söndag 4 april 2010

Ont överallt!

Och mycket finns det att få ont i brukar jag tänka, men att gå i trädgården och rensa är väldigt roligt, men knappt så roligt att vakna redan vid kl. 04.30 med värk i underarmarna så jag höll på att gå åt. Varför skulle jag sopa lilla gården, carporten och trottoaren ut till vägen, när jag redan hade tagit ut mig i trädgården? Det fick jag så klart lida för. Men ett par alvedon och sedan lade jag mig på soffan i vardagsrummet i stället och somnade som tur var om några timmar till.

Så här mycket snö har vi fortfarande, envis liten kulle med snö, som tyvärr bara har sol halva dagen, så jag går och krattar av det yttersta för att det ska forsvinna fortare.

Här är en rabatt som jag har krattat och klippt. Det kommer upp så sakteligen, men vad jag längtar till det gröna.
För att få lite färg var jag på Blomsterlandet och handlade lite till trappan, pensé, ranunkel och murgröna, hjärtat och fjärilen är kvar ifrån i i höstas, trevligt med återanvändning. Hoppas att det inte blir kallare än att det kan stå ute, men lite frost har vi varje natt ändå.

Krukorna är nu planterade med vårbebudare i stället för små cypresser. Det är egentligen små bruna plastkorgar fulla med lök, som jag har satt ner i en kruka och fyllt på med lite jord. Snabbt och enkelt och vilken skillnad det gör att komma hem till lite färg!

11 kommentarer:

Ingaredstoka sa...

Vilken fröjd att komma hem och få se de krukorna! Superläckert!!
Hoppas värken har släppt nu så du kan njuta istället!

X-blog sa...

Urs, att få sån värk av att greja! Gäller att kunna ta det i lagom dos, trädgårdsarbetet!
Härligt med lite färg i krukorna nu!
Själv har jag kvar mina höstplanteringar - ljung mm. Ser ganska ok ut, men inte så färgglatt direkt...

Ha det gott och sköt om dig!

Susilull sa...

Ja, trädgårdsarbete ger alltid värk i muskler man inte trodde fanns, eller så är det just det, avsaknaden av muskler...
Men så fint det blev med lite blommor på trappan, piggar genast upp!

StrandviksVillan sa...

Hejsan och tack snälla för påskhälsningen!

Hihi, så fiffigt ni gjorde er av med snön från altanen :D
Jag är faktiskt riktigt häpen över hur fort den smälte bort från vår! Nu börjar man så smått planera för sommaren, härligt!

Astrid sa...

Det är så mycket som vaknar till liv igen på våren. Nackdelen är ju förstås träningsvärken som kommer senare, när man jobbat mycket i trädgården.

Anette sa...

Det är ju aldrig roligt med värk, men jag tycker ändå att det är mer uthärdligt när man får ont efter att ha gjort något bra eller fint. Då vet man ju varför.

Helle : sa...

Dejligt med lidt fint at kigge på !

Från Undantaget sa...

Härligt med färgklickarna. Här vid Undantaget är det ju lite kallare än i Lilla Staden så jag får nog vänta lite med blommorna. Men jag längtar också!!!!

Madame sa...

Hej søde du, jeg ville ønske jeg var vedre til svensk. Sikke fine blomster du har - og jeg håber, du snart bliver fri for sneen.
Rigtig god 2. påskedag til dig, klem!

Assishantverk sa...

Du har en award att hämta hos mig!
Assi

Sunna sa...

Det är ju så himla svårt att låta bli nu, man vill ju ha ordning på en gång