tisdag 30 juni 2009

Ny bild!

Lite nytt tyckte jag, att jag kunde bjuda på, så här kommer en bild tagen av Stora Dottern, som får presentera min blogg en tid framöver.

måndag 29 juni 2009

En utmärkelse!

Av Stickning, kärlek och KBT har jag fått denna utmärkelse. Det värmer, att någon tycker, att jag är vänlig och omtänksam. Själv tycker jag, att hon har en väldigt kul blogg, som jag gillar att följa. Att hon sedan har en handarbetsfröken, som håller i ett Stickcafé, som jag brukar besöka gör det inte mindre intressant, bara lite familjärt!

Jag väljer att ge utmärkelsen vidare till dessa:

Assis hantverk för att hon gör så vackra saker. Jag blir alltid så imponerad.
Carinas liv och stickning för att hon är en kvinna med bestämda åsikter och fina stickprojekt.
Cathis stick och sy för att hon är hon och säger som det är, både stickar och virkar.
X-blogg handarbete och pyssel Är man avundsjuk eller är man avundsjuk på en kvinna, som har så mycket idéer och gör så mycket fint, och sedan har hon en trädgårdblogg också!

fredag 26 juni 2009

Kan du sticka något åt mig?

Den frågan fick jag i dag av en arbetskamrat. Och jag sade faktisk nej. Det var inte ovänligt, bara att jag inte hade tid. Det är mycket ovanligt för mig överhuvudtaget att säga nej, men jag har börjat nu. Jag vill ha min tid för mig själv, jag vill själv bestämma, vad jag vill använda min tid till, och när jag vill ge bort den till andra. Om jag så sitter och stickar och virkar av det samma garn om och om igen, så vill jag göra det, som på bilden ovan. För ett tag sedan såg det ut så här, och nu har det blivit som bilden ovan.

Vad det ska bli? Ingen aning, men jag gillar att virka mormorsrutor, har jag kommit på, även om denna blir stor. För ett tag sedan ville jag virka rutor, men kunde inte. Mitt huvud går inte ihop med beskrivningar just nu och säkert ett bra tag framöver, så jag gav upp tills en vänlig själ, mamma till denna bloggare, sade att du kan ju egentligen det mesta, nu ska du bara komma i håg två saker, en på rätsidan och en i hörnen, resten kan du redan. Och det blev genast mycket enklare. Så nu virkar jag utan mål och mening, men det är inte så tokigt ändå..............

Pioner!

Jag har varit på det mest underbara av ställen, i en pionvärld! Förra måndagen åkte jag med några nyfunna vänner och tittade på en trädgård i norra delen av vårt län. Vi åkte med en lokal krets av Trädgårdsamatörerna. Det var en väldigt stor trädgård på ca. 3000 kvadrat, som vi tittade på, massor av växter och arrangemang, som inspirerade. Trädgårdsägarna visste om ett ställe, som sålde pioner, och inte vilka pioner som helst utan alldeles speciella pioner, som inte går att få tag på hur som helst.

Vi åkte till Överbo perenner. Det var så långt ut i skogen, att jag aldrig tror, att jag varit så långt inne i en skog förrut. Vi åkte och åkte och kom tillsist fram i en glänta, där vi såg ett hus på en liten kulle. Det såg inget särskilt ut för världen, men så fel jag hade. Det var en värld av pioner och perenner. Men jag hade åkt dit pga. pionerna. Här, mitt i skogen, kunde man få köpa de mest underbara pioner med helt otroliga namn som Alley Cat, Cora Stubbs och Santa Fe. Det var inte bara pionerna som var underbara, utan även platsen och människorna, som bodde där, Kristina och Sture Järpemo.

Det var så tyst i skogen, fast vi var många som gick runt och tittade och funderade på köp. Vid flera tillfällen stod jag helt stilla och bara njöt, lutade huvudet bakåt och tittade rakt upp i den bleknande sommarkvällens himmel. Där mådde jag bra, mera behövdes inte för mig: blommor och stillhet sedan räcker det för mig.

Sture var en bestämt och vänlig herre, som älskade sina pioner, och Kristina var så otroligt vänlig och genomgod människa, som bjöd på fika i sitt eget hus. Det var inte vilket fika som helst, utan hon hade själv bakat allt, och det fanns även ost och bröd.

Mycket mätta och belåtna åkte vi därifrån med bakluckan full av pioner och perenner, och hjärtat fullt av minnen att leva länge på.

Jag lovade ju bilder ifrån min trädgård!

Och här är de så. Det är en salig blandning av allt, som jag tycker är vackert. Hur den än ser ut och är komponerat, min lilla trädgård, så skänker den mig väldigt mycket glädje. Den är sammanlagt på 475 kvadratmeter, men på den ytan står det både hus och carport och det finns en liten gård, en uteplats och en stor terrass. Men det finns också plats för mycket blommor, lite träd och allehanda växter. Jag vet inte så förfärligt mycket om växter, kommer inte i håg vad de heter och ofta inte heller hur de ska skötas, men det jag kommer i håg är, hur jag fick dem eller köpte dem. Allt har en historia, och jag gillar växter med historia.

onsdag 24 juni 2009

Jag har inte slutat blogga......

jag har bara inte tid! Just nu ligger prioriteringen för mig på att klara av min arbetsträning och sedan få semester, eller som FK (Försäkringskassan) säger: överenskommen ledighet! Är man sjuk, har man inte rätt till semester, utan man kommer överens med FK om, hur man önskar att vara ledig.

I min trädgård är det så grönt som aldrig tidigare sett, det blommar och doftar, och jag går turer varje dag för att hinna njuta av allt. Innan jag vet av det, är mörkret tillbaka, och jag har bara minnena kvar av sommaren, ja dagens ljus har faktiskt redan börjat avta om så bara för några minuter. Men just nu är det mina fina pioner, som blommar. Snart ska jag skriva mera och visa bilder, men just nu måste jag ner och äta fina svenska jordgubbar med mjölk!

måndag 15 juni 2009

Den ofärdiga!

Det är drygt nu med alla maskor, men den blir väl färdig någon gång. Den är stickat i Kauni på sticka nr.4. Det fattas några cm, så långt som garnet räcker, sedan ska jag ha tag i något annat garn i liknande färg till en bård. Vet inte vilken färg, men kanske den ev. köparen har ett förslag på färg till bården?

Så mycket regn!

Vad kan man göra? Sitta inne och vänta på att det ska ta slut? Det började i fredags, regnet, både högt och lågt och ifrån sidan, när det började blåsa, men nu verkar det ha tagit slut under natten. Men allt är ju blött, så otroligt blött, men också väldigt, väldigt grönt. Så jag ska inte klaga för det är just detta väder, som min gräsmatta behöver plus lite sol så klart!

Stickdagen i lördags tillbringade vi tre tappra personer på vanliga caféet, En liten smula, här i Lilla Staden. Jag tog med mig två saker, några rester i gult, som ska bli en blus, men ni vet ju, jag och mönster(!) bara att konstatera, att det inte går något vidare, utan det blev att virka rad efter rad på något som jag hittade på själv, kanske det också blir en kofta, som den ofärdiga gröna, som ligger inne i syrummet. Men virka kan man i alla fall göra, när man pratar!

I går blev det att skjutsa barnen på läger och tillbringa resten av dagen med Stora Kärleken. Det går bra att virka i bilen med regnen silandes ner för rutorna kan jag meddela. Det går också bra att åka till Sigtuna och äta lunch på Café Myntet i regnet. Grillad foccacia med parmaskinka, mozzarella och sallad är inte så dumt.

I dag är det avslutning/uppföljning på Mindfulness-kursen, egentligen ska man först göra det till hösten, men ledaren ska sluta, så därför blir det ganska snabbt efter.

Efter mindfulnessen ska jag åka till Häggeby, Björklinge, och titta på pioner hos Tegebros med trädgårdsföreningen, som jag nyligen har blivit medlem i. Vi är fyra damer, så det blir nog livligt de 10 milen dit. Kvällen bjuder inte bara på pioner, utan det blir också besök på en plantskola i närheten. 15 personer ska vi bli tillsammans, som ska studera pioner. Inga fler växter, säger Stora Kärleken, hur ska du få plats? Nej, nej säger jag och tittar åt andra hållet och planerar för nya rabatter! Men nu ska jag inte glömma kameran, så hoppas jag, att det finns några, som har slagit ut, för i min trädgård lyser de med sin frånvaro, bara knopparna syns.

lördag 13 juni 2009

I dag är det WWKIP day!

Vilket betyder World Wide Knit In Public day för den oinvigda och innebär för oss här i Lilla Staden, att vi i alla fall är tre stycken, som tänker sitta bänkat på vår stamcafé och sticka i offentlighetens ljus. Sticka och sticka, jag har just gjort en runda i lilla "boudoaren", men inte riktigt hittat något, som fångar min uppmärksamhet. Jag tänker inte släpa stora källingesjalet med dit, så det får bli något annat, och långa strumporna är på ett "känsligt" stadium, så de åker inte heller med. Och jag kan inte bara börja på ännu en sjal, när ska jag hinna gå med alla? Men som sagt, det verkar ju vara ett delikat problem, så det löser sig säkert.

I går kväll var jag med mina arbetskamrater och åtnjöt en middag här. Det var väldigt mysigt, trevlig betjäning och maten var god. Vad jag åt? En skaldjurstoast "Utö" med räkor och kräftor omgjord till huvudrätt eftersom den gick att få i flera storlekar och en rabarber och jordgubbscheesecake med rabarberkompott och citronsorbet. Så gör jag ofta, eftersom jag nästan alltid tycker, att förrätterna är bättre än huvudrätterna, ibland kan man ta två (!) och sedan måste man alltid ha en dessert. Ingen mat utan dessert om än nog så liten kaka eller en bit choklad. Det tillhör livets goda!

I dag finns det en del att uträtta, innan dagen är slut. Stora Dottern och jag ska gå på stan. Hon har inga kläder, i alla fall inte enligt henne själv, men vi får väl se, vad vi kan hitta på eller komma överens om. Jag måste hinna sticka, som jag förklarade ovan, på caféet, och barnen ska packa för läger, som de åker på i morgon. De kommer hem igen på torsdag, men bara för att tvätta och fira Midsommar, sedan åker de på nytt på läger nästa söndag med hemkomst den 27/6. Barnen älskar lägren och har sett framemot dem länge, börjar fråga om dem redan innan anmälningsblanketterna kommer. Det är viktigt, att de hinner med på alla, så de får träffa alla sina kompisar, som de i bland inte har sett på ett helt år. Som tur är finns MSN, Skype, BDB och att messa för kontaktens skuld, undrar vad folk gjorde tidigare?

torsdag 11 juni 2009

Och sista färdig!

Så är det lov! Stora Dottern har haft avslutning i skolan, fått en blombukett av oss ifrån trädgården med ett eget skrivet kort, tror att hon blev glad. Hon får bestämma kvällsmat, men jag har inte hört ännu, vad det ska bli.

Själv försöker jag klara av min arbetsträning, men det fungerar inte speciellt bra med längre tid. Jag blir väldigt trött, får huvudvärk, sover dåligt, och går hem, innan jag har hunnit träna den uppgjorda tiden. Jag försöker verkligen klara av de 4 timmarna, men allt som oftast är jag helt slut efter 2-3 timmar. Jag får verkligen försöka sluta upp och vara duktig och anstränga mig själv, så jag mår dåligt. Jag får i stället konstatera, att det inte fungerar med mera än det jag gör. Jag gör så gott jag kan, försöker jag mera, hamnar jag snart där igen, som jag ideligen försöker kämpa mig bort ifrån.

onsdag 10 juni 2009

En färdig!

En skolavslutning är över! Funderar på varför det blir så upphaussat varje år? Varför måste man göra det värre än vad det är? Kläder, skor, presenter......

Information til alle danskere, som läser min blogg: En sidste skoledag inden sommerferien er en väldigt stor og speciel dag i Sverige, som ofte indebär, at man enten er i kirken eller har et eller andet stort arrangement i skolen med både musik og opträden af elever henad en times varighed. Man får tit nyt töj, nye sko og nyt overtöj. Der er gaver til lärerne, som tak for et godt skoleår, og blomster til andre. Man har tit afslutningskaffe eller lettere frokost hjemme bagefter.der er stor forskel på, hvordan man fejrer i de forskellige lande.

I morgon blir det lättare, Stora Dottern tar sig själv till skolan, föräldrar behöver inte vara med längre, och det finns inte något, som jag måste göra innan. Ja, förutom att godkänna hennes outfit så klart. Hon har haft lite modevisning här hemma i kväll, och jag har en regel att för urringad och för kort går bort, annars är det mesta accepterat. Så vi kom överens, inte snabbt, men så småningom.

Nu har det blivit några varv på Källingesjalen, när man skypar, får se om den blir färdig innan semestern med bård och allt. Jag ska se mig om efter garn till bården, eftersom jag räknar med att använda allt garn på konen (200 grams kon av Kauni) till sjalen. Jag tycker, att det blir bäst, om bården är i en av färgerna, som finns representerad i själva sjalen.

Hur mycket kan hända samtidigt...

Helt otroligt vad mycket röra det är i ankdammen nu för tiden!

Stora Dotterns färdtjänstbeslut kom i går, men det innebär ju inte, att hon har rätt att åka, nix nej, hon ska vänta på lilla plastkortet. Jag ringde och frågade, hur det låg till. Jag passade också på att fråga om Lilla Sonens färdtjänst, hans var under utredning fick jag veta. Visst och sure Bellman, som ungarna skulle ha sagt, när det damp ner i brevlådan i dag! Och tillsammans med Stora Dotterns plastkort, som skulle ta 5 arbetsdagar på sig att komma hem till oss. Så då antar jag väl, att Lilla Sonens plastkort kommer i morgon eller på fredag?

Stora Kärleken har undersökt sina ögon hos en optiker, skulle ha nya arbetsglasögon, och fick en remiss till ögonläkare, som ville skicka honom på ytterligare en remiss till en annan ögonläkare, då hon hade upptäckt grumlingar på Gula fläcken. Vi är vana med remisser och läkarbesök här i huset, så jag hade funderat på att ringa och ordna, så att vi fick den tid, som vi ville ha nu här i semestertider. Men det kom en tid helt av sig självt i dag, som vi inte ens behöver ändra. Jippiii!

Sedan fick jag en tid för besiktning av min lilla bil och en tid för att prata med min stressläkare. Så nu känns det uppbokat för alla både människor och bilar! Tur att vi inte har några djur.

Men det räcker inte med det. Har försökt få kontakt med en biståndshandläggare under en längre tid för att få Riksfärdtjänst till båda barnen till ett läger i sommar, och äntligen i dag fick vi kontakt, fast jag var tveksam till, om vi skulle hinna. Men hon var positiv, och vi ska träffas med båda barnen här hemma i övermorgon. Lägret är om 1½ vecka, så det är bråttom.

Lilla Sonen råkade dra lite i handdukstorken i dag, som är ganska hög, då åkte båda fästen, så den började välta. Det var nästen droppen för mig av alla saker, men upp och hämta pärmen med 5 år gamla fakturor, greja ut vad vi hade köpt, vilket märke, ringa vvs och fråga om de hade nya fästen. Och under tiden fick Lilla Sonen sitta på en köksstol och trycka in handdukstorken mot väggen. Just nu står köksstolen i vägen, så den håller nog..........

Nu är det bara Stora Dottern till ridningen och skolavslutningen för Lilla Sonen kvar samt skolavslutningsfika här hemma med tårta och sedan godnatt!

måndag 8 juni 2009

Fylligt eller inte,..det är frågan!

I bland blir det inte riktigt, som man hade tänkt sig. Här var det meningen, att kaprifolen skulle klättra uppåt, kanske också den perenna luktärten, men icke..... Luktärten (i tornet) verkar bli helt inbäddad i kaprifolen, som mer breder ut sig på bredden än på längden. Kirskålen (!) fyller på nere och lavendel till vänster. Och på båda sidor om denna konstiga plantering är det ganska så bart, i alla fall inte alls så frodigt som här. Men grönt är det!

Stöd i livet!

Det kan vi ju alla behöva, men nu rör det sig om mina växter, som faktiskt växer ur mina rabatter. Vi har provat lite olika former för stöd, men i går fick Stora Kärleken tag på armeringsjärn, som är som pinnar. Han böjer det, svetsar ihop och vips får jag en ring att sätta runt pionerna eller rosorna. Jag behöver inte ens sätta dit ringen, det ingår tyckte han och placerade dem på de vanliga gröna stöden, som man kan handla, men som inte räcker till mina växter.

Det blev väldigt bra, det blev luftigt under, och jag kan få plats med mindre växter runtom. Helt enkelt fantastiskt! Så nu hoppas jag bara, att det mesta ska börja blomma i juni, så jag hinner se det. Hela juli, mer eller mindre, är vi ju i DK, så det får gärna skynda på här hos mig.

Här kommer bilden!

Ja, på de införskaffade växterna! Tur att man kan fota hemma, fast det hade varit roligt att fota alla energiska, förväntansfulla, noga läsande, pratande, studerande människorna i går på växtmarknaden. Det var en väldigt trevlig dag!

Men i dag är himmelen blå, det blåser lite kallt, så jag går lite in och lite ut, och vet inte riktigt om jag ska börja med växterna eller hänga tvätt? Jag hänger tvätt, går runt i min trädgård, tittar lite, känner lite, funderar lite, går in, stickar några varv på de långa strumporna, vattnar lite pelargoner på fönsterbrädan. Pelargonerna ska nog snart ut, så jag behöver jord till alla mina krukor, skriver en lista på vad jag ska handla för olika sorters jord i eftermiddag, när Stora Kärleken kommer hem. Växterna inomhus behöver också planteras om, och jag behöver även fylla på lite i rabatterna med mull. Ska kanske pröva barkmull?

söndag 7 juni 2009

Växtmarknad!

Varför glömmer man kameran? Kanske för att man alltid kommer i väg i sista minuten! Men hur som helst så var det en helt underbar dag i dag. Jag och en stickkompis åkte till växtmarknaden som var belägen vid en gammal bygdegård ute på landet. Vi gick runt mellan olika bord, samlade på oss växter och betalade, när vi gick ut. Vi hade tillsammans hela bakluckan full på bilen av mer eller mindre annorlunda växter. Det blev aklejor, julrosor, dillpion, luddpion, ranunklar, pelargoner, doftscherminer, rosor, ja det fanns allt att handla och en hel del fick följa med oss hem. Stämningen var i topp, och vi åkte glada därifrån.

Hemma hos stickkompisen hade vi ett helt informellt stickcafé i all grönska, håller fortfarande på med mina väldigt långa strumpor, och pratade om allt mellan himmel och jord. Innan jag skulle hem fick jag en hel kasse med rabarber och blev lovat, att jag kunde komma förbi med Stora Kärleken och gräva upp en planta eller två. Det var ju rena himmelriket, gamla rabarberplantor som ger så mycket både till saft och sylt. Nu ska vi bara hitta ett ställe att ha dem på.

I morgon får nog bli dagen, om vädret sköter sig, då jag försöker få ner allt, som jag handlat. Jag ser redan framemot att få gå och pyssla i lugn och ro hela dagen.

lördag 6 juni 2009

I morgon!

Ja, då ska jag på en växtmarknad med en stickkompis. Min stressläkare sa, att det var viktigt att jag passade på att återhämta mig och gjorde roliga saker på min lediga tid, så det gör jag då. Eller jag ska åtminstone försöka.

I bland är det svårt att göra roliga saker, eftersom man många gånger fortfarande lever efter gamla mönster och har hundra saker, som man tycker är viktigare, och som absolut måste färdigställas först. Varför gör man så, prioriterar sig själv så lite, gör saker som är viktiga eller som man tror är viktiga för andra, innan man sätter sig själv i första rummet? Det handlar ofta om praktiska saker, som tar en himla tid, och som gör en både trött och sliten och lämnar alldeles för lite tid kvar till roliga saker.

Samtidigt är jag inte förvånad! Det tog tid att bli sjuk, och det tar tid att bli frisk.

I dag har Stora Kärleken och jag åkt en sväng. Vi åkte ut på landet bland högt grönt gräs, kor och hästar, stora faluröda gårdar med punschverandor och människor, som hejade fast vi inte kände dem. Lite Bullerbykänsla faktisk! Vi avslutade i trädgården hos släkt till Stora Kärleken, fikade i bersån, pratade och tiden bara försvann. Solen försvann också bakom molnen, det blev kyligt och vi fick åka in till Lilla Staden igen, handla kvällsmat, hämta Stora Dottern på ridskolan och hem och kolla om Lilla Sonen var nöjd. Han var mycket nöjd över att ha fått vara själv med en kompis, alldeles FF(föräldrarfritt) och SF(systerfritt).

torsdag 4 juni 2009

Nu er det klart!

Mötet har varit, nästan alla inblandade var närvarande och det har blivit ett resultat ut av det, som jag kan förhålla mig till. Jag vet inte, om jag är ledsen eller glad, just nu är jag mest ingenting, lite avvaktande på en reaktion.

Tydligen så har det kommit nya regler, jag har inte sett dem i skrift, så jag har ingen aning om, vad de heter eller var de finns. De gäller i alla fall mig, som tillhör de nya reglerna för sjukersättning. Jag är, vad de kaller ej arbetsför just nu, dvs. arbetsgivaren bedömmer inte, att jag utför ett arbete på arbetsträningen, som är att jämställa med lönearbete. Därför kommer Försäkringskassan att förlänga min sjukersättning ett tag till, så de får en möjlighet att se, hur min arbetsförmåga utvecklas. Jag fortsätter med min arbetsträning på upp till 4 timmar dagligen under fyra av veckans dagar fram tills mitten på augusti, där jag ska utöka till 5 dagar i veckan. I slutet på september blir det åter igen ett möte om mig och min arbetsförmåga.

Varför reagerar jag inte med någon känsla alls på detta beslut? Är det bra eller dåligt? Jag tycker, att det är märkligt. Även om det regnar tror jag, att jag måste ta mig en tur i trädgården. Det är det stället, där jag kan tanka lite energi. Och sedan ska jag sätta mig med något handarbete och bara ta det lugnt och känna efter, hur det egentligen ligger till.

Må så gott ni därute!

onsdag 3 juni 2009

Min trädgård börjar blomma!

Även om det är otroligt mycket knoppar och ännu mera grönt, så finns det lite blommor emellan, som jag har fotat nu på tidiga kvällen.

Stora Dottern är och rider, och Lilla Sonen är med pappa och tittar på veteranbilar, och då får mamma egen tid och kan göra, vad hon vill! Fast jag tänker mest på, att snart är alla möten, aktiviteter etc. slut. Nästa onsdag är skolan slut hos Lilla Sonen, och det är den ända avslutningen, som vi behöver gå på i år. Stora Dottern har sin på förmiddagen på torsdagen, men den kräver ingen större aktivitet ifrån vår sida, så om en vecka behöver jag knappt kasta ett öga på almanackan, så skönt!!!!

Jag har ju mina funderingar kring trädgården. Jag är inte mycket för att hålla reda på, vad saker och ting heter, så därför blir det lite svårt att veta, hur man ska göra med alla växter. Min fundering heter klematis. Finns det någon regel, som man kan lära sig utantill, vilka man får klippa och inte? Jag har förstått, att vissa ska man klippa ner och andra bara klippa in lite.

Pioner är ju en av mina favoriter, och som tidigare sagt så åker det kanske med en pion, nästan varje gång jag åker och handlar lite växter. Det blir en del, men de är så fina, fast jag tror, att jag får satsa på lite annorlunda pioner, för jag har mycket rosa och röda. Vilka stöd använder ni för pioner, jag har svårt att hitta några, som jag tycker är snygga, och jag har inte hittat på några att tillverka själv.

Trädgårdsprakttry har jag tre stora buskar av, det blir nästan som en häck. Men de börjar bli för stora, och de har inga blad längst ner. Kan man klippa dem jämte marken, och så sätter de skott på nytt?


måndag 1 juni 2009

Meditation!

(foto: Stora Dottern) I dag är det sista tillfället på min Mindfullness-kurs. Jag har mediterat, vilket jag tycker om att göra, och utövat yoga, vilket jag inte tycker om att göra. Det är konstigt, vilka tankar man kan ha kring saker och ting, och vad man tror, att man skulle vilja göra, och så stämmer inte det....

Meditation gör jag till olika CD-skivor, som jag har fått på kursen. Jag har prövat utan CD, men det fungerar inte. Till er som inte har prövat ännu att meditera så gör det, men ge det lite tid, allt kommer inte på en gång.

Har jag lärt mig något av kursen? Det tycker jag, men absolut inte det, som jag trodde ifrån början. Jag var övertygad om, att jag skulle bli så lugn, så lugn och stå på huvudet hela dagarna i olika yogapositioner, men så har det inte varit. Jag har blivit bättre på att ta varje tillfälle om än nog så litet som en återhämtningspaus, ett andrum för mig själv. Jag har lärt mig, att det finns möjligheter i alla situationer, speciellt när livet rullar på lite för fort. Jag vet nu, att jag kommer att bli friskare, än jag är i dag. Det kommer inte att gå så fort som min arbetsgivare och Försäkringskassan vill, men jag kommer igen så småningom, fast kanske på ett helt annat sätt och med helt andra mål än jag hade innan.

Är det bra eller dåligt? Ja, det vet jag inte ännu, men jag föredrar att se det som bra. Om jag tittar bakåt, så var det inget, som jag hade planerat skulle pryda mitt CV. Det kanske inte gör det heller, vem vet....men jag har definitivt fått ett helt annat liv, än jag trodde, och det är inget dåligt liv utan ett liv fylld av möjligheter. Jag måste bara se dem först..................

Armband!

Dessa två armband gjorde jag efter en idé ifrån Gitte till två tjejer som konfirmerades i lördags i denna kyrka. Garnet är Pure Milk Fiber från norska Viking Garn. Det är väldigt mjukt och skimrar lite. Stora Dottern fick välja knappar ifrån lagret. Tjejerna skulle ha festen tillsammans, så dessa var som ett minne av deras gemensamma fest.

Vädret var härligt även i lördags, och det var underbart att få sitta i en riktigt gammal trädgård på landet i gott sällskap och med god mat och dryck i en svag doft av syrener. Just då kan man inte ha det bättre.