lördag 26 juni 2010

Här händer absolut ingenting!

Och det är med flit! Jag gör inget, jag har inte lust med mycket och jag är helt och alldeles nöjd med det. Jag försöker ha semester med lite mindfulness i tankarna, fast jag har varit in och arbetat 4 dagar denna vecka, så nu kan jag se framemot 4 veckors ledighet. Jag hade 1½ veckas semester innan.

Så fort jag kommer på saker att göra, så låter jag med flit mina tankar gå i en helt annan riktning, mot ingenting. Jag sitter i trädgården på stora gungan, som nästan är som en hammock utan tak, och just därför kan man titta upp bland molnen, fantisera, tänka och göra ingenting, eller också kan man sätta sig på bänken utanför vårt hus och titta på regnbågen, som det egentligen fanns två av i kväll.

Men självklart står inte hjärnan helt stilla, utan jag hinner tänka färdigt och tänka nya tankar kring saker, som jag egentligen hade bestämt skulle vara på ett visst sätt, men så ändrade jag mig. Som till exempel hörnan nedan.

Den skulle befrias ifrån kirskål, ja, det ska den ju fortfarande, annars sprider det sig ännu mera, men jag kom på, att jag ville ha ett badkar precis som Lavendel har. Just i det hörnet skulle det passa så bra, så jag har ritat och Stora Kärleken, som också har semester tycker, att det kanske skulle kunna låta sig göra. Han vet att jag är tokig i att bada och speciellt utomhus. Men, och här kommer vi till men, vi får se när det blir av!

Men drömmen har jag, ritningen finns och när han ändå ska fixa med staketet just där, så kan han likaväl göra det högre, så jag kan få bada ostörd. Jag ska också ha ett staket, som jag såg någonstans, när jag var i Peking, fast där var det en mur med en rund entré till nästa rum. Det måste ju gå att ordna, runt i stället för fyrkantigt.

9 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Hum, nu fick du in mig på en viss tanke! Bara detta "bada", jag kan ju ha en barnbassäng, så lände det är ngt som kan fyllas med vatten och där jag får plats att sitta och svalka mig. *ler*

Strikkeheksen sa...

Hm, det er ikke nemt bare at være, men du øver dig flittigt, så det ender med, du bliver helt skrap :-)

Astrid sa...

Det låter skönt med ett badkar. Först blir man varm av allt ogräsrens och sen hoppar man i badet och tittar på trädtoppar och moln. Ingen dum idé :D

Losarinas mor sa...

Hvor er det flot at du øver og øver :-)

Rosenvante sa...

Jag är just i köptagen för en barnpool. Kanske man ska köpa en större, låter ju skönt det där.

Assishantverk sa...

Vad härligt det låter att göra just ingenting!
Assi

Caroline sa...

Det är ju precis så semester ska vara; göra ingenting!
Jag skulle också vilja ha ett bad i trädgården, här tycker dock mannen att jag är riktigt knäpp :-/

Lillan sa...

Hej! Vilka fina trädgårdsbilder du har! /Hon från garnaffärn i Sollefteå =)

Sunna sa...

Men vad skönt det låter