söndag 22 januari 2012

Länge sedan...

men jag har så mycket att göra. Det är alldeles självvalt, men det fyller dagarna, så mycket att mitt arbete bara blir en liten del.
Jag har bestämt att jag inte tänker gå upp i arbetstid under 2012, i alla fall inte som det ser ut nu. Jag har också fått tjänstledigheten beviljat, så 5 timmar om dagen befinner jag mig på ett arbete som jag klarar av och som inte tröttar ut mig. Jag har då tid över att göra det jag vill, prova på nya saker, som jag tror skulle passa mig samtidigt som jag återhämtar mig.
Jag är en engagerad människa både i min familj och i andra människor, det har jag insett, men det gäller också att det inte tröttar ut mig. Viktigt därför att jag har tid för återhämtning mellan min nya uppdrag som volontär. Jag är med i en besöksgrupp inom kriminalvården sedan tidigt i höstas och jag arbetar i en second hand affär vid behov. Jag har även börjat som god man, vilket ännu är i sin linda, och det är ju inte helt volontärt, men det är frivilligt. Där kommer mina kunskaper, som jag har skaffat mig under ett 25 årigt arbetsliv mestadels inom vård mig till godo. Jag har insett att jag hör hemma bland människor, det är det jag kan, det som jag är bra på och det som skänker mig glädje.
handarbetsfronten går det lite långsamt. Jag funderar mest, stickar lite varje dag, ger bort mycket, kollar bloggar och samlar på mig begagnade saker antingen gratis eller väldigt billigt, som jag ska göra något av . T.ex. så blev jag så trött på ett nyckelband, som är alldeles för kort på mig. Så nu på morgonen, när jag ändå skulle reparera en del kläder, så blev det också ett nytt. Det är gjort i återvinningens tecken och bilden gör det inte helt rättvisa. Själva nyckelbandet är i mörkblått linnetyg av ett skärp som fanns på ett par byxor, som jag köpte för några somrar sedan. Det mörkröda, som håller ihop sammansyningarna, är en liten bit av ett presentband, som en gång satt runt en morgonrock till Dottern. själva haken och ringen har jag "snott" ifrån ett reklamnyckelband från Viking Line.
Det kommer kanske att bli mycket sådant under 2012, att försöka återvinna och handla begagnat. Som volontär i second hand butiken ser jag så otroligt fina saker till inga pengar alls!

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Det är skönt att höra att du verkar ha det bra och gör en massa grejer som du mår bra av och i lagom doser.

Bibbi sa...

Så skönt att du börjar se ljuset igen... men ta det lite varsamt så du inte faller tillbaka igen.
Att delta i frivilligarbete kan ge otroligt mycket. Jag har erfarenhet ifrån Röda Korsets Kupa... dock som anställd... men jag vet ändå vilken glädje det är för dem som vill engagera sig i frivilligarbetet. Lycka till med allt du tar dig för med!

Ruta Ett sa...

Vad roligt att du är tillbaka i bloggen.
Jag har saknat dig. Ta allt i din egen takt och sköt om dig!