lördag 29 januari 2011

Ny design!

Dottern har fixat och trixat efter mina önskemål: Nått med blommor, rosa och lite bling så nu finns det en ny design att vila ögonen på.

Annars går tiden med att sticka sockor i parti och minut. Tjejen som jag är handledare åt går mycket i raggsockor, så ett par till henne är snart färdiga. Ibland blir det inte sockor utan bara pulsvärmare, som också är bra att ha. Sedan måste jag titta mig omkring lite på nätet. Vi behöver moderniseras i den kyrkliga syföreningen som jag tillhör, så jag behöver projekt som är väldigt säljbara och samtidigt inte för svåra att göra.

lördag 22 januari 2011

Nya projekt!

Så fort jag såg dem på Mönsterarkivet, blev jag kär. Dem ska jag bara göra och det blev fortare än jag trodde. Garnet köpte jag hos Tovikka i måndags på Stickcafé och en vante var redan färdig på måndagskvällen, stickcaféet plus lite kvällsjobb och vupti en vante virkat och klar. Nästa på tisdagen och nu fattas bara att fästa och fixa pyntet bara. De är inte virkade i Nepal utan i Limavirknål nr 4.

I onsdags handlade jag ytterligare färger. Det ska bli gröna till Mannen, Nepal, och lila, Lima, till mig själv. De är väldigt roliga och snabba att virka och beskrivningen hos Pyssel och knåp fungerar perfekt. Det går åt knappt ett nystan per vante till en dam och lite mer än ett nystan till en herrvante.

Att virka fungerar ju inte så bra till TV för mig, så här kommer det lite andra projekt som passar till det. Nya sockor på stickorna i Regia, härligt garn! Jag har som mål, vet inte om det håller, för 2011 att försöka minska mitt garnlager lite grann. Så det blir säkert mycket sockor på bloggen framöver!

En annan vante, som jag har stickat tidigare, och som fungerar är Johanna Wallins kragvante. Den kommer nu i en ny färgställning grå med lite gråblått, men samma underliga tunna garn ifrån Tradera, men ull är det i alla fall. Den ser mest grå ut på bilden.

Sedan har vi haft "trevliga saker" att syssla med i veckan: Avlopp som inte fungerar! Och i köket av alla ställen! Vi har nog provat alla husmorsknep som finns: bakpulver och ättikssprit, köpt renstråd, frågat flera som vi känner, men så kom rådet: ta vattenslangen. Det verkade inte vara stopp med renstråden på de första 7½ meter, men med vattenslangen stödde vi på patrull bara ½ meter ner och sedan längre ner igen, men nu är det bortspolad och rinner ut med ett slurp! Tänk vad bortskämd man är med att allt ska fungera. Man bor i stan och tror att allt ordnas någon annanstans ifrån, men icke.............

Trevlig helg!

lördag 15 januari 2011

Det är så mycket val!

Det matcher inte riktigt med mig som person, alltså mig som person efter att jag varit utbrändt och börjar bli bättre, att skulle ta ställning till så mycket saker. På något vis mår jag bättre när jag inte behöver bestämma mig. Det ska helst rulla på som vanligt, och jag litar på att saker och ting löser sig. Jag kan gå helt i spinn över, att saker inte fungerar, för då måste jag välja, hur jag ska göra för att få det att fungera. Likadan blir jag så trött på alla saker som vi måste välja: Eloperatör, telefonoperatör, bank, skola etc. Även vad vi ska äta till middag....Och väljer vi inte, så tillhör man ju dem som kanske förlorar på det, vilket race och vilken ångest skapar inte det?

I går ringde Sonens rektor till min mobil precis innan jag skulle sluta på jobbet. Man får ju allvärldens tankar om vad som kan vara fel då, men hon ville bara påminna om, att vi inte hade tackat ja till platsen i årskurs 7 som vi hade valt. Inte sjutton hade jag haft en tanke på det, vi hade ju valt med och för honom, skulle vi nu trycka på knappen en gång till??!! Javisst skulle vi det!

Och vi som är inne i Dotterns gymnasieval, som är helt bort-i-väck enligt mig. För alla skolor är hon högvilt och väldigt intressant. Vår dotter genererar en skolpeng till den skola, som hon väljer, och hon blir intressant just därför. Det finns ett antal gymnasieskolor i vår kommun och även en ocean av skolor på väg intill och i Stockholm, så hur ska hon och vi kunna välja? Det är linjer, profiler, högskoleförberedande eller inte, med eller utan en dator som man får, med eller utan betald lunch....Det är hur många val som helst.

Därför mådde jag så bra när jag läste en artikel här i veckan om semester. Jag ska inte kalla det semester längre.....jag ska kalla det för lov, när jag ansökar om ledighet hos min chef. Barnen har lov, de har en oförpliktande lång period av tid, där man är fri att göra vad man vill. Så vill jag också ha det. Jag kan till och med sträcka mig så långt som till att säga, att jag har lov på helgen: Bara göra det som jag själv vill!

lördag 8 januari 2011

Grattis till de nya danska tvillingarna!

Det danska kronprinsparret har fått tvillingar idag, en pojke och en flicka. Så passade det bra att jag provade på att sticka små sockor, lite pilligt att stänga av i tån, men roligt. Samma garn, stickor och mönster som tidigare, nystanen skulle ju ta slut, så det blev först sockor till mig, som i inlägget nedan, sedan några med en längd på 17 cm och tillsist några med en längd på 11 cm. Det finns en liten boll kvar av nystanen, men det går nog åt när jag stickar mina randiga restgarnssockor.

Och som ni kanske ser så fungerar min kamera igen. Batterierna var helt enkelt inte tillräckligt bra, även om vi försökte med flera par laddade. Vi laddade om dem och voíla, det fungerade!

I dag har vi städat ut Julen, vädrat ordentligt, plockat undan och tvättat. Nu kan vi börja med nya friska tag. Vi har pratat om vårt kök, som är på G att förnyas. Det har varit på G länge, men vi måste ta tag i det och det måste vara praktiskt under tiden. Det är inte praktiskt att laga mat med tillgång till en kokplatta under ett antal veckor till 4 människor, så vi väntar tills det blir varmare, så vi kan sitta ute och äta och kanske använda grillen som komplement. Jag har redan ritat 7 kök på Ikea i deras program, men vi blir inte riktigt nöjda, inget passar sådär perfekt. Det är 117 val att göra innan bara det blir klart, sedan är det val av kakel, golv, väggar, bänkskivor, vitvaror, vattenkran etc. Ibland önskar jag att man bara kunde hyra någon att göra det, men jag är så dökinkig med utförandet, att det skulle bli ännu jobbigare än att göra det själv. Det är den kontrolltokiga perfektionisten som sticker fram sitt huvud!

onsdag 5 januari 2011

Jag hann precis!

Och då menar jag ta kort innan kameran verkar ha gått hedan.....Kameran aviserade batteribyte, men efter det är det helt omöjligt att starta, det blinkar till på lilla pricken att det finns ström, men sedan inget mera. Hmmm vad göra? Avvakta och använda Dotterns stora systemkamera, kanske....

Hur som helst så ska ni få se min julklapp ifrån mina föräldrar, visst är det en dröm?

Nu kan jag sticka vantar i alla möjliga mönster, bara att titta i den och läsa är en dröm. Tack för den, mamma och pappa!

Sedan har jag avverkat ännu ett par sockor, denna gången till mig själv, därav den lite stora storleken på Dotterns fötter. De är stickade i Four Seasons Gründl sockenwolle "Hot Socks Print" på stickor nr 3. Mönstret är det jag alltid använder, fick det när jag handlade sockgarn i Danmark för 3 år sedan och skulle sticka sockor för första gången. Det har en bra häl, som är lätt att komma i håg. Det är lite garn tillövers av den färgen, så nu sticker jag små sockor att ge bort eller till Syföreningsauktionen i november. Det ska ju börjas i tid!Dagen idag gick bra, det är en duktig person på arbetsprövning jag har fått till min arbetsplats. Vi har inte samma grundproblematik, men vi blev sjuka nästan samtidigt, så vi har haft samma förlopp, har samma läkare och kan relatera till varandra. Det blir intressanta samtal och jag hoppas att hon får något med sig dit hon är på väg.

Snöat har det gjort mer eller mindre hela dagen, så vår snösläde eller "slodan", som vi kaller den kommer till användning. Det är runt +-0, så snön är tung, men det är härligt att vara ute, älskar att "sloda" snö. Mannen tycker att jag är tokig, i alla fall lika tokig som i sommarens trädgård, allt ska vara rakt och fint, så ni kan tänka er hur jag bråkar när han gör det!

Nu ska det bli James Bond kl 21, älskar filmerna, så jag kommer att sitta och titta på alla när de visas under vintern/våren. Dessutom stickar man så bra till film.

Har haft ledigt!

Jag har haft ledigt! Ja, inte ifrån livet, men ifrån bloggen, det har inte funnits tid. Vissa saker får stryka på foten och det blir i första hand allt vid datorn. Jag har stickat sockor, tittat på film, lagat mat och jobbat kanske inte i den ordningen, men ledig ifrån jobbet har jag inte varit under helgerna.

Skottat snö har jag också gjort, älskar att skotta, men inte på morgonen, så därför sitter jag vid datorn nu, fast jag borde skotta. Det snöar, är -3 och alldeles stilla i huset. Mannen har åkt till sitt jobb och barnen sover, brukar sova nästan tills jag kommer hem igen. Själv vaknade jag kl. 4 och kunde inte sova, så då är det väl bara att gå upp...! Men det blir ju så mycket tid kvar innan jag kan åka till jobbet, så då plockade jag fram den bärbara och tittade runt lite.

På jobbet går det lugnt och sansad. Jag jobbar på, har även hand om tjej på arbetsprövning, så det blir mycket prat och jag måste sova när jag kommer hem, men det är kul.

Jag är även utförsäkrad ifrån Försäkringskassan ifrån årsskiftet. Jag vet inte riktigt hur jag tänker kring detta. Jag har en förstående arbetsgivare, så jag söker tjänstledigt istället på samma procentdel. Det är bäst att jag kommer tillbaka i min egen takt. Det praktiska är ordnat på det viset, men det blir intressant att se den faktiska lönen sedan i januari. Dessutom har jag fortfarande målet i Kammarrätten kring min sjukersättning, som lär dröja. Någon som vet hur lång tid det tar? Tillsvidare har det pågått i 5 månader.

Nog om detta, nu blir det jobb innan helgdagen i morgon. Jag hoppas även att få visa en av mina julklappar, som är handarbetsrelaterad och lite annat smått och gott en av de närmsta dagarna.