måndag 8 augusti 2011

Ett nytt syrum har jag fått!

Eller nytt och nytt, vi har målat några väggar, tapetserat en liten hörnsnutt och annars satt upp massor med hyllor, som inte är så djupa. På det viset kan jag se vad jag har i stället för att inte veta vad som finns längst in.
Syrummet har jag gjort om ett par gångar. Först var det en del av ett sovrum, men vi slog ut en annan vägg och jag fick ett syrum i denna del, senare kom tapeten i bakgrunden till. Och nu i helgen tapetserade vi ytterligare runt i inre hörnet med resten av rullen. Vi målade också väggarna, som hade blivit repiga, men inget kostade något eftersom vi hade allt i förrådet sedan tidigare.
"Garnaffären" heter denna vägg numera, som består av 10 hyllor, 22 cm djupa och 125 cm långa. Det är enkelt att överblicka, men är som ni ser på de andra bilderna inte allt mitt garn. Jag upptäckte att jag hade en väldans massa av den varan!

Dottern och jag bytte bokhylla, så hon fick en liten och luftig sak och jag har fått två stora rejäla, som håller för lite vikt. Tidigare stod allt inne i ett hörn och det fanns alltid en massa lådor framför så det var svårt att komma åt och ta en bok att titta i. Nu är de lätttillgängliga och uppdelade efter ämne.


Här kommer min nya långa bänkskiva, där man enkelt kan sitta två personer och arbeta, när jag får städat upp. Allt som står på bordet har jag hittat runt om i huset. Bl.a hittade jag många par sockor i alla möjliga storlekar, så där ska jag fästa trådar och sedan kommer de ner i flyttlådan som ni ser under bordet längst in i hörnet. Det som finns i den kommer till behövande eller säljs på kyrkans auktion i november, så vi får in pengar att fördela till de som behöver.

Som vanligt när jag hittade färdiga saker, hittade jag också halvfärdiga, som jag inte kom ihåg vad jag hade börjat på dvs. antal maskor och storlek, så det repade jag upp. De flesta nystan finns i korgen på bordet i hörnet.

10 kommentarer:

Strikkeheksen sa...

Så fint og overskueligt det hele er blevet :-) Mine garnhylder er ALT for dybe, jeg finder hele tiden noget, jeg ikke vidste, jeg havde ;-)

Dejligt at alting kan ses på én gang - så er det bare at gå i gang :-)

Bibbi sa...

Det är jättebra med stadiga hyllor och en låång bänk... då kan man ha lite ordning på grejorna. Hoppas att du finner glädje att arbeta i dit fina rum!
Kram
Bibbi

Linn sa...

wooooow vad fint du har gjort!! nu blir man ju avundsjuk!

Lona sa...

Det er nogle skønne rum du har (;o) jeg har et skab og en masse kasser - intet overblik.

Ingaredstoka sa...

Grattis till så härligt syrum! Jag skulle behöva göra samma i mitt för att få lite översikt.. men jag får njuta av att kika på dina bilder istället!
Kramar Susanne

Mia stickar sa...

Så fint så fint! Inser att mitt garnlager är ganska litet! Skönt att höra att det finns fler som hittar saker som man inte ens minns att man börjat på.......

Rosenvante sa...

Oj, det var verkligen imponerande det där.

Unknown sa...

Du har fått deg ett fint sted å sy. God oversikt i hyllene har du også. Lykke til med mange timer hygge .

Susilull sa...

Kul att få nya hyllor, ordning och reda!
Och wow så mycket garn du har! Jag har spritt ut mitt lite här och där, så egentligen vet jag inte hur mycket det blir om man skulle samla ihop det..:-)

Anta sa...

Whow vilket härligt rum du fått till och en himla massa garn sån som är bra att ha hemma. Lycka till med nya rummet.