söndag 11 september 2011

Om man inte har jobb, så skaffar man sig.......

En ny liten sak har införskaffats! Den andra har börjat krångla och enligt vissa, som kan det här med datorer, så ska jag vara nöjd så länge det varade. Är datorer bara slit och släng nu för tiden? Jag tycker att det är mycket i vårt hus som har gett upp på sista tiden, i alla fall under senaste året. Denna dator är i alla fall nr 3 i "datorparken" som har bytts ut inom den tiden, så det är kanske så det är, håller inte längre tid än så.
Jag tillbringade hela fredagskvällen med att få datorn som jag ville, lägga över favoriter, anpassa skrivbordet etc. Bara för att upptäcka att jag inte kom in på datorn nästa morgon. Jag kom in först, men när jag sedan hade ätit frukost var det stört omöjligt, bara pga. att jag hade fått för mig att jag måste ha ett lösenord! Så gör inte det, om du har tänkt på det. Jag fick allernådigast ringa datoraffären och be om hjälp. Det är egentligen underligt för jag är väldigt konservativ med mina lösenord på andra ställen, och jag kom ju in på morgonen. Hur som helst fick jag mha. F9 tillbaka fabriksinställningarna, allt arbete dagen innan var förlorad och jag fick sitta och fixa med datorn samtidigt som jag sydde nya köksgardiner och ännu är den inte som jag vill, men det kommer väl.........

Ännu en lördag eftermiddag har tillbringats på IKEA för att få det sista till köket, men nu börjar det också likna något, alla fronter är på, inredningen i lådorna börjar ta form. Det som från början var 3 flyttlådor tillövers är numera noll, allt är inne eller också har vi gett bort det. Det har givit lite större intresse för matlagning med ett nytt kök, så i fredags fick vi för första gången wraps istället för tacos, svenskarnas fredagsmys nr 1.

Jag hade gjort tonfiskröra, stekt kyckling och köttfärs att fylla dem med samt två olika såser, en med otroligt mycket vitlök och en annan lite mildare. Grönt fanns i olika skålar, så fick man plocka själv. Det var väldigt gott och jag tyckte att jag var en lyckans ost, när det blev över, så jag kunde få både lördag och söndag till lunch!

5 kommentarer:

Lavendel sa...

Hvor har du haft travlt! Og hvor jeg kender det med at få ny computer...grrr....fine billeder i headeren!!

Garntrollet sa...

Jag tror att alla teknikvaror är inställda på att sluta fungera efter ca 2- 3 år, så att man ska köpa nytt. För sanningen är: hur många datorer/TVapparater skulle man köpa om de fungerade längre? Men det är alltid roligt med ny dator, de är så snabba och tysta innan man börjar fylla på hårddisken. Hoppas att du kommer överens med den, så att du kan använda den maximalt!

Bibbi sa...

Inget varar för evigt... speciellt inte datorer och annat med avancerad teknik i!
Så skönt att det börjar bli klart i köket... vi håller precis på att demontera vårt och det blir ju lite trassligt innan allt är på plats igen. Men det ska förhoppningsvis bli bättre efter "uppdateringen"! Roligare att jobba där i alla fall!
Ha det gott i höstvädret!

Rosenvante sa...

Hm, min dator är 3 tre nu, men jag har ju jackat upp den en gång så jag hoppas den håller ett tag till. Men ärligt så blir jag så trött på den i bland så det är inte långt till att jag ska häva ut den.
Hoppas du fått ordning snart så du slipper hålla på med sånt tråk.

Handarbete/Pyssel sa...

Jodå, visst skaffar man sig lite extra jobb nu och då... ;)
Vilken fin design du har på din blogg, som vanligt! Hon är bra på det där, din dotter!
Och vad fint du fått det i ditt syrum!!
Önskar jag snart har sån ordning hos mig, så jag kan sätta mig ner och vara kreativ med textilierna som bara väntar...!
Ha det så gott!
Kram!