torsdag 17 december 2009

Snö!

Så hann jag inte en sväng i trädgården innan snön i alla fall! Hade tänkt rensa lite, klippa lite och sådär ni vet, när det nu ändå var en lämplig temperatur. Men snön kom för några dagar sedan och med den kylan. Det känns faktiskt så kallt att vi har fått höja en grad på fjärrvärmen, det blåser runt alla hörn och in genom alla springor vid dörrar och fönster, trodde faktiskt att det var någorlunda tät i vårt relativt moderna hus, men man känner kylan, när man går i närheten av fönster och dörrar.

Julgranen kom på plats innan 1. advent, men jag har inte hunnit fota den förrän nu, och det har ju inte funnits snö heller. Den har i alla fall kvar sin belysning nu på morgonen. Grangirlangen, som sitter på framsidan av huset längs taket hade blåst ner i natt, men det blåste också som sjutton och ryckte ordentligt i huset, när jag skulle gå och lägga mig i går kväll.

Julen har även kommit till vitrinskåpet som brukar pyntas efter säsong. Just nu fylls det med julkort och lite pynt. Blomman fick jag när jag fyllde år, fast den var mycket högre och ståtligare då. Sedan började den vissna, så jag klippte bort torra delar, vattnade om och arrangerade på nytt, så jag kan njuta av den ännu en vecka eller två. Jag har äntligen fått min långa strumpor färdiga, och de är härliga! Inspiration fick jag av Helle och det var länge sedan, men de får gå under epitetet: en UFO mindre. Mönstret är Drops 104-9 och de är stickade i Steinbach Wolles Sockenwolle Color i en grönblå melerad färg på strumpsticka nr 3 och det gick åt lite mera än 200 gram. Passformen är något så när galant för oss med lite kraftigare vader skulle jag vilja säga.

Jag har börjat på en annan stickning även om jag vet att det kommer att ta sin lilla tid. Min energi är inte på topp och inte min hjärnverksamhet heller, men det blir lite stickat i bland. Det är också ett Drops mönster 103-8: en väst som man kan ha över både blus eller skjorta, kanske i stället för en kofta och ändå känna sig lite klädd. Jag stickar den i en ullblandning, som jag har haft liggande ifrån min förra stickperiod dvs. garnet är mera än 20 år gammalt. Jag försökte börja på ett framstycke, men jag förstod inte ett skvatt av varken beskrivning eller diagram och dessutom ville jag bara sticka, så då blev det bakstycket. Jag får väl fråga om hjälp till framstyckena om det inte går upp ett ljus sedan? Den ser lite konstig ut på mitten, men det är intagningar i resåren, som ser ut så.

9 kommentarer:

Losarinas mor sa...

Man bliver i julehumør af al den sne :-)

Manna sa...

Det er så skønt, når det er hvidt derude her ved juletid. Dog er det knapt så sjovt, når vinden piver ind gennem vinduer og døre

En god torsdag aften til dig

kludemutter sa...

Det er skønt med alt det sne ;)
men jeg skal jo heller ingen steder.

Yt

kludemutter sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Carina sa...

Här i Halmstad har det också varit vitt idag men sol och blå himmel. Dock blåser det småspik så det har ändå inte varit roligt.

Kul med din stickning för jag har nämligen stickat den också. Du hittar den i min blogg eller bildarkivet. Jag älskar den.

Gitte sa...

Du har nok set at nu kan vi også i Danmark med hensyn til sne. Faktisk har vi rigtig meget dejligt sne liggende. Og det er pivende koldt!

Skønne, skønne strømper. Lige noget at tage på i dette vejr.

Strikkeheksen sa...

Det veste-mønster har jeg også printet ud - det er så fin en model :-)

Dejlige strømper til en tur i sneen - vi er jo så heldige i Danmark i år, at vi har lidt sne for en gangs skyld :-)

Karin Grøn sa...

Hvor ser det hyggeligt ud med sne og juletræ og jeres pynt inde er også bare rigtig julet. Det er nogle fine ting du har strikket. Jeg glæder mig til at sse den top færdig- den ser ud til at blive rigtigt klædelig og ikke mindst varm.

Mette Lykke sa...

Jeg kan se i har meget sne højt mod nord.. Og fint juletræ der lyser op.