tisdag 17 augusti 2010

Det går att lära gamla hundar att sitta..........

I alla fall när det gäller att läsa mönster. Jag har efter att ha repat upp minst 6 gånger på Citron-sjalen äntligen fått till det eller börjat fatta i alla fall. Så nu skriver jag upp allt eftersom, så jag vet vilket varv jag är på, glömmer konstant har jag märkt, men den är kul att sticka, men varven börjar bli långa.......

Dottern ville ha en väska, ville sy den och göra mönstret själv. Tyg ifrån Ikea, rutig utanpå, rött bomull inuti och svarta axelremmar av lin. Men den blev bara mindre och mindre, och nu är den färdig. Hon ville inte ha den, när inte pärmen rymdes i den till slut, så jag får ta över den. Jag upptäckte dock, att vi hade tänkt fel beträffande hur axelremmarna ska sitta, men det var ju väska nr 1, så vi hinner göra flera och säkert också flera fel. Men den kan ju passa till min virkning, som jag har med till jobbet, och man måste ju börja någonstans innan man får till det.

9 kommentarer:

Bonsai-Anna sa...

Man måste repa upp en stickning åtminstone nån gång för att den ska bli bra... och misstag lär ju vara till för att lära sig av! Jag tycker både sjalen och väskan ser jättebra ut!

Annika sa...

Heja på ..... härligt att det flyter .... Kram Anika

Strikkeheksen sa...

Det letteste ville jo være at give op, men det gør du ikke og det er al ære værd :-)

Den skal nok blive fin din citron :-)

Anonym sa...

Väldigt snygg sjal och väskan blev häftig!!

Vad roligt att barnen trivdes här på ön! Det är många som åker hit en gång, som gärna kommer tillbaka fler gånger. Man blir gärna förälskad i den här ön och jag tycker absolut att ni ska satsa på en resa över =)

Det kan nog stämma ang min maildress, den är nog inte synlig, men du ska självklart få den:
maria.eklov@hotmail.com

Ha det fortsatt fint

kramis

ylva sa...

Sjalen ser ut att bli jättefin! ska bli kul attse den färdig! Dottern måste bara vara så nöjd , väskan blev personlig och läcker tycker jag .

Astrid sa...

Lyllos dig som bor i sånt fint område. Jag förstår precis varför så många kommer på sommaren också!
Både sjalen och väskan gillar jag. Hon är duktig, flickan =)

Anonym sa...

Hejsan!
Tack för ditt mail, jag har inte hunnit svara på det än, det har varit ganska körigt hemma de senaste dagarna, men jag har inte glömt bort dej =)

Önskar en fin och trevlig helg
kramis

Annika sa...

Hej! hoppas det går framåt med din Citron..... jag har klurat nåra dar på om jag inte ska göra en till..... ska kolla garnförrådet...:) väntar med spänning på bilder...:) Kram ANnika

Anni sa...

Intressant - jag är också sugen på att sy väskor, men jag vill gärna ha botten och sidor på mina. Och så är jag usel på symaskin - gillar inte pillet riktigt. Men men, kanske att jag försöker ändå...