lördag 8 oktober 2011

Jag hänger med!

I alla fall när det gäller sockorna. Jag var lite sen i starten av Mysteriesockan, men jag hann återhämta mig med ledtråd nr 2, om jag nu inte glömt något, så nu har jag börjat även på andra sockan, så jag slipper second sock-syndrome. Jag har efter att ha sett både kompis A.'s och kompis L-E's sockor förstått att jag stickar ganska stramt och hårt, deras sockor är mycket större. hur kommer det sig? Kan man tänka sig att jag inte gjorde en provlapp? Rätt gissat, men tillsvidare så är det en väldigt söt och flickig liten socka. Jag tror att jag får användning av både sättet att lägga upp maskor på och hälen i framtiden. Jag brukar göra hälen på det viset, men inte med det förstärkta inslaget.
Här kommer en massa virkat, som så småningom ska bli en poncho. Det är helt på frihand och utav rester, men den börjar bli ganska stor, så jag kan inte ha den med mig någonstans. Den är virkat som två stora fyrkanter i mormorsrutor, men jag tror att jag behöver ha in lite extra över axlarna och ner över armarna, undrar hur jag ska virka ihop det, men det löser sig säkert.
Denna vecka har varit smått kaotisk av alla saker, planerade och oplanerade. Först har vi suttit på akuten med en yrslig Son, som kanske har borrelia, så nu äter han penicillin. Han är väldigt yr emellanåt och helt pigg i övrigt, ibland ganska trött, men samtidigt är han ju en tonåring, som kan sova hur länge som helst. Jag har gjort ett arbets-ekg med bra resultat, ingen fel på "pumpen" här inte! Jag hade lite tryck över bröstet i somras, som inte liknade mina stressymptom, så därför remiss för ett sådant prov. Vi har varit på den årliga höstmarknaden, ny stickkorg till mig, så nu ska jag i gömmorna och hitta tyg att klä den med. Annars har veckan inneburit jobb, tur till Stockholm för Hab-samtal och en massa bröd- och kakbak.
Jag har även börjat läsa. Alltså skönlitteratur. Jag sitter med "Livets aviga och räta" och får till lite varje dag. Det är skönt att läsa, men jag har inte gjort det på riktigt på flera år, Koncentrationen har inte funnits, hjärnan hängde inte med. Blev ganska överraskad över en gammal bekant som läste på distans och hade 1000 sidor i veckan, måste nog börja öva upp mina gamla färdigheter igen.

3 kommentarer:

Losarinas mor sa...

Godt at hjertet er rask !
Man bliver meget træt af penicillin for borelia- har prøvet det..
Dejligt at du nu kan læse :-)

Mia stickar sa...

De ser fina ut de där mysteriesockarna!

Carina sa...

Ibland skulle jag önska mig en sådan där gilla-knapp som dom har på facebook. Då skulle du få många gilla på din blogg av mig. Kram