tisdag 14 september 2010

Tiden räcker inte till!

Och vad ska jag göra åt det? Jag kan faktisk inte göra något åt det. Det som varit kan jag inte göra något åt, det som ska komma vet jag inget om så egentligen är det bara kvar att leva här och nu. Och det kan jag starkt rekommendera att göra.

Jag tror att jag har blivit bättre på det, eller också har jag blivit bättre på att sätta mig ner och betrakta saker utifrån, min man säger så i alla fall. Tidigare sprang jag runt i ekorrhjulet, sprang så mycket att jag gjorde 3 saker samtidigt plus att jag naggade sömnen i kanten hela tiden. Efter några år var jag nere i under 4 timmar per natt i bland under 3 timmar. Det är klart att jag inte kunde tänka vettiga tankar eller ta förnuftiga beslut utan varken sömn eller återhämtning och då har spiralen mot avgrunden eller vägen mot väggen redan börjat och den går inte att hejda.

Varför funderar jag på det? Tror att många gör det automatiskt vid tiden på året, när man gick in i väggen, det blir som någon slags "reminder" på vad jag har gått igenom och hur långt jag har kommit efter det. Det är bättre att beskriva det som jag har återerövrat istället för att prata eller fokusera på det som jag inte kan ännu.
Ett par muddar har jag fått ur händerna. De är stickade i mörkgrått Alpacka fleece, knappt 75 gram för båda på sticka nr 2 och med riktiga gröna bling-bling pärlor. Garn och pärlor är införskaffade på Tradera.
För att inte sitta helt sysslolös har jag börjat virka på en sjal, garnet är också ifrån Tradera, 1-trådigt ull och färgat av säljaren. Mönstret har jag virkat flera sjalar i, så det förväntas inte bli något fel.
Dockkursen har börjat igen för mig och Sonen, så min första docka kommer att få sällskap av en till. Nu måste jag börja med kläder också. Det är ju så kul att bara sy, skulle vilja göra det varje dag, men hemma har jag ju ingen "sy-fröken", som kan hjälpa mig!För att bli glad när jag kommer hem har jag planterat en liten kruka på trappen. Det fanns inte mycket att välja på i affären, men jag tycker att det blev bra.

9 kommentarer:

Mona sa...

Fina tankar du har om att njuta av just det här ögonblicket.
Vackert blomarrangemang du gjort.

Läste just ditt förra inlägg. Härligt inlägg. Jag känner igen mig i alla förkortningar utom NTINAMY - det gäller inte mig! Jag behöver alla garn jag bara kan få tag i !!!

Mia stickar sa...

Du kommer med tänkvärda ord!

Linn sa...

tjuhuu. jag var inte heller på stickcaféet igår för jag var tvungen att åka hem till mamma i hallsta och hämta mina saker. för hon ska flytta därifrån.

och dockorna är supersöta!

jag vill supergärna komma på söndag, men jag jobbar till 3 ungefär, hur länge har du tänkt att folk ska få stanna då? haha

kram Linn

Anonym sa...

Det blev höstligt fint på trappan!

Jag gillar det där ordspråket och tog det till mej så snart jag hörde det, det är så klockrent sant!

Jättefina muddar med lite bling bling på =)

Ha det fint i veckan

kram

Bibbi sa...

Oj... vad du varit produktiv och dessutom fixat både uppdateringar och bilder!
Du kan gå in i höstens lite lugnare tempo utan dåligt samvete tycker jag. Det som blir gjort blir gjort och resten blir kvar!

Fin kruka på trappen!!

Manna sa...

Smuk-smuk velkomstshilsen ved din indgangsdør.
Waldorfdukkerne er jeg helt ekset, gid mine fingerkræfter var til dukkesyning (suk)
En god weekend til dig

X-blog sa...

När jag läste dina första rader så tänkte jag "Jo, något kan man göra när tiden inte räcker till !!!"

Man kan sätta sig ner och gå igenom vad man tänkt sig att tiden ska räcka till. Sedan får man gå igenom allt igen, vad är nödvändigt att göra, vad går att göra annorlunda, är det något jag helt kan låta bli att göra osv.
För ett som är säkert är att man kan inte hinna med ALLT !! Det räcker inte tiden till för någon !!
Och ett annat som är säkert är att man inte behöver göra allt som så många tror, vi lägger på oss så många måsten så det är totalt galet!

Fint du gjort det på trappen!
Jag känner också att det börjar bli dags att ändra vid entrén. Pelargonerna vill väl snart flytta in och jag ska se om jag kan ta in paprikorna med. Tomatplantorna är däremot för stora så de får nog stå kvar ute ändå, sen får det väl bli att ta in tomaterna gröna...

Ha en fin höst!

Sunna sa...

åh vad jag känner igen dina ord, ibland tror jag att stickningen hjälpt mig överleva, för då måste jag sitta stilla och andas

Susilull sa...

Du tänker helt rätt!!
Fina muddar och fin plantering. I år köpte jag en färdigplanterad höstkruka till trappan, för just nu finns inte tiden och inspirationen. Bättre det än att gräma sig och stressa upp sig för att hinna plantera.

Ha det gott och njut av hösten!