fredag 2 juli 2010

Har varit på semester!

Bara Stora Kärleken och jag har varit på semester, barnen är på läger åt andra hållet i landet. Vi åkte till Sundsvall och bodde på hotell, låter kanske inte så exotisk, men det var lugnt och skönt, väldigt vackert, frukosten serverad och mycket inköp av garn och tyg. Vart vi åkte och lekte turister får komma i ett annat inlägg, nu visar jag mina inköp:

Det första jag handlade, men inte första stället jag var in på(!) blev hos Sticksömmen i Hammarstrand. 100% Merino, färgat av henne själv, hur mjukt som helst. Butiken var väldigt trevlig och hade även tyg.

På nästa stället i Sollefteå träffade jag på en bloggerska, Lillan Sticks, som arbetade i garnbutiken, lyckliga henne att få arbeta bland garn hela dagarna! Vi pratade så länge att Stora Kärleken till sist kom in och undrade var jag höll hus! Annars har han varit mycket tålmodig på semestern och snällt väntat eller tagit en fika. Hos Lillan handlade jag garn till långa strumpor. Jag har redan två par i ett annat mönster, som jag är mycket glada för, så nu ska jag prova detta mönster. Dagen efter hittade jag Cinas garn i Sundsvall ( som även har en blogg), där jag handlade en del Rowan garn, Kid Silk Aura, då det var 30% rabatt på Rowan, så nu hoppas jag på spetssjalar. Fame Trend ska användas till mönstret på sjalen som ligger bredvid. Supertrevligt bemötande och härligt affär, som även säljer broderier.
På hemvägen ifrån semestern blev det stopp i Gnarp hos Wahlmans Textil, ännu en gång trevlig personal, så en påse full med stuvar kom med hem därifrån. Det var mest lapptäckstyger, men även tyger för klädsömnad.
Så nu har jag lite att göra med, men det brukar inte fattas hos oss, som håller på med handarbete. Ingen har väl större lager än vi?

7 kommentarer:

Call design sa...

Vilken underbar energipåfyllnadssemester du haft!
Det är du värd och vilka fina inköp du gjort!

Unknown sa...

Åh, hvor dejligt med en kæreste ferie- bare jer 2 :-)

Rosenvante sa...

En semester helt i min smak, helt underbart mysigt. Åh, så fina garner du fick tag på också.

Bibbi sa...

Några dagars avbrott ifrån vardagen kan åstadkomma under! En hel del hittade du utefter vägen och det är ju inte fel det heller!
Det går fort när vallmon och piomnerna blommar... underbart... och sen är det över. Jag har vallmostånd på olika ställen och de blommar på lite olika tid... så jag får njuta lite längre.
Ha det gott!

Susilull sa...

Så mycket fina garner du shoppat!
Semester på "egen hand" behöver man ibland, att bara få skämma bort sig lite.

Ha en fortsatt skön sommar!

May Anna sa...

Hvor har du da fået købt noget lækkert garn på din kæresteferie og dejlige ting af det får du tryllet frem

Eva sa...

Oj så skönt ni måste ha haft det,ni har nästan varit hemma hos mej......ler!
Härliga garner fick du oxå tag på !
Dockmamman bor i Krångede och har försäljning på stickat o garn där.