tisdag 6 september 2011

Rester!

Ja, rester kan vara mycket. Man kan ha tygrester, garnrester, matrester och ibland känns det som väldigt viktigt just för mig att även rester blir använda. Det är spill, slöseri att inte använda ner till minsta bit.
Jag hittade lite rester av ullgarn i min korg, och nu ska jag virka mig en poncho i mormorsrutor. Jag har länge velat ha en poncho, ett praktiskt plagg istället för en kofta, armarna fria och ändå är man klädd. Så rutan i bild blir mitten ställd på sin spets, sedan hade jag tänkt virka runt om till en stor fyrkant och fylla på med annat uppåt axlarna, men vi får se.

Dominostickning är lika kul som mormorsrutor, måste bara sticka en ruta till för att kolla och rätt vad det är har klockan passerat midnatt! Det är Garngrynet som lärde mig sticka dominorutor, men nu är hon ju i skolan, så hon får se det via bloggen eller när hon kommer på våra stickcaféer. Där använder jag alla rester, som jag kan hitta av sockgarn.Och har är armstödet på soffan helt ostajlat! En snart färdig socka och en liten halsduk, som jag repade upp i morse. Jag hade inte läst mönstret ordentligt, så det fick bli att repa upp. Halsduken är i merino extra fine, 4 nystan som jag hittade när jag gjorde om syrummet, så det var också en rest. På ett hörn i bilden ser ni värmekudden, den används flitigt, men det är bättre med ryggen idag. Annars är det smärtstillande och tigerbalsam, som hjälper, så man kan stappla runt.

7 kommentarer:

Cicki sa...

Visst är det slöseri att inte använda upp rester, oavsett vilken sort de är av. Dominostickning verkar kul. Synd att jag inte kan sticka så mycket nu längre. Fingrarna krampar.

Anelma handarbetar sa...

Tack för titten hos mig.
Du har verkligen en fin och trevlig blogg. Kul att ta vara på allt man har i sina gömmor, jag försöker ta vara på allt också.
Fina saker har du också gjort.
Härligt arbetsrum.

MVH Birgit

Linn sa...

Vad fint det blir med dominon! Själv har jag inte ens hållt i ett par stickor sen jag flyttade. Vi ska börja sticka antingen nästa vecka eller nästnästa vecka. Men idag har jag växtfärgat garn! Björk och koschenill och krapp:)

Eva sa...

Tack för tippset ! ska kika närmare på det du föreslog.Kan berätta för dej vad hemlisen ska bli,en "norsktröja" t minsta barnbarnet.
Klart att rester ska anv,just nu håller jag på med en stjärnfilt i restgarner.

teresa sa...

Stackars du med ryggen, jag vet hur det är. Het dusch kanske kan hjälpa? Jag har också lärt mig att ju gladare jag är, desto mindre ont gör min rygg. I o f s en motsägelse eftersom när man har ont kan man ju inte vara glad..men jag menar; var extra snäll mot dig själv o försök göra/tänka sådant som gör dig glad.
Poncho verkar vara ett smart plagg, lycka till med den o ryggen!

Lillys stick o syhörna. sa...

Försöker också spara på alla rester fast frysen blir ju full.
Garn sparar jag alltid, nu stickat jag sockar i alla möjliga färger. Blir nog varma i vinter.
Ponchon blir nog fin.

Inger Marianne sa...

Läckert med dominon det ska jag ta efter ser kul ut, jag har ett helt skåp med rester kastar aldrig något garn.
Inger heter jag och har hemsidan www.imedesign.se titta gärna in där och följ mig också på mina bloggar.
Inger Marianne.