onsdag 22 december 2010

Det blir bara bättre och bättre...

Och hosta kan jag ju hålla på med hela januari, när jag ändå inte har annat för mig eller hur??!! Skämt åsido, medicinen hjälper, jag ska in och jobba i morgon, hålla ställningarna dagen innan julafton. Just nu sitter min chef på pallen, så är stället åtminstone bemannat för min kollega är utlånat annorstädes, men resten överlåter hon åt mig imorgon.

Men nu ska du inte stressa säger min kära Man, du är bara en person och du arbetar 5 timmar, själv åker han hit och dit på alskens jourar, så vi är själva, ungarna och jag, men då kan man passa på att baka pepparkakor jättesent på kvällen, kolla om ingredienserna till julgodiset finns hemma, sticka lite, virka lite och prata lite terminsbetyg med dottern. Alltid finns det att göra.

Idag är det årets kortaste dag, och som ni kan se av bilden så är solen redan på väg ner nu när klockan bara är halv två på eftermiddagen, men mörkt blir det först efter tre. Den andra bilden påminner om att jag kanske måste säga åt Mannen och Sonen att gå på taket och ta bort snö för det ligger mycket där nu. Sonen har redan frågat om det, han var med förra året och "vet vad som måste göras" eller kanske vad som är kul att göra.

Några småsaker är färdiga, faktiskt ganska kul att göra dessa mössor, fast färgen är faktisk inte blå utan grönmelerad i verkligheten. Sockorna har varit lång tid på väg, började efter Syfestivalen, då jag lärde mig sticka flätor utan hjälpsticka, men det är helt eget mönster, så på den ena hamnade det 4 flätor på ovansidan och på den andra 3 som stickades "med" ända ut till man börjar intagningen för tån. Men so what! Sockor som sockor och de ska ju ändå bara stanna i familjen, Sonen har redan tagit över dem!

4 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Stakkars deg som er blitt syk midt i julestria. Håper du snart blir bedre. Flotte vinterplagg du har laget, noe som kommer godt med nå i vinterkulden.

Riktig god jul til deg!

Losarinas mor sa...

Godt alle pillerne virker :-)
Og du kan strikke snoninger UDEN hjælpepind- det er godt nok sejt !

ylva sa...

Instämmer angående om att sticka flätor och dessutom utan hjälpsticka , bra gjort . Själv lider jag av flätfobi tror jag ... det blir aldrig bra

Karin Grøn sa...

Velkommen i hosteklubben- jeg har også fået en generalforkølelse, men jeg håber det snart løsner. Det har varet 5 dage nu, hvor jeg ikke har sovet om natten, så jeg er godt mør.
Sikke fine ting du har og sikke meget sne. Vi har også sne men ikke i de mængder så vi er nødt til at gå på taget. Heldigvis. Der er 11 m op på højeste sted.