söndag 17 april 2011

Jag har inte glömt bort bloggen...

(bilden tagen av Dottern) men där är så fruktansvärt mycket annat som pockar på min uppmärksamhet!

Först har jag jobbet, där jag går i djupa funderingar på att öka min tid. Nu kan jag bestämma helt själv, om jag vill öka en timme eller tre per dag eller inte, helt upp till mig. Det är väldigt avstressande att inte vara inklämt mellan Försäkringskassans deprimerande sjukersättningslagar. Jag är så lycklig, att jag sa nej tack till deras erbjudande med den orange pärmen "Vad gör du i morgon?" och deras introduktionskurs. Jag hade absolut inte blivit piggare eller ökat på min tid fortare. De hade inte heller kommit fram till något annat än det jag redan vet: att jag varit utbrändt och att det tar sin tid att komma tillbaka även med de kognitiva funktionerna

Familjen tar en stor del av min tid, när jag inte jobbar. Det handlar om att bry sig om varandra, prata med tonåringar, djupa eller ibland knappt så djupa diskussioner, städning och matlagning och framförallt bakning, som jag numera orkar med. Speciellt bakning är även ett nöje för mig, där hämtar jag mycket energi. Jag bakar i princip allt bröd själv och ganska mycket kakor. Jag är en stor brödälskare, men kakorna får någon annan äta, men de är roliga att göra. I morse var jag tidigt uppe och bakade runt 100 frukostbullar, 100 pizzabullar, 25 stora muffins och 2 kladdkakor. Då finns det i alla fall i frysen ett tag. Här i veckan har vi både rensat vårt förråd, tvättat våra terrasser och oljat dem och tvättat alla fönster och de är jobbiga med innerfönster, så det blir fyra sidor på ett fönster.

Trädgården börjar intressera mig igen. Det gjorde den mycket innan jag blev sjuk, men sedan har den nästan bara varit en börda att hålla fin. Min energi har bara räckt till mig och inte till något annat, men nu börjar det komma upp saker i huvudet, som jag kunde tänka mig att göra, ska kanske odla igen, inte bara frukt och bär som tidigare utan även så grönsaker etc. Nu har jag krattat rabatterna, kantskurit gräsmattan, grävt upp och delat på olika växter, så det händer saker även där.

Handarbetet begränsar sig mycket till bara att sticka sockor, rensade lite i mitt garnförråd igår efter att ha varit på Syföreningen, men det kanske fortsätter med sockor ett bra tag till i olika storlekar. Jag var hos en kompis, som har världens symaskin (Husqvarnas värsting) för några veckor sedan, hade med min egen också. Vi skulle inspirera varandra lite, som en sorts nystart på att börja sy igen. Det var kul, men tiden räcker ju inte till för allt, som man vill göra. Jag gör det jag hinner, när jag hinner. Andra saker får stå tillbaka ibland som ex. bloggen.

Nu närmer sig tiden för planering av diverse ledigheter, min sommarsemester blir väldigt lång precis som förra året fast i olika perioder. Vi har inte riktigt bestämt, vad vi ska göra ännu på själva semestern, ja New York står ju för dörren och sedan blir det både Eskilstuna (Idrottsläger) och Visby(planeringsdagar med jobbet) innan vi drar till Bornholm. Och det innan vi knappt har börjat semestern! Vi har åt andra sidan inte heller rest på flera år, så nu tar vi igen det med råge. I sommar får vi besök av mina föräldrar i två veckor, när både Mannen och jag arbetar i början av juli. Mina föräldrar ska vara barnvakt åt barnen, så de inte behöver vara ensamma samt att de kan få lite aktiviteter. Andra veckor under sommaren är barnen på läger eller också har vi semester ihop.

Men jag hinner nog komma inom bloggen med lite bilder emellanåt.

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Måste tyvärr säga att Visby inte har så mycket i garnväg att erbjuda. Men YLLET på mellangatan är värt ett besök. De har fina ullgarner, men kostar därefter.
Ringmurens hemslöjd innanför söderport har en del fina garner också. Bredvid finns en tygaffär också, men den vet jag inget om, köper ju aldrig tyger.
Hoppas du får fint väder så du kan gå omkring lite och titta.

Helle : sa...

Dejligt at høre lidt igen fra dig. Godt at du stadig har det godt med dit job.

God påske til dig !

Bibbi sa...

Så roligt det är att det går bra för dig med ditt tillfrisknande... Det finns inga genvägar utan det måste vara kroppen som får bestämma takten. Att lusten till olika saker kommer tillbaka är ju ett tecken så gott som något... men ta inte i för mycket eller för fort. Det är lätt att trilla tillbaka om du inte är försiktig!
En glad och fin påsk önskar jag dig!
Bibbi

Handarbete/Pyssel sa...

Ja, allt har sin tid!
Och man kan inte göra ALLT!
Inte samtidigt i alla fall...! =)

Är samma här, att bloggen får stå tillbaka till förmån för LIVET!
Visst är det inspirerande att besöka trädgårdsbloggar, men nu vill jag lägga min tid på att GRÄVA i trädgården istället!
Och kul att kika i kreativa pysselbloggar av olika slag, MEN nu vill jag vara kreativ själv istället!

Ta väl hand om dig och din familj Och ha det jättebra!!
KRAM!

Mona sa...

Önskar dig en riktigt fin och glad påsk!
Kram, Mona

Anonym sa...

Hejsan!

Vad roligt med ditt besök och vilka kloka och tänkvärda ord, det stämmer precis och exakt. Det är precis där jag är just nu =)

Vad roligt att ni kommer över till ön i sommar, Gotland vår och sommartid är nästan oslagbart!

Blev så glad för ditt mail från New York, har inte kunnat svara på det än bara, men vilken upplevelse det måste ha varit!!

Hoppas att solen skiner på er och att allt är bra!

Många kramar
Maria

"Katten i garnet" sa...

Hej! Nu öppnar jag mitt lilla galleri med lite bilder. Inte mycket än, men det växer så smått.
Kom och delta i min utlottning av stickad kattfamilj pågår till 7 juni. Hälsningar Sanna

http://the-cat-in-the-yarn.blogspot.com/

"Katten i garnet" sa...

Oops en liten miss..till 5 juni pågår den.