måndag 25 juli 2011

Dalsland-Bohuslän-Västergötland?

Är det någon som har tips om affärer, utställningar eller dylikt som har med handarbete att göra med utgångspunkt Vänersborg och inom rimligt avstånd därifrån, som man inte får missa? Vi kommer troligen att åka dit på "ledighetssemester", så det skulle kännas bra att varva sevärdheter med lite handarbete. Så fram med alla era tips!

tisdag 19 juli 2011

Det nya köket, helt ostajlat!

Mycket har hänt och en del återstår. Som ni ser har vi kommit såhär långt och vi använder köket sedan 2 veckor tillbaka, eller vi och vi....Min mamma är nog den som kan köket bäst, eftersom det återigen har varit all-inclusive under två veckor. Nu har de åkt hem igen, men vi lär oss så småningom!

Det fattas lite fronter, lite socklar, lite kakel, lite handtag, lite krokar, lite listor, ja lite allt möjligt, men det kommer säkert också dit snart. Det som är väldigt positivt är att vitvarorna är så tysta ja, förutom när de startar och avslutar, då ska det sjungas, men diskmaskinens truddelut har jag i alla fall fått tyst på.

Jag har bakat bröd och paj redan i ugnen, men inte provat ångfunktionen i mikron än, får nog sätta mig och läsa in mig på maskinerna först. Fläkten var det mest marriga, men med hjälp av min pappa fick vi dit den. Som grannen säger: har man ingen platt-tv, så kan man i alla fall ha en platt-fläkt!

Tapeten var ett ögonblicks val, gick till affären och frågade vad som fanns hemma eftersom jag inte kände för att beställa och vänta, så det blev denna Vallmo ifrån Duro.
Igår började min 5 veckors semester, så det är bara att lata sig, men sova går inte! I går var jag uppe halv åtta och idag var den runt 6. Dottern tycker tycker att vi ska gå på stan idag, så vi får väl se om hon kommer upp. Jag har sagt att jag vill göra det innan lunch i så fall. Det finns alltid en rea som hägrar!