måndag 27 februari 2012

Semester!

I alla fall i tre dagar, vilket ska bli skönt. Jag har inget planerad, Dottern har önskat att komma i väg och shoppa, är kanske inte Sonens favvo-sysselsättning, men han brukar hänga på ändå.

Jag var inte i väg på Syfestivalen förförra helgen. Vill jag handla så är allt ju inte mer än ett knapptryck bort på datorn, så det går ingen nöd på mig. Just nu stickas det mest, fast jag är inte riktigt nöjd med det, en sjal av restgarner, får inte riktigt till det, så möjligen repar jag upp det igen. Det är i mosstickning, ganska kul. Jag har olika färger, men funderar på om det inte skulle vara snyggare om jag gjorde det i dominostickning istället, just nu blir det bara ränder, vilket ser lite tråkigt ut.

Annars har jag tittat lite på YouTube på Missouriquiltco.com och deras många instruerande filmer kring olika lapptäckstekniker. Mest för att bli inspirerad, så jag kanske börjar på mitt lager av tyger någon gång. Jag vill gärna sy, men det är mycket lättare att sticka. En stickning kan du alltid ta med överallt, sitta i samtal och sticka samt på jobbet på rasterna. Att sy kräver mera utrymme samt maskin, så det får man planera för, rätta mig om jag har fel.

Idag skiner solen, det var -5 sist jag tittade och innergården har ingen snö kvar, så snart börjar ett annat liv, trädgårdslivet!

söndag 19 februari 2012

Att sticka för att hjälpa!

Jag får nyhetsbrev ifrån Vivian Höxbro(dominostickning) och nu senast hade hon ett upprop för att hjälpa överlevande ifrån olyckan i Fukushima via Knit for Japan med stickade alstrar. Till höger på hemsidan kan du se vad som behövs just nu.

onsdag 15 februari 2012

Hur lång tid ska det ta att uppdatera en GPS?

I alla fall så kör och kör och kör den, just nu bygger den kartor, kan hända att det är en gammal gps jag har fått, att den måste uppdatera mycket. Plötsligt så pratar den, när jag sitter och skriver. Jag blir helt förskräckt och hoppar på stolen! Men, men ...Mannen säger att det är ok, den behöver även laddas, så låt den vara, så då skriver väl jag under tiden!

Jag har stickat ett par vantar, som jag ska brodera på. egentligen inte meningen att jag skulle sticka vantar, men Dottern och jag hade filmkväll i lördags och något skulle jag sticka. Och det blev garn över, så nu sticker jag på ytterligare ett par, fast lite större till mig. Dessa är vanliga basvantar ifrån "Sticka småvarmt" på sticka nr 3 och i 100% ull superwashed, något ifrån min omöjliga korg. Det stod Almedahls på etiketten.


Lite böcker har jag också köpt. Mönstersticka fick jag inspiration till ifrån Rosenvante, tackar för det, och resten är "fynd" ifrån Tradera. Vi har ingen hund, jag är till och med allergisk, men det är söta små saker, som man kan sticka. Och vävstolen är på vinden, men man vet ju aldrig när den kommer ner igen!

Min kompis A. har fått en blogg, den är på danska, men njut så mycket ni kan av de vackra sakerna hon skapar. Jag är så imponerad.

söndag 5 februari 2012

Lite nytt!

Ett par svarta vantar à la Lovikka, men bilden gör dem ingen rättvisa. Broderiet är i vitt och limegrönt, men det syns inte hur jag än gör med kameran. Jag började sticka på dem i höstas, men kom till tummen på nr 2 sedan var annat var mycket roligare och de blev inte färdiga. Nu med kylan så kanske det behövs ett par vantar, som håller för det? De är stickade i Kampes lovikkagarn, som jag köpte i somras, då vi var i Mariestad. Sticka nr 6 och hjälp ifrån kompis A., så var de färdiga. Jag tycker inte att de blev så ludna,, som jag ville, fast jag borstade.
Mössorna har rätt färg, och är sådana som man kan sticka i parti och minut. En enkel herrmössa stickat i Opalgarn på sticka nr 3, 2rm, 2 am och sedan tar man in i toppen och drar tråden igenom alla och syr fast. De passar säkert inte nu, när det är så kallt, men är utmärkt som vår eller höstmössa.
Nu håller jag på med en annan mössa, samma mönster, men det är ett annat garn, så den ser lite annorlunda ut.

fredag 3 februari 2012

Den där kanonen!

Ja den där snökanonen som alla pratar om, tror vi kanske hade något sådant idag på eftermiddagen. Allt gick i ett, både himmel och väg och det såg ut som man körde i snörök, fast man var ensam, så mycket snöade det. Varm choklad med mashmallows blev det med Dottern och Sonen, när vi kom hem.

Nu har jag skottat två gånger, senast nu kl. 22, och det är härligt att gå ute i kylan när det är alldeles tyst. Mannen tycker att jag är knasig, men han slipper ju skotta, och jag får det som jag vill, skottat med raka kanter och fint sopat! Visst är det tokigt, att man vill ha raka kanter när man har skottat, känner ingen annan, som vill ha det så!

Just nu doftar det gott, jag bakar kladdkakor till barnen, deras favoritfika, och rågsiktsbullar med kummin till oss. Smör och en skiva chiliost på det sedan och man sover gott i natt, fast först ska vi även baka ut några bröd med kruskakli och linfrö. När det är kallt ute, tycker jag om att baka, att det sedan är härligt att bara hämta i frysen, är bara ännu ett plus. Jag tror att jag fortsätter i morgon med mera bak, kanelbullar och muffins och kanske jag kan locka Mannen att baka småkakor om jag har tur.