söndag 20 mars 2011

Allt och ingenting!

Mycket blir gjort, men knappt något på datorn! Därför är det så tyst här. Jobbet tar sin tid, barnen sin tid, stickningen sin tid och vilandet sin tid och sedan är dygnet mer än slut om jag också ska hinna sova så därför väldigt lång tid mellan uppdateringarna

I dag har vi rensat garderober, provat kläder, lämnat till insamling och skrivit upp vad som ska införskaffas inför Köpenhamnsbesöket. Vi ska på barndop av en 1-årig flicka, kusin till Dottern och Sonen. Undrar bara hur mycket vår det är i Köpenhamn? Och vilka färger är på mode i år? Här fick vi snö i fredags och har haft kallt på natten, men jag har sett att det var grönt i Malmö på någon blogg.

Vi har även passat på att få ordning på kommande resor, skriva ut biljetter och bekräftelser på hotell. Det är en hel sensation att vi ska iväg så mycket i år, har nog inte rest vid ett flertal tillfällen sedan jag blev utbrändt, vilket måste betyda att jag är på väg tillbaka. Det ska bli så kul att komma iväg. Vi ska både till New York och även Bornholm innan Midsommar. Så nu ska vi ha kollaktiviterna, restaurangerna och vad vi ev. ska handla.

På stick-sidan har vantar och sockor blivit färdiga, sådana saker som man kan titta på TV till eller ha på stickcafé. Min virkade vantar har kommit i flera upplagor. De röda med beige kant har fått sällskap av en lila med röd kant, men ännu inte helt färdig och utan tumme.

Och här är en grön variant med beige kant som Mannen ska få, också den utan tumme ännu. De är virkade i Nepal eller Lima ifrån Drops och på virknål nr 4. Ska jag brodera på vantar eller vad har man på en herrvante?

En sjal är också på väg. Jag hade hemmafärgat garn, 1-trådig ull ifrån Tradera och lin från Tradera, kanske att väva med, på rundsticka nr 4 och bara rätstickning och uttag i första maskan på varje varv. Det kommer ev. en bård, som jag syr på, hittade en vacker i en bok förra veckan, men än är inget bestämt.

Kragvantar i en tråd grå och en tråd gråblå ull, garn kanske också vävgarn ifrån Traderastickor nr 3.

Här finns en socka i Svarta Fårets Raggsocksgarn, stickat på sticka nr 4. Sockan är kanske för stl 33-35. Det går fort att sticka på nr 4 istället för nr 2½.

Och här kommer restgarnssockorna till Sonen, stl 42! Vackra eller inte, det får någon annan bedöma men också stickor nr 4 och i ull. Han behöver sockor i sina gummistövlar, när de ska börja segla igen med scouterna.


Nu tror jag att det mesta är redovisat även om jag inte har fäst trådar eller broderat färdigt. Broderat på min Malsta-tapet har jag börjat på, var värdinna för Syföreningen igår på en lunch, och vi broderade alla flitigt efter fikat. Det är inte lätt att brodera efter ett uppritat mönster, när man egentligen gillar det fria broderiet bäst.

6 kommentarer:

Lavendel sa...

Var i København i går, sol, men ikke særlig varmt 4-5 grader vil jeg tro. I flere butikker har jeg set meget army-grønt...lidt trist til våren, jeg vælger turkis og lime...jeg synes ikke, der er så meget "must" over det med farver, som der var tidligere, heldigvis :-)

Susilull sa...

Så mycket fina saker du gjort!
Ibland måste bara något stå tillbaka när det är fullt upp, så är det bara.
Så kul att ni skall iväg på så mycket resor. New York måste vara en höjdare att se fram emot!!

Helle : sa...

En masse fine sager du har fået lavet.

Rigtig god tur !

Dejligt at høre fra dig igen på bloggen !

Anonym sa...

Vad roligt med resorna framför sej=)

Så mycket fina saker du gör, gillar ditt handarbete väldigt mycket!

Ja här händer massor! Att flytta är inget litet projekt, fördelen är väl att man kan rensa bort en massa onödigt som bara ligger =) Och speciellt nu när vi ska byta ner oss till en mindre bostad så är det nödvändigt! Ska bli skönt när det blir klart...

Ha det så gott i veckan
kramis

AnnaJohanna sa...

Men vad du har varit flitig! Och så vackra saker det blivit. Jag känner igen det där med "ketchupeffekten" och det är roligt när man är inne i ett flow.

Du vet ju att jag nyligen startat en ny blogg, där jag visar lite av mina linnekläder och lite stickat. Just nu firar jag 1000 besökare med ett litet lotteri, som jag tror du skulle gilla.
Vinsten är nämligen en grön långsjal i hellinne!
Kom och ta en lott eller två!

Ha det så gott!
Ruta Ett/AnnaJohanna

Vicki sa...

När ska ni till Köpenhamn eller ni har redan varit där??

Idag är det ingen vårdag det blåser är kallt och lite regn. Fast till helgen sägs det att det ska bli bättre igen.

Vicki