tisdag 28 juli 2009

Ingen ordning på tiden...

och mest synd om Stora Kärleken är det, för han har börjat jobba! Vi andra har fortfarande semester. Vi har fått otroligt sena vanor sedan sommarstugetiden i Danmark, så nu gäller det att vända på det hela och vända det rätt, annars får ledarna på barnens läger nästa vecka problem att få "de kära små" i säng och även att få upp dem!

Men vi har börjat ett nytt liv hur som helst; få se hur länge det varar...! Det äts mera grönsaker än på länge, mera frukt också och köttet begränsas till ett stycke per person. Vi har till och med hittat cyklarna, inspirerade av danskarnas otroliga kärlek till Tour de France som vi blev på semestern, ska det bli lite mera cykling, som kanske ger andra positiva effekter. Jag har läst in mig på, att alla resor under 5 km bör göras på cykel, för att vi alla ska få en bättre luft. Det betyder, att jag i princip ska cykla överallt här i Lilla Staden. Jag börjar med lite cykling med barnen, så får vi se, hur jag tycker sedan.

Och fibern är fortfarande inte ordnat, skulle ha varit det i går enligt teknikern, men icke.....tur att vi har annat nät att surfa på, annars hade man väl blivit tokig? Jag behöver ingen TV, men jag vill nödigt vara utan mitt Internet, fast det går bra på semestern. Men det är ju så mycket, man har flyttat ifrån personligt besök/telefon till Internet nu för tiden. Så därför får ni också vänta med bilder och text ifrån semestern, eftersom de ca. 1000 bilderna ligger på den andra datorn.

Nu måste jag hämta in tvätten, ser ut att bli regn, så vi hörs senare.

9 kommentarer:

Tidsfördriv sa...

Hoppas att barnen får det bra här på ön, kul!!
Vad är det för läger, någon idrott?
Jag tror att det värsta kaoset är under kontroll vad det gäller färjorna, jag hoppas att det fungerar bra nu när barnen ska åka.

Ja semestrarna börjar gå mot sitt slut, det går alldeles för fort. Det är snart augusti, vart tar tiden vägen?

Men man får njuta av varje dag som innehåller sol så man kan vara ute och njuta!!

Må så gott

allicen sa...

självklart går det bra!

Nette sa...

Åh, det er skønt at tage hul på sådan noget. Ja, måske holder det, måske ikke, men man forsøger i det mindste, og det udvider ens viden og giver inspiration og energi.
For nogle år siden fik jeg overbevist min mand om, at rygning udelukkende skulle forgå på altanen. Jeg har også kæmpet en kamp for at få indført mere grønt, salat og lignende. Han var ikke meget for det i starten, men han har efterhånden vænnet sig til det.
Det er værre med motionen, der er det mig, der skal ændre mig. Dér fører han, og der kommer han også til at blive primusmotor efter ferien.
Har man egentligt et ord for det på svensk? "Primusmotor".

Velkommen hjem fra ferie, og tillykke med det nye liv. :-)

Madame sa...

Det lyder som om, I har haft en dejlig ferie, Gitte, og har sovet længe og fået sunde madvaner. Men det er søreme irriterende med din netværksforbindelse.

Lavendel sa...

Det er dejligt at begynde noget nyt - i mange år har jeg altid syntes at når et nyt skoleår begyndte, var der mulighede for at begynde noget nyt- så held og lykke med det hele - kram

Boel sa...

Kul att du är tillbaka och bloggar! Jag har saknat att kika in här och läsa något nytt. Att cykla alla sträckor under fem kilometer låter bra utom när man ska storhandla.

Boel

Rosenvante sa...

Så de små fick åka över till Gotland, så kul Då är de här under Medeltidsveckan, hoppas de får vara med och uppleva en del av det också. Båtarna går nog utan krångel nu, vissa turer är ändrade nån timma, men det brukar inte vara så stor förändring.
Vi bor på landet så vi cyklar där men inte så mycket, fast det är så skönt att ta sig fram så.

Helle : sa...

held og lykke med jeres nye livs stil ! det lyder skønt

Strikkeheksen sa...

Tillykke med jeres nye liv - da jeg for år tilbage ændrede livsstil, arbejdede jeg også intensivt med at ændre min tankegang. Prøv at studere en talleken med sund mad og se, hvor fantastisk den ser ud, farverne, de forskellige strukturer etc. og tænk på, at du får levende mad - mad der giver liv til din krop i stedet for at ødelægge den. Dét er da ikke så slemt, vel? At gøre noget godt for sig selv og sin familie :-)