fredag 9 april 2010

Ska - ska inte........

Ska inte har jag bestämt mig för. Jag pratar om högskoleprovet som går av stapeln i morgon under en hel dag, och som jag anmälde mig till för ca. två månader sedan. Då visste jag inte att jag skulle få detta jobb, som jag har nu och den främsta orsaken: jag visste inte heller att jag inte skulle kunna klara av högskoleprovet särskilt bra.

I dag vet jag bättre. Utmattningssymptomen sätter fortfarande krokben för det, som jag faktisk vill. Jag har gjort några prov på låtsas bl.a. den mest enkla ordförståelsen, som är 40 ord på 15 minuter och det är knappt att jag hinner på den tiden. Jag testade sedan ett annat prov lite mera avancerat, men med mycket läsning. Jag hann med halva uppgifterna på den tiden, som var avsatt.

Om jag helt krasst analyserar dessa resultat, så läser jag med halva hastigheten gentemot innan jag blev sjuk. Det är ju positivt egentligen eftersom jag knappt läste något för bara ½ år sedan, men det räcker inte för att studera. Jag har svårt att komma ihåg det jag läst, om jag flyttar ögonen bort och tittar på något annat. Detta betyder att min koncentration fortfarande är betydligt nedsatt, och att jag använder energi helt i onödan på att uppnå mentala förmåger, som jag inte har ännu. Därför blir jag också så trött och sover gärna varje dag, när jag har kommit hem ifrån jobbet.

8 kommentarer:

Lavendel sa...

Kan så godt nikke genkendende til det, du skriver! Men det skal bli' bedre!!

Ruta Ett sa...

Det känner jag också igen. Jag har börjat läsa 2 universitetskurser under tiden och jag orkade inte fullfölja nån av dem - japanska och kreativt skrivande.
Det kändes inte bra.
Jag tror att du fattade rätt beslut.

Helle : sa...

Det er jo heller ikke fordi du har brug for flere nederlag lige nu, så jeg tror at du måske har truffet det rette valg nu. Hav en god weekend.

Anette sa...

Det var ett klokt beslut! Mina ögon vandrade iväg åt varsitt håll bara jag såg bilden.

Jeannette Mariae sa...

Også jeg kender det. Det er så hårdt og jeg har stadig vanskeligheder, selv efter så mange år.

Vi må derfor glæde os over alle de små ting, som så fungerer i stedet for og tage vare på os selv, der hvor det er svært.

Men balancen er svær, ikke!

Har du iøvrigt læst Lavendelse seneste boganmeldelse?

Lørdagskram til dig, min dejlige ven ;-)

Eva sa...

Ett klokt beslut. Ta det hela i din takt.
Kram

Linda sa...

Jag har nyligen hittat din blogg, men jag tror det är bra att ta det i den takten du behöver.

Madame sa...

Jeg tror, det er en god beslutning, du har taget. Pas rigtig godt på dig selv og nyd det dejlige forår. Jeg sender varme tanker op til dig!