söndag 20 februari 2011

En härlig, men tröttande dag!

Kallt som tusan var det på morgonen när jag skulle iväg och hämta upp kompisen L-E för att åka till Syfestivalen, men det snöade inte, alltid positivt!

Det kändes inte som att det fanns så mycket folk där förrän vi skulle stå i kö för lunchen, men på eftermiddagen tog luften slut, både fysiskt och rent bokstavligt. Man blev helt snurrig av allt. På workshopparna var det svårt att få plats, otydligt med anmälan eller ej, så jag tog dem, där det fanns lite folk, bara för att få ordentlig instruktion. Vi provade på att sticka ett löv hos Sticka, tror att vi var de första på dagen, och det var väldigt kul. Passade på att handla tunn metaltråd, som jag ska ha i mina egna stickade löv för att kunna forma dem som jag vill. Innan lunchen provade vi på att nåltova, roligt och intressant, blev lite biten och tänkte att det måste jag köpa, så barnen kan få prova också. När L-E satte sig och skulle sticka franska volanger gick jag iväg och provade stitchery, roligt och väldigt långsamt, så det ska jag helt säkert göra igen.

Inköp som följer, men inte ett ända garnnystan fick följa med mig hem!

Dominostickor nr 2½, som jag skulle prova direkt hemma, men jag måste nog läsa på lite mera, hade tänkt mig en sjal av alla rester, som blir över efter sockorna.

Mönster till en kortplånbok, då den jag har har plats för alla kort, men den går inte att stänga sedan! Fast2fuse, Vildona, kardborrband Fusible och en penna till tyg.

Stitchery var kul, i mitten syns det lilla verket, som man ficka prova på. Inköpen blev vlieselin, ett tunnt bomullstyg att stryka på, ett mönster med en katt, ligger dolt av verket, brodernålar, färgpaletten, som man målar med innan man broderar och en penna att rita upp mönstret med, som försvinner med vatten. Kraftigt broderitråd såldes särskilt, men jag har Gutermans till symaskinsbroderi, så det får duga annars kunde man använda mouliné.

Kan nog ha nytta av boken, när både Sonen och jag syr waldorfdockor.

En badväska i ljungfärgat hellinne som broderas med moulinégarn ifrån Fingerfärda. De har så mycket vackert och jag kan stå och betrakta allt hur länga som helst.

Nåltova var kul, handlade många färger, fler än på bilden, samt egna "kuddar" till barnen, så vi kan göra det tillsammans. De har provat i skolan. Bara fantasin sätter gränser, mitt lilla hjärta på linne var kul att göra

Vadmal ska man handla ifrån spill och rester. 4 kr gav jag för detta, som borde kunna bli många nålbrev, eller vad jag nu hittar på.

torsdag 17 februari 2011

Syfestivalen!

Jag ser framemot Syfestivalen på lördag, ska bli så kul att åka ditt med kompis L-E. Sunna har frågat på sin blogg hur vi ska känna igen varandra, vet inte alls annat än att man kommer att gå runt där bland en massa människor, som man känner via bloggen, men inte har en aning om hur de ser ut i verkligheten.

Ska man sätta på sig en rosett, en namnskylt, bloggnamnet kanske eller något annat för att vi ska kunna känna igen varandra? Ska vi samlas under klockan, om det finns en sådan?

Stickningen står fortfarande på sockor och lite virkade vantar, det är mycket som har kommit till en kritisk punkt, avstängning eller mätning, och då börjar jag på en ny lätt stickning! Snart har jag en massa saker som ligger och inte blir färdiga......Lila garn, Drops Eskimo, är i alla fall inköpt till Dotterns nya mössa, får se när jag hinner, för det mönstret har jag inte i huvudet.

Just nu är det mycket kring barn och skola, mycket tänkande, mycket sömnlöst, mycket telefon ,mycket mail, så jag behöver verkligen en ledig dag på lördag, så jag kan få nya tankar och ta nya grepp sedan. Föräldrar till barn med funktionshinder tappas på energi i dessa tider med besparingar och okunnighet.

söndag 13 februari 2011

Sockor!

Allt som "nästan" stickas av sig självt välkomnas! Och just nu är det sockor. Jag har ju mitt mönster i huvudet och det går nästan av sig självt. Det har blivit till flera par i veckorna som gått, alla har inte blivit fotade. Jag fick bl.a beställning på två par till kvinnan som jag är handledare för, och det gick så fort att jag inte hann med att fota dem. Här kommer några, blev också ett par pulsvarmere i farten.
Regiagarn Kaffe Fassett på stickor nr 2½, blåa med lite lila och grönt.
Merinoull melerad i mörkbrunt med lite senap och rött ifrån Uruguay också på stickor nr 2½ med en liten virkat kant.
Sockor till Sonen att använda på Scouterna i ull eller ullblandning på stickor nr 4. Garnet är okänt ifrån Tradera. Jag stickar sockor för att det går så bra till TV och i pausen på jobbet. Jag har också en massa vad jag kaller för "skitgarn", alltså garn av helt okänt härstamning, som jag bara vill ha bort ifrån lagret, kan alltid blir värmande sockor åt någon annan.
I dag har familjen städat huset, verkar nästan vara en fast söndagssyssla numera. Tråkigt men nödvändigt. Jag har även hunnit ta bort högen av kläder som legat för reparation. Det är mycket som går sönder av köpta kläder och mycket som man vill ändra på. T.ex tycker jag inte om långa ärmer, så jag kortar alltid mina köpta blusar till trekvarts ärm om de mot förmodan skulle vara långa. Likadant är det med vissa byxor, ja inte vinterbyxorna till jobbet(!), men alla sommarbyxor och de mysbyxor som man har på hemma, de kortas också till trekvart.
Vardagsrumsfönstret blev också lite vårlikt med nya gardiner, ljusgröna och mönstrade ifrån Rusta och nya vårgröna lampskärmar till fönsterlamporna från samma ställe. Kanske lite tidigt med vår när vi hade snöstorm torsdag/fredag och kallt i natt, men jag längtar till våren även om jag tycker om att skotta snö också.
Vi sänder en hälsning till min bror med familj som är i Kläppen och åker skidor, hoppas att vädret blir varmare än de -31 som det var i morse, annars blir det lite "kyligt" i backarna!