tisdag 20 juli 2010

Kolmården!

Vi har aldrig varit där och barnen är ju ändå tonåringar, men igår var det alltså dax helt enligt deras önskemål. Att åka dit tar ungefär 2½ timme för oss, vädret var hyfsat, inte för varmt. Det fläktade skönt ifrån sjön, så det fanns inget att klaga på. Mat hade vi med oss själva, men glass blev det i alla fall till.

Vissa djur var loja i värmen andra som ex. noshörningsbarnet sprang runt med mamman och en annan vuxennoshörning efter sig, så det gungade i marken. Delfinshowen var värd vartenda minut i kö om ni tvekar inför köandet. Safarin var också värt pengarna, härligt att kunna åka runt i lugn takt och titta.

Jag hade strumpstickningen med, så lite stickat blev det på bilturen.

Lilla Sonen är färdig med sin design av ett par pulsvärmare med pärlor och uträkning av antal. Det kommer att bli i mörkgrått Alpacka fleece med gröna pärlor och både bokstäver och en gubbe. Jag har redan fått repa upp, tänkte tydligen helt fel eftersom texten blev spegelvänt Men nu kör vi med lite modifikationer, bokstäverna får bli lite bredare annars syns de inte i de tunna varven med alpackanstickor nr. 2.

4 kommentarer:

chaos sa...

Tack för senast! Det var så himla trevligt!

Madame sa...

Det ser ud som om I havde en rigtig dejlig dag! Flotte billeder du har taget af dyrene - jeg får helt lyst til at besøge ZOO i København snart igen.

Cathis stick och sy sa...

Hej
Jag tror inte åldern spelar så stor roll i detta fall.Vi har varit dit 3 gånger nu senast för 2 veckor sedan och barnen verkar gilla det bättre för var gång vi varit dit.Denna gången visste de precis vad de vill se först och främst.Ha det så bra
Catharina

Cina sa...

Kolmården är helt underbar med sin delfinshow och safariet...Sveriges bästa djurpark.
Blir så sugen att åka dit igen när jag ser sina bilder.
//Cina