fredag 3 februari 2012

Den där kanonen!

Ja den där snökanonen som alla pratar om, tror vi kanske hade något sådant idag på eftermiddagen. Allt gick i ett, både himmel och väg och det såg ut som man körde i snörök, fast man var ensam, så mycket snöade det. Varm choklad med mashmallows blev det med Dottern och Sonen, när vi kom hem.

Nu har jag skottat två gånger, senast nu kl. 22, och det är härligt att gå ute i kylan när det är alldeles tyst. Mannen tycker att jag är knasig, men han slipper ju skotta, och jag får det som jag vill, skottat med raka kanter och fint sopat! Visst är det tokigt, att man vill ha raka kanter när man har skottat, känner ingen annan, som vill ha det så!

Just nu doftar det gott, jag bakar kladdkakor till barnen, deras favoritfika, och rågsiktsbullar med kummin till oss. Smör och en skiva chiliost på det sedan och man sover gott i natt, fast först ska vi även baka ut några bröd med kruskakli och linfrö. När det är kallt ute, tycker jag om att baka, att det sedan är härligt att bara hämta i frysen, är bara ännu ett plus. Jag tror att jag fortsätter i morgon med mera bak, kanelbullar och muffins och kanske jag kan locka Mannen att baka småkakor om jag har tur.

2 kommentarer:

Rosenvante sa...

Är det inte meningen att du ska ta det lite lugnt? Men det där med att få nybakat låter väldigt smaskigt.

Cicki sa...

I mitt gifta liv bodde jag i villa. Och tyckte om att skotta. Med raka kanter. Så du är inte ensam om det....:-)