torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År!

Sitter och tänker tillbaka på vad som hänt under året 2009, vad jag gjort, människor jag träffat och inte att förglömma hur jag långsamt har börjat ta mig tillbaka till arbetslivet. Hade det varit för några år sedan hade jag säkert fäst tankarna på allt det som jag inte hunnit och stannat i den känslan. Men nu har jag gått kurs, både i stresshantering och i mindfulness, och jag har lärt mig att styra om mina tankar mot det positiva och vad som är bra för just mig. För tankar är ju just bara tankar, du kan göra med dem vad du vill om du bara lärt dig hur!

I dag snöar det, Stora dottern är på stan med kompisar, var det i går också, fikade på mysigt kondis och åt middag borta. Hon hade ju inte träffat dem på nästan två veckor! Så kommer det att bli framöver, hon har sitt och vi får åter börja skaffa vårt och hur vi vill leva. Stora Kärleken och Lilla Sonen har åkt med alla sopor, som vi sorterat enligt nya systemet och sedan tvätta bilen och takboxen efter vår Danmarksresa. Takboxen ska sedan av och läggas uppe under carportstaket tills vi hittar på nya resor!

Snart kommer våren och som en liten påminnelse handlade jag lite på Blomsterlandet i går. De går att sätta ut sedan, krokusarna och pärlhyacinten. Med allt snö känns det långt till våren, men den ligger ju därunder och väntar på att sätta fart. Jag ska kolla på nätet om boken, som James Wong har skrivit, han ifrån Trädgårdsapoteket på TV, tror att jag ska skaffa lite mera kryddor i trädgården, om inte annat så för att göra kinesisk kycklingsoppa mot förkylningar och annan virus.
Men först ska vi fira det nya året, tror att jag ska starta på en ny stickning, västen och jag kommer inte riktigt överens. Jag får nog vänta på hjälp till vi ska ha vårt stickcafé i början på januari.

Nedan är det två buketter tulpaner i en adventsljusstake, avskurna och satt i oasis, något av tulpanbladen virade runtom blommorna och fastsatt med nålar och lite dekorationssten. Det får bli dekorationen på bordet i dag.

16 kommentarer:

Mia stickar sa...

Önskar dig ett Gott nytt år!

Fru Kahr sa...

Godt nytår til dig - jeg håber, 2010 bliver lykkebringende:-)

Karin sa...

Gott nytt år!

Cathis stick och sy sa...

Hej
Önskar dig ett Gott nytt skönt år.Hoppas att allt går bra för dig.
Catharina

Flittige hender sa...

Kjære følger og bloggvenn!
Jeg synes det er veldig hyggelig at du vil følge bloggen min. Jeg takker for hyggelige kommentarer og ønkser deg et riktig Godt Nytt År.
Ønkser deg også en trivelig nyttårskveld.
Klem fra Grethe

Carina sa...

Önskar dig och din familj ett riktigt Gott Nytt År och att 2010 ska bli lättare än 2009. Tackar också för dom snälla orden du skrivit på min blogg.
Kram

Astrid sa...

GOTT NYTT ÅR till dig också!

nynne sa...

godt nytår

Garn Moster sa...

ønsker dig og dine rigtig godt nytår :-)

Sanna T Sköld sa...

Gott Nytt år!!! God forstsättning på det nya året också!!

Call design sa...

Gott nytt år!

Strikkeheksen sa...

Sikke nogle skønne blomster - rigtig godt nytår til dig og din familie :-)

Anni sa...

♥ Gott Slut o Gott Nytt ♥

Garntrollet sa...

Vilka fina bilder!

Jag hoppas att 2010 blir ett bra år.

Ha en god nyårsafton och ett gott nytt år! Kram.

Blipp sa...

Gott Nytt o en del gammalt är oxå gott! Fint med knoppar.

Bloggullet sa...

Jag önskar dig gott nytt år.

Kram