fredag 31 juli 2009

Blev det handlat något under semestern?

, inget särskilt kan jag meddela. Den danska kronan koster ungefär 1,50 för oss "fattiga" svenskar att köpa, så jag kunde hålla mig i skinnet. Och när man sedan ser på nyheterna, att Danmark är det dyraste landet i Europa att semestra i, då förstår man att hålla i pengarna!
Men loppis går ju bra, och som sagt i tidigare inlägg så köpte jag en brödskärare. Det blev även lite sidenband, blixtlås och sammetsband till senare eventualiteter, allt kostade 5 kr styck (7,50 Sek), vilket jag tyckte var ett fynd, när det var nytt.

Garnet låg i en korg, tror att det är ull faktiskt. Det vita är entrådigt, och det ska jag färga så småningom. Det ceriselila är tvåtrådigt, får se vad som kan bli av det, och det gröngula har jag ingen aning om. Det följde med i priset av 28 kr ( 42 Sek).

Men jag gick med flit inte in i någon garnaffär, kom också bara förbi en på våra turer, pga. växelkursen. Det är ju inte så, att jag inget garn har, så jag överlever nog, men för mig var det för dyrt. Det kommer fler tillfällen i livet, när kronan har gått upp igen, eller vi reser i länder, som är förmånligare för oss. Men till danskarna kan det verkligen löna sig att komma över och handla hos oss i stället.

5 kommentarer:

PIa sa...

Se där! Det var ju riktiga fynd.
Ha en fin dag.!

Mia stickar sa...

Har aldrig handlat garn på loppis. Men jag är ingen som springer på loppisar men det kanske är dumt? HAr aldrig sett nåt garn när jag väl varit på nåt, priserna är nog isåfall bra!

Karin Grøn sa...

Hvis du ikke ved, hvad garnet er lavet af, kan du klippe en stump af og brænde den. Brænder den lystigt er det bomuld eller hør- brænder den og lugter fælt af får er det uld og smelter den til en klump og lugter slemt er det kunststof- sandsynligvis acryl.
Ellers nogle gode fund trods den svenske krones dårlige kur. Da jeg var barn skulle vi gange med 2 når vi skulle til Sverige- da kostede en svensk krone 2 kr. Mærkeligt som det går op og ned.

Linda sa...

Så synd att både norska och danska kronan är så starka. Eller rättare sagt synd att den svenska är så svag... Förstår att du lät bli frestelsen att gå in i en garnaffär, bättre det än att bli alldeles till sig i nåt man inte har råd till!! Tycker det var fina grejer du hittade på loppisen, sånt är kul :).

Karin sa...

Vet precis hur det är att gå in i en garnaffär med plånboken i väskan. Ska man "bara" gå in och titta gör man bäst i att lämna plånboken hemma :-)