lördag 12 mars 2011

Vad ska man skriva i dag?

Har suttit vid tv'n hela dagen igår och tittat och lyssnat på förödelsen i Japan, och det var också det första jag gjorde i morse, när jag gick upp. Jag känner inte någon som är där, men jag har haft kontakt i mina unga år med brevvänner ifrån Japan. Så det blir stickat en del, mest "tv-vänliga" saker som sockor, virkade vantar och rätstickade sjalar.

Det kan inte hjälpas att man tänker på julen 2004, där vi kände en person som försvann, det blir som en tillbakablick fast man inte vill. Allt från då dyker upp igen, lukt, smak, musik, känslor etc.

Just nu sitter jag med den bärbara tillsammans med Sonen. Han ska göra läxor och jag surfar. Handlar väl mest om en kontrollfunktion, så inte läxorna tar hela dagen. Samtidigt som jag får en chans att gå på nätet, har inte haft varken tid eller lust, vilket också kan ses på bloggen. Inga inlägg! Men jobbet, samtal med skolor i olika ärenden pga. barnen, fixa hemma med familjen tar all tid. Jag hinner nätt och jämt komma på Stickcafé engång i veckan och knappt det.

Jag ser framemot våren, gnäller på snön, som det bara kommer mera av, och tänker på om det är vår i Köpenhamn, när vi ska dit på dop om ett tag.

2 kommentarer:

ylva sa...

man känner sig nog lite som du beskriver över lag nu. Trött på att snön ligger kvar men just idag smälter den så fint ! Det får gärna fortsätta så.man slutar aldrig att häpna över naturens krafter!

Bibbi sa...

Trots att det händer på andra sidan jorden så kan jag inte låta bli att tänka på eländet för alla dessa människor. Och funderar över vilken fasa det måste vara att uppleva allt detta hemska!
Här tinar snön men vi har fortfarande ca halvmetern kvar på tomten så det dröjer innan nåt spirar här!
Ha det gott!