tisdag 21 september 2010

Det gamla och det nya!

Det åstadkommas en hel del i hemmet nu för tiden, i alla fall om man tittar bakåt. Når man är mitt i det är det mindre roligt! Gästrummet ska ju vara klart tills vi ska ha Danmarksbesök på fredag, så vi har tapetserat och mannen har spikat och det är inte färdigt ännu, men det blir det! Nedan ser ni väggen efter allt bortslitning av flera lager tapet och färg. Denna tapet, som antagligen var modern i början på 80-talet satt som berget, så den fick vara kvar. Bredvid syns den nya som kom upp. En modern, asiatiskinspirerad fast även lite gammaldags tapet, som var väldigt enkel att sätta upp.
Och så här ser det ut, när man plötsligt ska hålla stickcafé på en söndag, så åker alla grejor in i det nytapetserade rummet, och mannen får snirkla och balansera runt för att sätta upp listor, när vi sitter och stickar i köket!
Vi hann också fira 15 års bröllopsdag i veckan som var med denna bukett, jippiii för Blomsterlandet som bara snor ihop något snabbt för en billig peng och så blir det såhär vackert! Middagen fick vänta till helgen, men den kom sedan helt i skymundan av tapetserandet, så det blev pizza och kebab! Också väldigt gott när man var trött i både huvud och kropp! handarbetssidan går det framåt med Citronen, som jag nästan hade gett upp, ville ju sticka den längre. I söndags på stickcaféet ramlade plötsligt poletten ner, tack L-E, så nu är jag inne på del 6 och det går som tåget, ja om man kan säga det med alla dessa maskor! I dag är annars en semesterdag, regnet öser ner, men snart ska jag väcka barnen och vi ska tillsammans med mannen som arbetar halv dag i väg på den årliga kontrollen på sjukhuset i Stora Staden. Det ska packas mackor, barnen har redan beställt vad de vill ha, fika att roa sig med under tiden mellan undersökningarna och en stickning till mig eftersom utbudet av tidningar i dessa väntrum brukar vara ganska magert. Tjolahopp!!

7 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Den där stänktapeten kommer jag ihåg. Jag tyckte att de var helfräcka. Nu är de bara fula. Men din nya tapet är vacker. Den utstrålar lugn och skönhet...åh, vad jag svamlar..
Ha det gott

Linn sa...

nej men grattis till 15 år!

Astrid sa...

Vad snyggt det blir!
Det är spännande att riva ner tapeter. Man har glömt vad som finns under =)
Grattis till 15 år!
Och sjalen är också snygg. Har inte kommit till nån citron ännu men det verkar som om alla har stickat den. Måste vara ett bra mönster.

Rosenvante sa...

Grattis till de 15 åren.
Jag är också på del 6 på min Citron. Men den får vila lite just nu.
Hoppas allt gick bra på kontrollerna idag.

Bibbi sa...

Oj... här händer det saker minsann! GRATTIS till högtidsdagen!
Stänktapeten kom faktiskt under senare delen av 70-talet... sp den har varit med ett tag!
Ha det gott så här mitt i hösten!

Anonym sa...

Grattis till 15 år!!

Tapeten är jättesöt. Vad skönt att få i ordning gästrummet =)

Jag började lite igår kväll med vårt gäst/pysselrum. Vi får vänta lite med tapeter, har inte riktigt tiden och orken till det just nu. Men man kan komma ganska långt med fina gardiner, tavlor och lite annat lull lull =)

Ha det fint i veckan och lycka till med rummet!

Kram Maria

Helle : sa...

Tillykke med dagen, lidt forsinket ;-) super flot sjal du har gang i, den tror jeg da at jeg må se at få købt opskriften til.
Knus
Helle