lördag 24 juli 2010

Sluttampen på min semester!

Resten av familjen har en vecka kvar. Och det är egentligen också skönt så det blir någon ordning på dagarna igen. Det har varit världens "slapparsemester", jag har inte gjort något som jag inte har velat, bara tagit dagen som den kom. Här är några av tygerna, som jag handlade på Wahlmans i Gnarp. Nu är de tvättade och ska strykas och fogas till samlingarna. Sedan får jag se, när jag får tid att sitta och knåpa. I vinter i en snöstorm kanske?
Annars ser det ut som att vi börjar komma till skott. Vi kom mycket till skott förr i tiden, innan jag blev utbrändt, men nu läggs den energi som är kvar på annat, som att må bra exempelvis. Dottern fick nytt rum när hon skulle fylla tonåring, så Sonen måste kanske också få det. Hans rum är målat i någon kulör mittemellan baby- och riddarblå, vilket passade bra då.

Han var först inte alls intresserad utav att välja, ville inte åka med och titta heller, så jag tänkte nästan bara bestämma tapet själv. Men tur var väl det, att jag inte gjorde det, för nu när vi tog hem böckerna, så tyckte han om helt andra tapeter än vad jag trodde att han skulle tycka om! Så denna gång får han tapetserad och inte målat. Målat har annars varit mitt signum, det gick fort och jag var bra på det, men tapetsera gör vi ihop Stora Kärleken och jag, och det är vi också bra på tillsammans. Så nästnästa vecka när barnen åker till Gotland på läger så blir det fixat i Sonens rum med kanske till och med 3 olika tapeter, och han är aviserad om att packa ner rummet i stora lådor innan, så vi kan gå igång direkt!
Nu lider jag verkligen av "second sock syndrome", och det är helt mitt eget fel! Jag gör en socka utan att skriva upp, eftersom jag tar lite ifrån olika beskrivningar, som passar mig bra och tror, att jag ska komma ihåg det sedan för jag gör ju den andra på en gång! Visst......det kom lite pärlmuddar emellan bland annat, så nu sitter jag där och frustar argt och räknar för att få sockan färdig! Så nu får jag skylla mig själv, får man kalla det hantverk om de inte blir lika?
Dessa blir i alla fall lika för här får jag följa mönster! Det är Sonens mönster med noga uträkning av antal pärlor, ca. 310 st per mudd, av en Legogubbe och med texten Lego. Det är Alpacka Fleece och stickor nr 2.
I övrigt har jag städat i mitt garnförråd i veckan, och jag blev jätteförvånad över hur mycket som kom upp "till ytan", som jag inte visste att jag hade, så nu kanske det blir lite nya projekt, stickat blir det i alla fall till Midsomer Murder och Kommisarie Morse.

7 kommentarer:

Astrid sa...

Vad kul med sonens ritade mönster. Mina barn ritade på lakansväv, som sen blev gardiner, när de var små.
Jag brukar också titta på Midsomer murder och Morse. Mest för att miljön är så mysig.

Mette Lykke sa...

Sådan en brugt ferie er billig til salg.
Knus fra Ærø.

Ruta Ett sa...

Second sock syndrome är en bekant åkomma. Fast när man väl börjat tycker jag att det går ganska bra och deckare på TV är ju utmärkt att sticka till.
När de inte blir lika kallar jag det "konstnärlig frihet". Ha det så kul med stickorna och det "nya" garnet..
kram

Losarinas mor sa...

Ferier hvor man "bare" slapper helt af og lader tiden flyde- kan være så dejlige :-)

Susilull sa...

Bra gjort! När man bara gör det man vill, så har man riktig semester! Omställningen kan visserligen bli stor när man skall dra igång och börja jobba igen, men förhoppningsvis har man laddat upp kroppen så man orkar jobba ända tills nästa semester :-)

En garnrensning gör susen ibland, det är inte klokt vad mycket man kan ha i gömmorna!

Ha en fortsatt skön sommar, ta jobbstarten med ro och lycka till med tapetseringen!

X-blog sa...

Låter som en bra semester du haft!
Själv har jag inte haft semester på heltid, får hoppas det går bra ändå.
Tror jag ska ta någon hel-på-riktigt-semester-vecka i augusti istället och verkligen slappa !!

Nu känner jag att jag vill ha ordning kring mig, så vi har röjt massor i trädgården här vid huset, en del har jag hunnit vid växthusträdgården gällande röjning och så har jag plockat och sorterat nere i källaren. Men det är mer kvar att ta tag i.
Blir kanske fler turer till soptippen under ledigheten. Fyra vändor har vi kört hittills, men då har inte allt skräp varit vårt.

Vilka fina stick-projekt du håller på med!
Jag är igång med en sjal som jag hoppas kan bli färdig och slippa hamna i UFO-högen...!!
Måste lära mig att avsluta projekt någon gång!

Anni sa...

Kommer att tänka på när vi skulle tapetsera sönernas nya rum och frågade vad de ville ha för tapet. Blev väldigt förvånade när de svarade att de ville ha den vi har i vardagsrummet.

Men det är ju klart - de hade inte sett så många andra - referenserna var få...

Så lätt att man tror att de vet allt man själv vet!

Döda fallen och Thaipaviljongen vill jag också åka till någon gång!