja på din tröja, när jag äntligen har ett mönster. Så under tiden han övade in glosorna och räknade lite matte, så slog jag upp maskor och började sticka. Det är en enkel ribb, 3 rm och 3 am först innan slätstickningen tar vid. Sedan var det bara att sticka på, när vi gjorde läxförhöret sedan. Det gick ovanligt lätt i dag, inga sura miner, kanske för att han visste, att tröjan var till honom själv.

Jag önskar er alla en fin och mysig Alla Hjärtans Dag och en trevlig helg.

fredag 13 februari 2009

Jag har ändrat mig!

Ja, hur ofta gör jag inte det? Och hur ofta repar inte vi stickare upp det, vi nyss gjort eller någon UFO som bara ligger? Men nu handlar det om den s...bruna virkade sjalen, som inte riktigt ville något i mitt huvud, det fanns på något sätt ingen plan för den, så den "dog" i går kväll och fortsätter sitt liv "på andra sidan" i en annan sjal numera som en kant. Garnet är Tricolin, en blandning av lin(da: hör) och bomull, väldigt mjukt och varmt, och det känns både lätt och tungt på samma gång. Sjalen ska bli större, och den ska på något sätt få en överraskning, men jag vet ännu inte riktigt vad.

I dag ska vi åka till Stora Staden på eftermiddagen, så jag hoppas kunna få gå i lite affärer med garn och tyger, om inte Stora Kärleken tycker, att all tid ska gå åt till Byggmax, Bauhaus och dylikt. Jag har beställt ett stort bord ifrån vägg till vägg i min "boudoar", så jag får plats med symaskinen och allt plus några flera hyllor för det, som inte kan ligga på golvet. Jag har flera mindre lådor, som står på golvet med garn, som ska färgas, garn som ska nystas, garn som inte får plats i skåpet etc. Det skulle vara bra att få upp dem på hyllor, så det enkelt går att dammsuga, för är det något som det blir i ett syrum, så är det dammigt, trådigt och ja, ni vet hur. Så därför kanske jag inte får gå i någon affär, som jag tycker om utan måste prioritera att välja ut en bordsskiva!

torsdag 12 februari 2009

Kan man kalla sig brodös?

Vet inte ens om det heter så, när man broderar. Men hur som helst så har jag nu varit på kurs ensam med Pia, som har lärt mig mera ingående, hur man hanterar min symaskin. Bara att få dit alla saker till affären! Men nu har jag lärt mig att brodera eller rättare sagt lärt mig att programmera symaskinen att brodera, byta tråd, ändra storlekar på fasta mönster etc. etc. så nu tar jag ledigt..............! I alla fall ett par dagar.

Jag är jättetrött i huvudet, tur att det kom in en kund i affären, så jag fick tid att vila emellanåt för det var mycket att koncentrera sig på. Men kursen var ingående och det tog 2 timmar. Nu ska jag då öva hemma på olika saker, har lite idéer, som kanske ska komma ut i verkligheten. Stora Dottern har redan sagt, att jag kan få brodera på hennes enfärgade linnen och blusar.
I mars ska jag gå en kvällskurs, där jag får lära mig lite mer om just mellanlägg och broderi. Det ser jag framemot, hoppas att jag kan hålla koncentrationen en hel kväll!

Kurs!

Snart ska jag i väg med hela packningen: symaskin, broderarenheten och en ryggsäck full med saker. Undrar om det går att lära mig något på den tid, som de har avsatt för mig? I och med inköpet av min symaskin ingick en instruktion av broderingsenheten.

Symaskininstruktion har jag redan fått i lördags under ca. 1½ timme och jag var otroligt trött efter det. Jag har svårare att koncentrera mig, än jag tror tydligen. Nu har jag under måndag till onsdag försökt läsa instruktionsboken härhemma i lugn och ro och göra övningarna, men det fungerar inte riktigt, som jag vill. En halv timme max sedan är jag trött och måste vila med annat. Men jag väljer ändå att se på det såhär: Jag klarar ändå en halvtimme istället för att jag klarar bara en halvtimme. Jag får som tur är återkomma till affären, hur ofta jag vill sedan, om jag får problem. Jag ska ju faktisk ha maskinen i väldigt många år, hoppas jag, så det är ingen brådska att få till det just nu och här på ett par dagar.

I går kväll var jag på försäljningsstickcaféet, som jag kallar det. Det är en större frisörsalong här i Lilla Staden, som har en del hyllor med lokala hantverk, där man får lägga sina alster på en sorts kommission. Det är verkligen mysigt där, och man behöver inte lämna in något, om man inte vill. Först tyckte jag inte, att det riktigt var min grej, varför sälja det man stickar? Jag älskar ju det jag stickar eller virkar och lägger ner en del av min själ och framför allt en stor portion kreativitet i det. Nu har det gått en månad, och jag har tänkt om. Tänk om man kunde finansiera sin hobby/intresse och olika tillbehör till det med det man stickar? Då blev det plötsligt helt okey att köpa så mycket garn eller tyg eller en dyr symaskin, eller i alla fall lite mera okey...........

Jag lämnade in 6 st sjalar, de satte priserna och sedan får vi se. Jag ska försöka räkna ut, hur mycket garn jag har använt till varje alster och kostnad, då får jag ju automatiskt vinsten. Målet är att över några år få in beloppet, som symaskinen har kostat mig. Få se om det fungerar nu..............jag ämnar fortfarande sticka till välgörenhet, så det blir inte lidande.

Ha' en bra dag!

onsdag 11 februari 2009

Titta vad som kom i dag!

Alldeles fritt och gratis i postlådan: 2 härvor 2-trådigt ull i mörkgrå och vintervitt och 2 snuttar i mellangrå och mellanblå ifrån en Ume-tjej. Jag hade köpt garn av henne via Tradera och råkat få fel paket, så jag fick adressen till den riktiga mottagaren, skickade paketet dit och fick själv detta fina garn som en överraskning och tack för hjälpen. Så om du läser min blogg, så tackar jag så mycket ännu en gång för garnet, resultatet kommer så småningom även här på bloggen.

Januari månad, hur blev det egentligen?

Ganska bra efter ett kort överslag nu på morgonen, om jag ska säga det själv. Jag har tagit ett snitt på hela 2008, och det är utifrån det jag förhåller mig under 2009.

maten(inkl. städmedel, hygien, tidningar) har vi gjort av med 2864:- kr mindre än snittet för 2008 bara på att leta i alla skåp och försökt tömma frysen. Och vi har levt väldigt gott med hembakat och hemgjorda långkok och väldigt mycket kakor!

kläder/skor blev det 2709:- kr mindre. Det som köptes var 3 par tights och ett par Converse till Stora Dottern. Och där använde vi ändå en bonuscheck på Intersport baserat på förra årets inköp.

Diverse blev 692:- kr mindre. Och det på trots av att det både var en hel familj till frisör, läkare och apotek pga. Stora Kärlekens operation, tandläkare, dyrt datortrassel, ridstövlar på rep. och hämtmat alternativt äta ute.

räkningar, som ska betalas varje månad, blev det en besparing på 4470:- kr i förhållande till snitt. Jag har förhandlat om priser på olika avtal, och vi har helt enkelt skurit bort vissa saker som kläder handlat via Internet exempelvis, olika medlemskap etc.

Man kan ju då tycka, att en besparing på 10735 kr i förhållande till snitt måste ge en otroligt massa pengar över. Visst, men se det mera som att man inte behöver ha hängande över sig, att dessa pengar ska tjänas först och sedan beskattas, innan du kan börja betala med dem. Det är en mycket skönare känsla, att man är fri att göra, vad man vill istället för att vara beroende av ekorrhjulets snurr.

tisdag 10 februari 2009

Även jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad av Garnlivet, som snällt säger att jag bara svarar, om jag vill, och då vill man ju så klart!


Regler: Bloggaren skriver ner SVAR på 10 frågor om det egna jag'et, vem man är. De som blir utmanade skriver ett eget blogginlägg med sina 10 svar. I slutet av inlägget skriver du TRE personer som du utmanar, kom ihåg att länka - spread the love!!

1. Säg tre ställen på Internet du oftast besöker? Diverse stickbloggar och det är många och på olika språk, Tradera och Allt för föräldrar.
2. Sjunger du hemma eller i duschen?Nej inget av det.
3. Kan du spela något instrument, vad? Absolut inte, fast jag har försökt.
4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär? Det är väldigt olika, försöker logga in varje dag, men det är inte alltid att jag hinner. Men skriver jag ett inlägg, så tar det i alla fall en halv timme, om jag även räknar in att det ska till en bild också.
5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar? Ingen, vet inte om någon kändis som stickar eller syr.......
6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit?
Rolf Lassgård, min absoluta favoritskådespelare eller Meryl Streep, min absoluta favoritskådespelerska. Man tror ju att personer man gillar på film även ska vara trevliga i verkligheten, undrar om det är så....?
7. Alla samlar på något, vad samlar du på? Ingenting, om inte rosor, pioner och klematis räknas..? Har många sådana i min trädgård. Fast sedan är det ju just det med skor och väskor....har mycket mera än jag behöver. Stora Kärleken skulle säkert säga att jag samlar, men själv anser jag bara, att det är det normala antalet av dylika saker, som en kvinna måste ha och i övrigt har min svägerska mycket mera..............
8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing? Mes har jag aldrig varit, däremot tystlåten, men det har gått över och jag är numera en pratglad tuffing.
9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film?
Det kanske inte är humor för alla, men jag älskar Parlamentet, Stockholm Live eller om det ska vara film så gillar jag Rush Hour, tycker att det är så korkad att jag skrattar av det.
10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda? Kan inte komma på något just nu.

Jag utmanar:
Kristina-Lakris
Evas thisandthat
Pärlmudden

Så nu är det upp till er, om ni vill anta utmaningen. Det finns inget tvång.

måndag 9 februari 2009

Tröja och sjal!

Jag hittade ett mönster i går till en killtröja, fast då letade jag under herrmodeller på Drops, Stickfastheten stämmer inte helt, men det går säkert att ordna, och den stickas nerifrån, så kanske mitt röriga huvud hänger med. Det blev nr 85-10, som även i beskrivningen fanns i storlek 12-14 år, så det passar ju galant.

Började även på en virkat sjal i ett garn, som jag inte vet hur jag ska beskriva det i färgen. Orsaken var, att jag skulle titta på en film på TV, och ingen TV utan något för händerna. så jag tog bara en virknål och garn och började precis som på de andra sjalarna med en mussla och sedan flera musslor uppe på. Stora Kärleken kommer och sätter sig i soffan bredvid mig, och vi tittar på filmen. Jag frågar: Visst är denna färg s...brun på sjalen alltså? Nej, jag tycker mera, att den är över i bronze, säger han. Den är s...brun, svarar jag. Då berättar han om en kollega, som hade en gammal bil, som var just s...brun enligt alla andra på jobbet. Han fick en lackskada, behövde färg till bilen och då hette färgen plötsligt "Tibetansk bronze". Vi kan väl säga, sade han, att din sjal är i tibetanskt bronze. Det låter finare än skitbrun!

söndag 8 februari 2009

Tröja till en kille!

Finns det någon som har ett enkelt mönster på en vanlig killtröja till en kille med stl 170 ungefär? Jag blir tokig på beskrivningen ifrån Drops, där man ska sticka uppifrån och ner. Jag förstår inte beskrivningen, det kan vara jag, det är fel på, troligen, men snart får han en sjal i stället, det vet jag i alla fall hur man stickar eller virkar!

Inte i dag!

Att läsa en bruksanvisning till en symaskin går bara inte, när det inte är tyst i huset. Inte för mig i alla fall. Koncentrationen finns inte, så jag väntar till i morgon i stället, då borde det vara tyst, när det bara är jag hemma.

Har jag då inget gjort? Jodå, det har jag visst! Jag har bakat 12 bröd med en massa olika saker i (havregryn, krossat råg och krossat vete, råg- och grahamsmjöl), två dubbla banankakor enligt Stora Kärlekens mammas recept och ännu en "restkaka". Denna gång blev det fritt som följer och himmel så god den var, har så klart redan fikat lite på den:

  • 150 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½-1 dl havregryn
  • ½-1 dl socker
  • rörs ihop som till smulpaj. En form smörjas med smör och i den lägger du
  • äppelklyftor i botten, ca. 3 stora äpplen till en vanlig rund form
  • och sedan skivor av mandelmassa, ca. 75-100 g
  • och riven mörk choklad, 75 g
  • Uppe på fyllningen lägger du smulpajstäcket och strör över lite rörsocker och vips in i ugnen på 200-225 grader i 15-30 min beroende på hur mörk du vill ha den.
  • Du serverar kakan med vaniljsås, glass, creme fraiche eller yoghurt

Och vad var så resterna i den? Jo, de 3 äpplena började bli tråkiga, så i stället för fruktsallad valde vi en kaka, och sedan har vi mandelmassa kvar till hur många kakor som helst verkar det som, och när det är slut får vi väl börja på marsipanen.....För att inte prata om den mörka chokladen! Banankakorna kan vi kanske också kalla för "restkakor" eftersom vi tog de bananer, som hade börjat bli svarta utanpå. De gör sig bättre i kaka än som frukt att ta med sig.

Vi ska försöka att baka nästan allt bröd själva nu, likaväl som vi ska göra mat från grunden. Vi gjorde det tidigare, men pga. stor arbetsbelastning både på jobbet och hemma, blev det lättare att köpa. Jag läste en artikel om snabbmat, som man i bland äter en del av, där det jämfördes kostnader, näringsvärde och framför allt hur mät man blev och hur länge. Den hemlagade maten övervägde så klart. Det ända jag kan ha synpunkter på är, hur lång tid man i bland får tillbringa i affären med att handla maten. Vad tycker ni?

lördag 7 februari 2009

Nu är den min!


Här kommer den, min symaskin Husqvarna Viking Designer 1, som jag har köpt begagnad här. Jag bliver ganska så trött av att läsa en instruktionsbok, så jag tar en paus efter en dust med nålträdaren. Vi kom inte överens, men det kanske vi gör i morgon, vem vet? Annars provade jag olika sömmar och olika funktioner. Den sköter ju nästan sig själv....bara att peka på skärmen så sätter den i gång! Det följde med en hel låda ytterligare som är broderarenheten plus en hel kasse med olika saker: dataprogram, broderarramar, tråd etc., som man bör ha för att starta upp. Det snålades absolut inte på olika tillbehör plus att betjäningen i butiken var precis som man kunde önska sig. Ytterst trevlig!

Jag var i väg till en av Lilla Stadens tygbutiker och införskaffade lite stuvbitar, så jag har lite att öva på. Men har ni tips på var jag kan köpa tyg, tråd att brodera med, mellanlägg etc. billigt och fortfarande med bra kvalité, så tar jag gärna emot. Jag ska få lite tips av Ängladoft, så det ser jag framemot.

Annars tror jag, att det är dax för en tröja till Lilla Sonen, jag har ju lovat honom en länge. Nu har jag hittat ett mönster på Drops, som jag tänker sticka i samma garn som Stora Dotterns svarta sjal. Att han sedan vill ha något med Star Wars på, vet jag inte riktigt, hur jag ska ordna, men det löser sig väl.........

fredag 6 februari 2009

Utmaning!

Jag har blivit utmanat av både Rosenvante och Bland garn, stickor och växter att leta upp mapp nr 6 och ta bild nr 6 och visa den för er, tala om vad den föreställer och utmana ytterligare 6 personer.

Bilden föreställer vårt hotellrum, översta balkongen till vänster, då vi var i Khao Lak, Thailand, 2004. Tyvärr finns inte hotellet längre, det blev helt förstört under Tsunamin samma år. Vi hade en av våra bästa semestrar där, vilket jag kan tänka tillbaka på med glädje. Samtidigt blir jag oerhört sorgsen, när jag ser bilden i dag, eftersom jag vet, vad som hände där bara 10 månader senare. Lilla Sonens lärare, en del av hennes familj och vänner till dem miste livet på den strand, som är en av de vackraste stränderna jag har varit på. Det är mycket tvetydiga känslor för mig i den bilden.

Jag ska alltså utmana ytterligare 6 personer, men jag låter den som vill anta utmaningen. Vad har du i din bildmapp?

Så här gör du:


* Gå in i mappen mina bilder (ev. Bilder för dem med OS X eller din egen personliga bildmapp)


* Gå till den sjätte mappen (ev. den sjätte mappen igen)


* Välj därefter den sjätte bilden i den mappen.


* Visa bilden på bloggen och skriv något om den .


* Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.


* Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade

I morgon....

kommer min symaskin till Lilla Staden. De ringde i dag och sade, att jag kunde hämta den då i butiken, om jag ville. Jag skulle få en kort introduktion, så jag får en chans att göra någonting i helgen, innan en längre introduktion i butiken på torsdag. Jag ska även gå en broderikurs den 10. mars, så får vi se, om jag tycker det är kul.

Jag är alltså helt novis på detta, även om lusten att skapa finns och skifter min gamla Husqvarna 1620 ut mot en begagnad symaskin som heter Husqvarna Viking Designer 1. Den var dyr, men jag räknar inte med att skulle ha någon mera i mitt liv, fast man ska aldrig säga aldrig.

Så i helgen kommer det kanske en bild på den.

torsdag 5 februari 2009

Stora Dotterns sjal!
Om jag ska säga det själv, så är jag faktisk förtjust i sjalen, jag tycker att den är ganska så elegant. Kanske jag får virka en till åt mig själv, eftersom Stora Dottern inte kommer att lämna ifrån sig sin. Inte som det verkar i alla fall......

Sjalen är virkad av 300g svart ullblandning, 7 bröder ifrån Novita inköpt på Rusta, dvs. 2 nystan på virknål nr 6. Det är bara "musslor" (3 pinnar), samma som mina uddkantar på de andra sjalarna, virkat uppe på varandra, vet inte vad det heter, men det är det närmsta jag kan komma i förklaring. Sedan har jag använd 50 g ett nystan svart pälsgarn, Arktis, ifrån Marks och Kattens, köpt på Tradera, och virkat 2 varv fastmaskor runt hela sjalen. Den är 170 cm bred och 73 cm lång. Sjalen var väldig enkel att göra, och jag började i tisdags kväll och är färdig nu torsdag kväll med att fästa alla trådar. Jag rekommenderar verkligen att virka lite pälsgarn runt kanten, det ser väldigt lyxigt ut. Allt garn kommer ifrån lagret, så nu kan jag se, efter min senaste produktion att det finns lite tomma luckor.

Annars har jag använd dagen i går plus en halv dag i dag på att bara sköta om min "boudoar", alltså mitt rum, där jag förvarar alla mina sy- och sticksaker. Jag har nystat massor med garn, fått många nya idéer och framför allt blivit alldeles förskräckt. Jag fick för mig att göra en excel-lista på vilka stickor och virknålar jag hade. Vem hade trott, att man var innehavare av 11 set strumpstickor nr 3? Det är ju helt kopiöst och groteskt och det som är värre! När sjytton har man införskaffat allt detta, och när har man 11 sockor på stickorna samtidigt?

Ett litet personlighetstest!

Jag hittade det här och det var ganska kul, men inte helt lätt faktisk, varför får man inte kryssa mittemellan? Och varför får man inte hoppa över några frågor eller få flera alternativ? Jag ska då också alltid gnälla........Och sedan finns det väl några yrkesval i nedanstående som har haft mitt intresse, men aldrig har blivit av........Kanske i nästa liv?

Din personlighetstyp:
Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

onsdag 4 februari 2009

Under läxförhöret....

av engelska glosor och dylika svenska produceras de märkligaste saker! Nåja, så är det inte utan jag råkar allt som oftast somna under barnens läxförhör och tappar koncentrationen totalt om jag inte gör något och stå på händer är inte riktigt min grej, heller inte kullerbyttor, så då blir det den stora passionen för tillfället: virkning! Ska även tilläggas att man kommer en bit när man skypar......

Jag håller på med sjalen/halsduken till Stora Dottern, en virkad variant av den vintervita sjalen ifrån i går. Ska även passa på att tacka för alla kommentarer av den. Det är kul, att andra tycker, att det man gör är fint. Sjalen är virkat med ett tunnare garn än den förra, en ullblandning som heter 7 bröder, 150 grams nystan ifrån Novita och inhandlat på Rusta. Det är virknål nr 6. Ursprungligen skulle det vara en poncho till Stora Dottern, men det tog inte många dagar, så var inte poncho det som var i ropet, utan halsduk och sedan ville hon inte ha det heller. Så nu gör jag en svart sjal eller större halsduk, som jag själv kan använda i fall denna inte heller faller henne i smaken.

tisdag 3 februari 2009

Tro't eller ej......

Här kommer ännu en sjal, också i rester ursprungligen ifrån Tradera, som blev färdig i går kväll med trådar fästade och allt. Den har varit jätterolig att göra, fast den är tung och väldigt varm. Sjalen är virkat i Alaska 100% ull med virknål nr 6, börjar med en "mussla" och man virkar så bara på med 3 luftmaskor i varje sida och utökningar med en mussla med tre "pinnar" i. Har inte riktigt lärt mig virkspråket, men ni kanske förstår ändå? Bården är av ett konstigt glittrigt garn med 5 trådar, 2 tjocka matta och 3 tunna glittriga, vet ej vad det är, men det ser lite maffigt ut med det glittriga mörkgröna till det vintervita. Sjalen är 155 cm bred och 78 cm lång.

Jag kan bara säga, att jag är helt såld på att virka! Det är så jätteroligt. Har precis börjat i går kväll på ännu en sjal/halsduk till Stora Dottern i ett ullblandat garn, svart så klart, annan färg finns inte, när man är 13 år. Det är med virknål 6, samma mönster som ovan, alltså eget påhit med inspiration ifrån en Prayer shawl . Det blir lite löst och lite spetslikt, och det ska vara något stort, som man kan slänga runt halsen, så som det ska göras nu för tiden!

Lingarn!

Detta är något av det lingarn, som kom i en låda till mig ifrån en trevlig tjej, som på Tradera kallar sig för Gobittaj. Handla gärna av henne för det är full service och så billig frakt som möjligt. Visst är det vårfärger, som man blir glad av? Så nu kanske jag ska börja sticka in en tråd lin i mina alster, vem vet? Eller knyppla eller brodera ? Vad brukar du göra med lin?

Varför heter din blogg, som den gör?

Den frågan fick jag i går på stickcaféet på Tyllra. Handlar den bara om trädgård? Nää, just nu handlar den faktiskt mest om garner, stickning, virkning och vad som därtill hör om jag ska säga det själv. Och eftersom jag inte har skrivit i bloggen under vår/sommar ännu, så vet jag inte, hur jag kommer att skriva om trädgård. Bilder kommer det helt säkert, eftersom jag tycker väldigt mycket om att ha trädgård. Särskilt pioner, rosor och klematis.

Tidigare hade vi kolonilott, när vi bodde i lägenhet. Vi hade först en, sedan bytte vi plats eller lott och fick på det viset tre på rad med både ett litet hemmasnickrat växthus och en bod. Det odlades mycket på lottorna på den tiden, men som jag sade i går på caféet: ogräsrensning är inte min grej! Jag gillar att kultivera, därför passar blomsterlökar inte så bra. De åker alltid upp när man kultiverar :0)) Det klipps mycket här på tomten och även utanför, även mitt i sommaren, jag är inte rädd för sekatören eller stora häcksaxen. Det ska vara ordning och reda i trädgården är min filosofi.

Och sedan älskar jag att kratta! Jag säger verkligen krrrrratta! Precis som den asiatisk-inspirerade grannen, spelad av Jan Malmsjö, i "Drömkåken". Det tillhör min perfektionistiska läggning, som jag brukar säga till Stora Kärleken, att krrrrratta! Tyvärr har jag inte något japanskt grus eller sten att kratta runt med som kan likna ett hav eller en sjö. Men jag kanske skulle skaffa det......

Brukar du så mycket fröer? Den frågan fick jag också. Bestämt nej! Tidigare kanske, men nu är jag för lat för att hålla på och skola om, gallra etc. På sin höjd kan jag köpa olika blomsterfröer, blanda ihop dem i samma påse och strö ut. Det som kommer upp, det kommer upp. Vad jag däremot gillar är, att på hösten gå runt och skaka på alla blommor, så fröerna ramlar ner på jorden, innan jag klipper ner allt och lägger på komposten. Det kommer väldigt mycket växter på det viset, som jag sedan gärna flyttar på eller delar med mig av. Lika glad som jag är när jag klipper ner, lika nöjd är jag när jag delar växterna och får fler. Och det är alldeles gratis!

Därför får ni också i detta inlägg en bild av min julplantering, som jag förnyade i går. Vissa växter hade dött, men arrangemanget, som jag köpte innan jul, hade ändå hållit i nästan 1½ månad, så nu är det lite nya växter, och jag tycker mycket om starka färgar, så cerise fick det bli som accent.

måndag 2 februari 2009

Ännu en sjal!

Jag började på denna ljusblåa sjal i måndags, och den blev färdigmonterad i fredags kväll under Let's Dance. En riktig tv-stickning! Det är samma mönster som tidigare, en rätstickad sjal, sticka nr 8, och det har gått åt nästan 125 g av ett mycket konstigt och inte alls rart garn att sticka med. Det heter Diva och kommer ifrån Marks Focus innehållande 85% acryl och 15% polyamid, nej tacka vet jag riktiga, äkta fibrer! Konstigt att man kan ändra sig så under årens lopp. Uddkanten är av vanligt vitt bomullsgarn, virkat med nål nr 3. Den är fjäderlätt och väldigt "sommar", men jag antar att den inte riktigt har samma egenskaper som en yllesjal. Vad ska jag göra med allt jag stickar? Vad gör ni med allt ni stickar? Man kan ju inte använda så mycket!

Min vintervita sjal, som också är av rester, det verkar det mesta vara, som jag stickar/virkar nu för tiden, börjar bli färdig. Jag har använd allt vitt (Alaska 100% ull), så nu är jag på något grönt, vet ej vad det gröna är, och ska avsluta med brunt (Alaska 100% ull), tror att det kan bli fint ihop. Den är i alla fall väldigt tung och blir inte så stor eller bred som de andra.

I lördags var vi på väg till en tidigare arbetskamrat till mig för att spendera en trevlig lördag med god mat (alltid otrolig god mat och vällagat) och på vägen skulle jag bara in i en symaskinsaffär. "Det tar bara 2 minuter", sade jag, "jag ska bara titta, om de har någon inbytesmaskin", men det tog betydligt längre tid, vi kom för sent dit vi skulle, och jag kan säga så mycket, som att jag blev med symaskin! Bild och mer text kommer så småningom, när jag får hem den. Köpstoppet under januari månad havererade på månadens sista dag!