måndag 26 september 2011

Långt emellan inläggen!

Men det kan inte vara annorlunda just nu. Är fortfarande sjuk i någon infektion, har varit sjuk i en vecka, men som den trogna medarbetaren man är så går man till jobbet i alla fall. Hur friskt är det egentligen?

Skulle ha träffat doktorn i fredags på en sedan ett tag bokat tid, men doktorn var sjuk! Det fanns en liten äldre tant i korridoren på vårdcentralen, som sa att doktorn får väl inte vara sjuk, vad ska vi göra då? Ja, vi kan boka en ny tid sa damen i receptionen, så det fick vi göra, men först om ytterligare några veckor. Men så hinner jag ju tänka över, vad jag ska säga till den där doktorn ordentligt, kanske blir det ett bättre besök att det jag skulle ha haft i fredags morse, vem vet?

Men jag är ju inte bara sjuk, jag hinner även med lite däremellan, som att sticka en jätte mormorsruta till en poncho, sticka sockor, fast mest på jobbrasten och så har jag bakat lite. Näe den som känner mig vet ju att det aldrig blir bakat lite, utan det blir dubbelt av allt och när man ändå håller på kan man ju likaväl ta flera sorter! Så nu blev det kanelbullar, kardemummabullar, 4 limpor med grahamsmjöl och 12 muffins. Kul var det i alla fall och nu finns det lite i frysen.

Idag är det stickcafé på Tovikka, få se om jag orkar gå dit, snuvan och hostan satte ju stopp föra veckan.

tisdag 13 september 2011

Inget att göra, bara att kämpa på...

Jag är trött, jag känner mig sjuk, jag mår inte på topp, men det är bara att stå ut. Inom de senaste 2 veckorna har jag haft två allergiska reaktioner, som krävt hjälp av sjukvården, ett präktigt ryggskott och nu känner jag mig influensa-sjuk. Det är bara inte kul, när jag vill vara frisk och jobba och återgå till mina rutiner. Och jag måste jobba, jag har varit på planeringsdag och nu är det de andras tur och någon måste sköta "butiken", vilket blir jag.
Men du som hade så lång semester då? Visst...men jag mår faktisk bäst när allt rullar på som vanligt. Mina "stressmönster" håller sig på mattan, när allt är som vanligt och det är vardag och inte för mycket bokat i almanackan. Pratade med en likasinnad igår om den där stressen, att vi mest i världen bara ville ha tyst och återgå till vardagen, att vi fick svårt att höra vad folk sa och även förstå vad de sa, när det var mycket ikring oss och även mycket oljud. Det känns som bomull i öronen, som kanske är världens sätt att skydda våra huvuden, vem vet?
Gör jag något i stickväg under tiden, ja men inget avancerad. Jag såg ett tips på danska Webstrik om en halstub, som jag håller på med. Fort går det: 240 m på sticka nr 6, 2r + 2a tills det räcker eller i mitt fall tills garnet tar slut. Det är ett garn köpt på Tradera med direktimport Uruguay, vackert i färgerna och ojämnt spunnit Det kommer att bli fint nu när hösten är i antågande. Det blåser och regnar och löven yr runt knuten, men det är inte kallt, +16 på kvällen ska man inte klaga på.

söndag 11 september 2011

Om man inte har jobb, så skaffar man sig.......

En ny liten sak har införskaffats! Den andra har börjat krångla och enligt vissa, som kan det här med datorer, så ska jag vara nöjd så länge det varade. Är datorer bara slit och släng nu för tiden? Jag tycker att det är mycket i vårt hus som har gett upp på sista tiden, i alla fall under senaste året. Denna dator är i alla fall nr 3 i "datorparken" som har bytts ut inom den tiden, så det är kanske så det är, håller inte längre tid än så.
Jag tillbringade hela fredagskvällen med att få datorn som jag ville, lägga över favoriter, anpassa skrivbordet etc. Bara för att upptäcka att jag inte kom in på datorn nästa morgon. Jag kom in först, men när jag sedan hade ätit frukost var det stört omöjligt, bara pga. att jag hade fått för mig att jag måste ha ett lösenord! Så gör inte det, om du har tänkt på det. Jag fick allernådigast ringa datoraffären och be om hjälp. Det är egentligen underligt för jag är väldigt konservativ med mina lösenord på andra ställen, och jag kom ju in på morgonen. Hur som helst fick jag mha. F9 tillbaka fabriksinställningarna, allt arbete dagen innan var förlorad och jag fick sitta och fixa med datorn samtidigt som jag sydde nya köksgardiner och ännu är den inte som jag vill, men det kommer väl.........

Ännu en lördag eftermiddag har tillbringats på IKEA för att få det sista till köket, men nu börjar det också likna något, alla fronter är på, inredningen i lådorna börjar ta form. Det som från början var 3 flyttlådor tillövers är numera noll, allt är inne eller också har vi gett bort det. Det har givit lite större intresse för matlagning med ett nytt kök, så i fredags fick vi för första gången wraps istället för tacos, svenskarnas fredagsmys nr 1.

Jag hade gjort tonfiskröra, stekt kyckling och köttfärs att fylla dem med samt två olika såser, en med otroligt mycket vitlök och en annan lite mildare. Grönt fanns i olika skålar, så fick man plocka själv. Det var väldigt gott och jag tyckte att jag var en lyckans ost, när det blev över, så jag kunde få både lördag och söndag till lunch!

tisdag 6 september 2011

Rester!

Ja, rester kan vara mycket. Man kan ha tygrester, garnrester, matrester och ibland känns det som väldigt viktigt just för mig att även rester blir använda. Det är spill, slöseri att inte använda ner till minsta bit.
Jag hittade lite rester av ullgarn i min korg, och nu ska jag virka mig en poncho i mormorsrutor. Jag har länge velat ha en poncho, ett praktiskt plagg istället för en kofta, armarna fria och ändå är man klädd. Så rutan i bild blir mitten ställd på sin spets, sedan hade jag tänkt virka runt om till en stor fyrkant och fylla på med annat uppåt axlarna, men vi får se.

Dominostickning är lika kul som mormorsrutor, måste bara sticka en ruta till för att kolla och rätt vad det är har klockan passerat midnatt! Det är Garngrynet som lärde mig sticka dominorutor, men nu är hon ju i skolan, så hon får se det via bloggen eller när hon kommer på våra stickcaféer. Där använder jag alla rester, som jag kan hitta av sockgarn.Och har är armstödet på soffan helt ostajlat! En snart färdig socka och en liten halsduk, som jag repade upp i morse. Jag hade inte läst mönstret ordentligt, så det fick bli att repa upp. Halsduken är i merino extra fine, 4 nystan som jag hittade när jag gjorde om syrummet, så det var också en rest. På ett hörn i bilden ser ni värmekudden, den används flitigt, men det är bättre med ryggen idag. Annars är det smärtstillande och tigerbalsam, som hjälper, så man kan stappla runt.

måndag 5 september 2011

Ryggskott och sockor!

Vad ska man göra när man inte kan sitta, ligga eller gå? Jag äter smärtstillande, jag brer på tigerbalsam på ryggen och så tänker jag väldigt mycket på varför jag gjorde just den där rörelsen i lördags morse kl 07, så Mannen fick komma och hjälpa mig upp. Den ända förklaringen är att jag måste ha varit både mera stel och kallare än vanligt efter ett par dagar med stillasittande planeringsdag. Vi var annars på ett väldigt vackert ställe med fin mat och natur. Det blev lite tid att sitta med ryggen mot en fiskebod i solen och sticka ett par varv på ett par sockor, så jag ska inte klaga, men nu klagar jag!!
Jag har fäst trådar på en himmelens massa sockor idag, närmare bestämt 14 par i olika storlekar samt 4 disktrasor i lin. Jag upptäckte också ett par halsdukar och ett par sjalar samt 2 par vantar. Det blir mycket att lämna över till kyrkans bazar i november om ingen behöver något innan. Det går så fort med sockor och det är så kul, men jag kanske skulle sticka lite vantar eller annat i vuxen storlek. Jag tror att det behövs både hit och i vår lilla stad.