söndag 13 juni 2010

Ny design och semester!

Var bara tvungen att prova de nya mallarna som finns, lite orange piggar alltid upp, speciellt nu när jag har semester. Jag har väldigt svårt att förstå, att jag kan vara så lycklig över semester! Jag är ledig utan att vara sjuk eller sjukskriven. Jag har faktiskt semester, som jag själv har tjänat ihop till, vilken känsla!

Nu när fotbollsVM och diamond League finns på tv, så var jag ju tvungen att hitta en tv-vänlig stickning, men vilken vånda! Jag hade bara Olive på stickorna, hade inte ens ett par sockor eller en sjal påbörjade, så det var hög tid att hitta på något. Jag googlade runt och har bl.a varit här som någon föreslog, men det blev visserligen till några sparade mönster, men inget som jag kände att jag ville sticka eller virka just nu.

Drops har ju haft 30% i maj månad, så lite har jag införskaffat till olika projekt även om jag inte har visat upp det. Nu blev det i alla fall så att jag började på en poncho i Drops Delight nr 112-22.
Jag stickar på sticka nr 3½ och gångrar upp mönstret med 3, så får vi se hur det blir. Jag får nog hitta på något under vägen för det blir väldigt tät, men något hålmönster eller att sätta i en annan storlek på stickor kan ju också göra susen. Jag tror nämligen inte att jag har garn till en hel ponchostickor nr 3½. Men garnet är läckert, lite spansk primadonna över det hela!

13 kommentarer:

Unknown sa...

Rigtig god ferie :-)

Lavendel sa...

Nyd nu din ferie - og bold-tv! knus

Ann sa...

Spændende, hvordan det går med din poncho.
Velkommen i klubben af awardkritiske bloggere og tak for, at du linkede til min blog.
Rigtig god ferie. Den har du da vist fortjent!!

Astrid sa...

Passa på och njut av semestern.
Jättefin randning blir det på din poncho. Som eld och aska i färgen =)

Assi sa...

Ha en riktigt skön semester!
Jag får semester om några veckor och jag längtar!!!!!
Assi

Mia stickar sa...

Vilka härliga färger! Och vad alla pysslar med designen på sina bloggar, det har jag inte vågat mig på! Ha en jätteskön semester!

Bibbi sa...

Vad snyggt du gjort!! Man blir glad! Näe då jag rensar inte allt på en gång heller... det är bara det att vi har ganska mycket som ska rensas!
Men nu blir det en påtvingad vila... med en ännu inte helt konstaterad propp i ena benet!! Så kan det gå!Jag ska in på röntgen så det är bara att vänta på samtalet!
Ha det gott!

Rosenvante sa...

Verkligen sommrig glatt här.
Härligt med semester och fotboll och stickning.

Strikkeheksen sa...

Spansk primadonna, dét er da lige ordet - det bliver flot, krydser fingre for, at du har nok garn :-)

Skønt med ferie, kan godt forstå, at det føles så godt :-)

Ruta Ett sa...

Vilken läcker design. Visst var det svårt att välja? Men det är bra att Blogger också lagt in nya mallar.

Garnet ser läckert ut och blir nog en snygg poncho. Jag har börjat virka. Jag längtade lite efter det och det ska bli något som heter "fransig sjal", som virkas i stolpar och med lite smala bitar här och där. Det går fort så det blir säkert flera projekt så länge som VM håller på. =)

Handarbete/Pyssel sa...

Verkligen härliga färger på det garnet!
Härligt med semester!
Önskar dig riktigt sköna, lugna veckor!

Karin Grøn sa...

Du må lære dig en passodoble så du kan blive en rigtig spansk donna når den flotte poncho er færdig. Det er virkeligt lækkert garn og farve. Held og lykke med projektet.

Garntrollet sa...

Det blir till att heja på Tyskland i fotbollen med de färgerna på stickorna! :-)

Vad tycker du om garnet? Jag hade lite syntetklumpar i ett nystan jag stickat med, har även du råkat ut för det?