lördag 20 augusti 2011

Vilken dag!

Jag har varit i sällskap med hela tre kyrkliga syföreningar på ett väldigt vackert ställe idag, det bjöds på mat och senare en rundvisning av faciliteterna innan kaffet dukades upp. Vi fick även gå ändå upp i tornet i Borgen, som hade en helt makalös utsikt över vattnet. Det som tilltalade mig speciellt var tystnaden, jag hade kunnat sitta där och bara se ut över vattnet hur länge som helst. En av de andra deltagarna sa, när vi skulle hem, att du får sitta här framtill jul och sticka på dina sockor. Inte en hel oangenäm sysselsättning enligt mig....

Igår kväll var det bara Mannen och jag som åt kräftorna, Dottern tyckte nog att de var för långtråkiga att få något utav, så hon åt bara lite och räk/crabfishpaj och bröd för resten med två olika såser att doppa i. En var med körsbärstomater, tabasco och citron bl.a och en annan med philadelphiaost, yoghurt, dill, citron och pepparrot. Vi vuxna högg in på Västerbottensostpajen, som var väldigt mastig och god.

Vi orkade inte med pannacottan, som gjordes i ett nafs, får bli i kväll istället. Jag ska definitivt göra pannacotta igen, väldigt enkelt, bara att koka upp grädda med kryddor(vaniljstång, kardemummakärnor och kanelstång) samt gelantinblad sedan in i kylskåpet i 2 timmar. Sonen tyckte inte alls om skaldjur, så det blev pannkakor och bröd format till en kräfta. Vi åt skivor av brödet till frukost, rostat, väldigt gott.

Nu ska jag snart sätta mig med mina sockor, fattas bara en liten bit på nr 2, sedan är de färdiga. Jag såg en fin sjal på 365 saker du kan sticka, får se om den blir av.

2 kommentarer:

Mona sa...

Vad mycket god mat du lagade! Låter jättegott.
Och vilken vacker sjal du tänkt laga. Den gillar jag!! Den där volangkanten är så fin.
Kramar, Mona

Rosenvante sa...

Oj, här blir man hungrig fast man just ätit frukost.