söndag 13 februari 2011

Sockor!

Allt som "nästan" stickas av sig självt välkomnas! Och just nu är det sockor. Jag har ju mitt mönster i huvudet och det går nästan av sig självt. Det har blivit till flera par i veckorna som gått, alla har inte blivit fotade. Jag fick bl.a beställning på två par till kvinnan som jag är handledare för, och det gick så fort att jag inte hann med att fota dem. Här kommer några, blev också ett par pulsvarmere i farten.
Regiagarn Kaffe Fassett på stickor nr 2½, blåa med lite lila och grönt.
Merinoull melerad i mörkbrunt med lite senap och rött ifrån Uruguay också på stickor nr 2½ med en liten virkat kant.
Sockor till Sonen att använda på Scouterna i ull eller ullblandning på stickor nr 4. Garnet är okänt ifrån Tradera. Jag stickar sockor för att det går så bra till TV och i pausen på jobbet. Jag har också en massa vad jag kaller för "skitgarn", alltså garn av helt okänt härstamning, som jag bara vill ha bort ifrån lagret, kan alltid blir värmande sockor åt någon annan.
I dag har familjen städat huset, verkar nästan vara en fast söndagssyssla numera. Tråkigt men nödvändigt. Jag har även hunnit ta bort högen av kläder som legat för reparation. Det är mycket som går sönder av köpta kläder och mycket som man vill ändra på. T.ex tycker jag inte om långa ärmer, så jag kortar alltid mina köpta blusar till trekvarts ärm om de mot förmodan skulle vara långa. Likadant är det med vissa byxor, ja inte vinterbyxorna till jobbet(!), men alla sommarbyxor och de mysbyxor som man har på hemma, de kortas också till trekvart.
Vardagsrumsfönstret blev också lite vårlikt med nya gardiner, ljusgröna och mönstrade ifrån Rusta och nya vårgröna lampskärmar till fönsterlamporna från samma ställe. Kanske lite tidigt med vår när vi hade snöstorm torsdag/fredag och kallt i natt, men jag längtar till våren även om jag tycker om att skotta snö också.
Vi sänder en hälsning till min bror med familj som är i Kläppen och åker skidor, hoppas att vädret blir varmare än de -31 som det var i morse, annars blir det lite "kyligt" i backarna!

13 kommentarer:

Linn sa...

men oj vad mycket du har hunnit med!

Handarbete/Pyssel sa...

Åh! Vad fin din blogg blivit!
Och full fart är det hos dig hör jag!
Här stickas det också pulsvärmare. Med magic loop. Precis lärt mig detta. Stickar just nu två samtidigt.
Riktigt kul!

Ha det gott!

Linn sa...

jag går inte i kyrkan längre, men jag tänkte gå förbi röda korset gården nån dag och hyra en vävstol och göra typ en liten dörrmatta, bara för att kolla hur allt funkar liksom=) och ja, vi syns såklart imorgon! men jag kommer ju som vanligt senare=/

Mona sa...

Du har varit flitig ser jag! Härliga sockor och pulsvärmare! Behövs nog ännu, eftersom vintern inte ännu tycks ta slut på en tid! Det är kallt nu här, -20 just nu, och de har lovat lika kallt och kallare ännu åtminstone en vecka...
Kram, Mona

Pia sa...

Dit nye layout er bare så flot. Skønne soker du har kreeret.

Losarinas mor sa...

Jeg holder meget af hjemmestrikkede sokker- går faktisk ikke i andet :-)

Eva sa...

Hos dej är det full fart...
snygga sockar sonen fått.
Jämtlandsvantarna sitter som en "smäck" på handen,funderar på att göra ett par till mej själv oxå i grönt el blått..ler!
Igentligen skulle sonsonen få ett par oxå,men jag är så hiskiligt dålig på att räkna om,ska se om jag hittar nån annan beskrivning att ta mask ant och mått ifrån

här var det -27 i morse...Brrrr

Mia stickar sa...

JA sockar är perfekt stickning, de flyter av sig själv och sånt gillar jag också! Här är det också "svinkallt" så alla utomhusaktiviteter är bara att glömma!

Strikkeheksen sa...

Jeg får lavet alt for få sokker, men har faktisk fået et enkelt par på pindene - for der er jo ikke noget bedre end hjemmestrikkede strømper :-)

Hvor er det dejlige forårsbilleder, du har i dit banner og hvis våren ikke vil komme, så må vi jo skabe den indendørs :-)

ylva sa...

Hej ! det var ett stund sedan! Hoppas att allt är bra. Idag är det 25 minus men mina tulpaner hjälper mig att komma ihåg att det finns hopp om livet och en vår efter vintern!

garnlivet sa...

Jag gillar också att sticka sockar just av samma anledningar som dem du skrev om. Har man dessutom kalla golv som jag har så är det väldigt, väldigt skönt med varma sockar.
Vad smart att korta av ärmarna på köpta plagg... att jag inte tänkt på det. Jag gillar tröjor och skjortor med trekvartsärm och brukar rulla/vika upp med att helt enkelt sy om är ju mycket, mycket smartare. Tack för tipset :)

Vicki sa...

Inne och kikar i din blogg, sätter ett litet tassavtryck efter mig.

Hur många barn har du?

Vicki

Tidsfördriv sa...

Måste först bara säga: Vilken jättefin header du har fått till bloggen, otroligt vacker! Det måste du hälsa och berömma dottern! Den finaste headern jag sett på länge =)

Ja tänk om man kunde sticka sockar "av sej själv" hihi, men jag måste ha uppstyltade, enkla mönster när jag gör något!

Jag har faktiskt också börjat lite i köket vad det gäller våren, jag längtar så himla mycket just nu. Julgardinerna satt nog lite för länge i år, för jag blev så less på dem till slut!

Hoppas att allt är bra med dej annars, tänker allt på dej, men bloggar inte så mycket just nu.

Kram Maria