onsdag 4 augusti 2010

Snabbstädning!

Ja, annat kan det inte bli mitt i renoveringen. Vi ska få besök av min yngre kusin på min pappas sida. Han är dansk, men hon är svenska och de är på semester i Stockholm och vill göra en avstickare hit ut. Så fast det regnar, otroligt mycket faktisk, ska vi grilla, tur man kan äta inne, och därför måste jag snabbstäda och förbereda lite för jag ska hinna med frisören också, tur att den finns bara 3 hus bort(!),innan de kommer. Barnen är på läger, ännu en gång, den 3. i år faktisk, så det blir en vuxenkväll!Renoveringen är vi mitt uppe i, det blå ska bort och istället bli svart, grått och vitt. Vi och vi, ja det är Stora Kärleken som håller på med det just nu. Jag ska måla taket sedan, och sedan har jag fått äran av att antingen beställa på Internet eller handla allt. Tapetseringen ska vi kanske också göra ihop, men innan blir det en tur till Ikea någon kväll för att skaffa bokhylla/skåp och bänkskiva till skrivbord. Vi har tills på söndag kväll på oss, sedan kommer Sonen hem igen och ska flytta in.

Skjutdörrarna till garderoben kom i dag inburna till huset. Jag är nyfiken på hur de känns, om de är sladdriga eller av hyfsad kvalitet. De kommer härifrån och fungerar de, så blir det inte sista gången att vi beställer därifrån, väldigt behändigt och enkelt.
Lite stickat har det blivit fast mest TV-stickning, alltså räta! Av sockorna, de långa, några inlägg längre ner, fanns det ju mera garn, så det har blivit ett par korta sockor och dessa fyrkanter, som ihopsydda ska bli pulsvärmare/cykel"handskar" åt Sonen. Jag väntar bara på att han ska komma hem, så jag får veta var jag ska göra en öppning för tummen! Så nu är det garnet slut, och jag har börjat på en Citron, som jag kanske ska göra lite större än mönstret. Det blir i Kauni i en vit, rosa, brunmelerad variant. Citron och jag var inte kompisar till en början, men kompisen L-E fick visa lite och nu går det någorlunda.

5 kommentarer:

Mari sa...

Oj, oj. Ja, ni har att göra! Fröstod precis varför man bör ha flera handarbeten igång samtidigt... Har precis kört fast... Blir lite sova och sen börja på nåt nytt imorgon.

Annika sa...

Vad ni renoverar o står i.... fint kommer det att bli...:) min citron är klar o jag gillade mönstret... vad är det som inte stämde med dig o citronen??? min blev precis lagom med det yllegarnet jag fick av mostra.... kommer nog att bli en till.... ska bli spännande att få se din sen när den blir klar..... Kram Annníka

Eva sa...

Det blir snyggr m svart,grått o vitt. Min 15 åring valde M Nogat på sina väggar,som vi målade.
har oxå sneglat på Citron sjalen men inte kommit till skott ännu.
Dina kreativa sockar är snygga o smart m intagningarna för passformens skull.
Ha en bra helg!

Assishantverk sa...

Hoppas ni fick en trevlig kväll!
Assi

Mona sa...

Vad ni är flitiga! Kommer säkert att bli jättefint! Ha en bra kväll!