söndag 22 maj 2011

Det hinns inte med.........

Det är bara att konstatera att hinner man inte så är det så. Förr, alltså innan jag fick diagnosen utmattning etc. så jobbade jag till långt in på nätterna med allt jag skulle hinna varje dygn. Sova hann jag inte med, i alla fall inte i någon större utsträckning, vilket påverkade hela mitt liv där särskilt mitt minne gick ner för räkning. Jag påverkade säkert alla andra i min omgivning också att delta i detta tempo.

Nu konstaterar jag bara att jag inte hinner, mera finns inte att säga om det. Jag kan såklart längta efter många saker, som jag vill göra, önska att jag hade tid, men dygnet har inte flera timmar än så här. I alla fall inte i mitt nuvarande liv, som jag trivs ganska bra med.

Vad har jag då gjort under senaste månaden? Inte så lite egentligen om jag jämför med när jag var sjuk, så jag kan vara nöjd.

- Vi har varit i New York, kommer säkert att berätta om det senare med bilder, men att vända tillbaks tiden när man reser västerut är mycket svårare än när man reser österut. Det är i alla fall min känsla.

- Vi har varit i Eskilstuna på idrottsläger med barnen, alltid bra med hotellfrukost

- Jag har ritat färdigt vårt kök och nu är det beställt och ska komma i juni, äntligen efter 3 år

- Vi har köpt en nyare bil som vi ska hämta här i veckan som kommer, så nu kan vi åka ståndsmässigt till Bornholm i juni

- Dottern och jag har kommit överens om balklänning till 9:ans avslutning och den är inhandlat, ett chockrosa fodral till en ytterst rimlig summa

Sedan får vi inte glömma att maj och början på juni är den värsta tiden tillsammans med halva november och december om man har barn med särskilda behov, kanske också om man bara har barn (!) men det är hur mycket möten, mail och telefonsamtal som helst med skolan och andra instanser.

Så några stickcaféer har jag inte hunnit med, men jag har stickat på mina sockor på jobbet i alla olika storlekar, det gamla vanliga mönstret, som jag kan utantill. Jag stickar i bland vid TV'n, men oftast är jag så trött och måste lägga mig i stället.

Jag läser era bloggar, men det stannar ibland vid det, jag vill bara oförpliktande surfa runt i bloggland. Det är alltid intressant att se vad andre gör i handarbetsväg och vad som är i ropet just nu.

Jag skulle ha varit till Gotland från i torsdags till i kväll på planeringsdagar med jobbet, men det blev inställt, så inget Visby för mig, så det har jag tillgodo. Hade annars sett framemot hotell och alla vackra ställen som jag skulle titta på, har ju aldrig varit där. Men på tisdag skickar vi dit Dottern på klassresa och hoppas, att de får en bra tur för alla pengar som de har sparat från kak-underklädes-, salami- och laxförsäljning.

Och det bästa av allt, kanske ett friskhetstecken, jag ska sluta med min samtalsterapi efter nästan 4 år. Jag har begärt det själv, tycker att nu får det räcka. Jag får diskutera mina funderingar med mig själv framöver, tycker att jag har bra reda på mina mönster, jag ser dem och kan stanna upp och välja en annan väg än den gamla invanda. Jag kommer fortfarande att ha en räddningslina under några månader om det inte fungerar är det bara att ringa. Går det ett halvår eller mera måste jag be om en ny remiss till stressmottagningen, men det känns ok.

I dag blir det kanske städning, men helt säkert ska vi i väg fast bara här i Lilla Staden och titta på både färg, tapet, golv och kakel till köket och helst också handla det, så jag kan stryka det ifrån listan. Så ha en fortsatt god söndag!

1 kommentar:

Handarbete/Pyssel sa...

Hej!
Härligt att läsa att du mår så bra och har koll på läget!
Ja, det är ju bara att inse att dygnet har 24 timmar, varken mer eller mindre, och visst antal av dem måste man sova för att må gott!
Ha det fortsatt gott!!!