fredag 4 juni 2010

Det är helt torka....!

Jag har inga idéer alls till att sticka, virka eller sy. Jag stickar bara runt och runt på min Olive, men skulle vilja göra lite annat också. Nystat upp ett nystan mjölkgarn har jag gjort i kväll och surfat runt på alla era bloggar för att få lite inspiration samtidigt som jag har funderat över om jag kommer i väg i morgon på ett par loppisar eller om jag hellre skulle ta mig an ogräset som jag skrev om nedan.

Jag har 3 arbetsdagar kvar tills första delen av semestern börjar. Jag och barnen har semester, inte Stora Kärleken. Det ska bli så skönt med semester, vet dock inte alls vad vi ska hitta på, men måste man hitta på något? Barnen vill åka till en djurpark, så det kanske vi gör. Jag har aldrig åkt i väg med dem själva på semester och varit borta någon gång. Hos oss har det alltid varit fyrsamhet, alla fyra ihop samtidigt och helst göra samma saker också. Man kanske skulle göra saker var för sig? Det kanske kunde vara nyttigt? Det kanske kunde ge nya perspektiv på saker och ting?

Jag har aldrig stickat med pärlor, fast böcker, pärlor och garn finns hos mig. Jag blev lite inspirerat på senaste stickcaféet, när en höll på med det. Det är ett litet arbete med muddar, men det verkar vara stora förberedelser innan eller vad säger ni som provat?

4 kommentarer:

Astrid sa...

Inspirationen dyker upp lite här o var. Ibland är det trädgården som känns roligast och ibland handarbetet. Dina fina blommor måste ge en massa inspiration!

Visst är det irriterande med folk (i tygaffärer t.ex.) som utger sig för att vara kunniga "jag har sytt en väska i det där tyget". Jaha, undrar hur den väskan ser ut =)
Nu har min ilska lagt sig. Tänker bara: stackars henne... :D

Agneta sa...

idétorka här oskcå så jag vet hur det känns, men vi får hoppas att den kommer tillbaka snart

Assishantverk sa...

Välj loppisarna i morgon!
Assi

Dabelin sa...

Oh, idétorka är inte kul...
Hoppas du kom iväg på loppisarna och faktist fick lite inspiration!

Det är väl härligt att ni alltid gjort saker tillsammans?
Men det är inte heller något fel att ändra det nu. Barnen börjar ju bli stora, så det är andra förutsättningar.
Inte så kul att åka till djurpark som ensam vuxen med 2 barn som skall åt olika håll, men nu klarar de ju sig själva på ett annat sätt...

Det finns olika sätt att sticka med pärlor, antingen trär man på dem på garnet innan, eller så drar man på dem på maskan där man vill ha den.

Att trä på dem innan innebär att man måste veta hur många pärlor man behöver, och om man har olika färger, hur många av varje färg i vilken ordning. När det väl är gjort, är det bara att börja sticka efter sitt mönster.

Att trä på dem efterhand kräver lämpligtvis en virknål som är liten nog för pärlorna, typ 0.1 eller så i storlek med vanliga småpärlor...

Det finns även en variant där man trär pärlorna på en tråd, och över i maskan från tråden, men den har jag inte helt förstått själv...

Om du kollar på http://365sakerdukansticka.blogspot.com/ så kanske du hittar något kul?

Mjölkgarn är så mjukt och skönt. Stort nog för en sjal? Eller kanske pulsvärmare??