söndag 20 februari 2011

En härlig, men tröttande dag!

Kallt som tusan var det på morgonen när jag skulle iväg och hämta upp kompisen L-E för att åka till Syfestivalen, men det snöade inte, alltid positivt!

Det kändes inte som att det fanns så mycket folk där förrän vi skulle stå i kö för lunchen, men på eftermiddagen tog luften slut, både fysiskt och rent bokstavligt. Man blev helt snurrig av allt. På workshopparna var det svårt att få plats, otydligt med anmälan eller ej, så jag tog dem, där det fanns lite folk, bara för att få ordentlig instruktion. Vi provade på att sticka ett löv hos Sticka, tror att vi var de första på dagen, och det var väldigt kul. Passade på att handla tunn metaltråd, som jag ska ha i mina egna stickade löv för att kunna forma dem som jag vill. Innan lunchen provade vi på att nåltova, roligt och intressant, blev lite biten och tänkte att det måste jag köpa, så barnen kan få prova också. När L-E satte sig och skulle sticka franska volanger gick jag iväg och provade stitchery, roligt och väldigt långsamt, så det ska jag helt säkert göra igen.

Inköp som följer, men inte ett ända garnnystan fick följa med mig hem!

Dominostickor nr 2½, som jag skulle prova direkt hemma, men jag måste nog läsa på lite mera, hade tänkt mig en sjal av alla rester, som blir över efter sockorna.

Mönster till en kortplånbok, då den jag har har plats för alla kort, men den går inte att stänga sedan! Fast2fuse, Vildona, kardborrband Fusible och en penna till tyg.

Stitchery var kul, i mitten syns det lilla verket, som man ficka prova på. Inköpen blev vlieselin, ett tunnt bomullstyg att stryka på, ett mönster med en katt, ligger dolt av verket, brodernålar, färgpaletten, som man målar med innan man broderar och en penna att rita upp mönstret med, som försvinner med vatten. Kraftigt broderitråd såldes särskilt, men jag har Gutermans till symaskinsbroderi, så det får duga annars kunde man använda mouliné.

Kan nog ha nytta av boken, när både Sonen och jag syr waldorfdockor.

En badväska i ljungfärgat hellinne som broderas med moulinégarn ifrån Fingerfärda. De har så mycket vackert och jag kan stå och betrakta allt hur länga som helst.

Nåltova var kul, handlade många färger, fler än på bilden, samt egna "kuddar" till barnen, så vi kan göra det tillsammans. De har provat i skolan. Bara fantasin sätter gränser, mitt lilla hjärta på linne var kul att göra

Vadmal ska man handla ifrån spill och rester. 4 kr gav jag för detta, som borde kunna bli många nålbrev, eller vad jag nu hittar på.

8 kommentarer:

Strikkeheksen sa...

Uha, uha - det var vist et farligt sted at besøge ;-) Men sikke dejlige ting, du fik med hjem :-)

Janne i Fagerlia sa...

Her var mye kjekt å lese. Skulle gjerne ha vært med på noe slikt selv. Har prøvd nålfilting jeg også, det var moro. Men pass på - nålen er meget skarp.

nynne sa...

Lyder til at det var en rigtig dejlig dag. Skønne indkøb du har gjort

Anni sa...

Tänk att när jag såg att det skulle vara Syfestival så tänkte jag direkt på dig!

Har inte tittat in på länge, har t ex inte sett din nya header - så snygg den är! Vilka vårkänslor den ger!

Hoppas att du har riktigt roligt nu med alla dina fynd!

Assishantverk sa...

Vad mycket roligt du kom hem med!
Det brukar vara så att lufen tar slut på em. Det kanske kunde kunder vara en affärsidee att sälja den på burk?
Assi

ylva sa...

Alltid kul att se vad andra har hittat för kul.

ha det gott !

garnlivet sa...

Oj, vad mycket roligt du hittade på fstivalen. Härligt :)

Sunna sa...

vilka fynd du gjorde och vad synd att vi inte hittade varann, jag testade kvastskaftsvirkning också såg du det?