lördag 7 augusti 2010

Effektiv, effektivare, mig...?!

Jag undrar! Hur som helst så var gårkvällens besök på Ikea och Bauhaus väldigt effektivt och snabbt, och det fanns nästan inga kunder, så det gick över förväntan. Som jag sa till Stora Kärleken: håll koll på detta datum, ska vi till Ikea igen(!) så gör vi det på en sådan dag!

Vi handlade bara saker ifrån en väldigt lång lista, som jag hade gjort hemifrån, fick en plocklista av personalen, självscanning i kassan och vupti var vi ute igen. Med bilen full både inuti och utanpå, efter Bauhaus, begav vi oss hemåt, vädret var soligt och fint, så vi behövde inte täcka med presenning och mätta var vi efter två varmrätters på Ikea för 59 kr för två personer, billigt!

Så nu återstår en massa jobb med Sonens rum, misstänker att vi inte kommer att bli färdiga innan i morgon kväll, men han får väl sova på en madrass i något annat rum så länge.

Vi införskaffade ju ett begagnad kylskåp inför Dotterns konfirmation till att hålla all mat kyld likaså dryck. Jag har inte velat sälja det igen pga. att det som vi har och snart ska byta ut, är ännu äldre, så skulle det gå sönder, så har vi ju ett i reserv! Kylskåpet har dock varit på en liten resa till en väninna, där mannen fyllde jämt och festen skulle hållas hemma. Titta vilken fin blomma som kom åter tillsammans med kylskåpet, en rumsjasmin i kruka, sådär lite shabby chic! Den doftar inte och är därför perfekt för allergiker = mig!
Stickningen går det sådär med. Har börjat på Citron-sjalen i Kauni (vit,beige och rosa melerad), men vi är inte kompisar, så för att trösta mig blev det även en början på nya sockor, det vet man i alla fall vad är, och det är bra att både prata och se på TV till.

6 kommentarer:

Mia stickar sa...

Vi ha rockså en reservkyl som har fått rycka in, vilken räddning det var när kylskåpet pajjade!

Annika sa...

Häpp vilken tur på IKEA.... där har man annars bara en låååång kö framför sig som oftast.... o din sjal då.. är det nåt jag kan tipsa om tro.... tyckte den var jätterolig att sticka..... bara hör av dig... Kram Annika

Manna sa...

hu-hej, hvor du da har gang i mange ting. Skønt, når der ikke er lange køer i butikkerne.
Strømpestrikning er også noget af det bedste, jeg ved, det sidder på rygraden, og der er mange glade aftagere i familien.
En dejlig weekend til dig

Rosenvante sa...

Vilken tur med inköpsdagen.
Ja, då vet man vad ni håller på med denna helg, skruvar och plockar. Lycka till

Mari sa...

Härligt med en effektiv shopping dag!
Själv så virkar jag mest bakåt :(

Madame sa...

Jeg savner en tur i Ikea, når jeg læser hvad du fortæller - det er altid spændende. Og så slutter vi gerne med en portion kötbullar :-)
Rigtig god søndag aften til dig!