tisdag 6 juli 2010

Bilder ifrån semestern!

Nu är det dags att berätta lite om och kanske mest visa bilder ifrån lilla semestern, som Stora Kärleken och jag gjorde förra veckan. Vi fick se så mycket vackert att ni kanske kan bli sugna att åka dit. Varje liten plätt förtjänar egentligen att man åker dit och berätter om det. Det finns så mycket vackert att se här i landet, man behöver inte alltid åka bort.

Men först åkte vi mot Sundsvall, dvs. norröver, och på vägen besökte vi bl.a. Wäxbo Lin (da:hör), tittade på hur man hade gjort för och hur man gjorde i dag.


Stämningen var nästan trollsk vid den lilla sjön.

Här bodde man under tiden man klappade lin. Lin var Hälsinglands största inkomstkälla under 1800-talet och en bit in på 1900-talet.

Och här klappade man linet.

Vi åkte vidare mot Delsbo och deras utsiktsplats över Norra och södra Dellen, de två sjöarna. Otroligt vackert! På kvällen kom vi fram till Sundsvall och hotellet som låg 240 m över havet. Detta var utsikten ifrån hotellrummet och självklart skulle jag ha en stickning att roa mig med både om kvällarna och även på bilturerna. Det blev sockor, bästa tv- och bilstickningen.
På tisdagen gjorde vi en dagstur till det som egentligen var målet för resan Thaipaviljongen i Utanede. Vi åkte en bit på Indalsvägen, så långt som till Krångede, innan vi vände, och svängde upp mot Sollefteå och tog den vägen tillbaka till Sundsvall. Det blev både garninköp, som jag skrivit om i förra inlägget, vackra vyer och matpauser på "myggiga" ställen.Liden gamla kyrka där Magnus Huss, Vildhussen, ligger begravd. Jag tycker mycket om kyrkor, så Stora Kärleken stannar nådigt vid varje, han är inte intresserad, så titta får jag göra själv.

Utsikten nerför Indalsälven ifrån Vättaberget topp. Det fanns både blommor och kryddor utanför serveringen på Vättaberget.
Thaipaviljongen i Utanede, som ligger mitt på en åker, mitt i ingenting. Thaimusik ljuder ifrån högtalare och karpar plaskar i dammen. Det är en väldigt underlig känsla att vara där.

Storforsen som tystnade och blev till Döda Fallet orsakat av Vildhussen. Storforsens vattenfall förstörde timret som var på väg nerströms, och man ville ha en annan väg för att få timret ner i helt skick. Över en natt tog älven en annan väg och Döda Fallet, den tystnade Storforsen, var en realitet kort berättat. Att gå ner i Döda Fallet när det är 29 grader varmt är inte att rekommendera, men vackert var det. En underlig känsla fick man av att man på något vis fast det har gått så länge undrade om vattnet skulle komma...........
Höga Kusten bron i kvällsljus ifrån norra sidan.

9 kommentarer:

Mia stickar sa...

Thaipaviljongen och Döda fallet har jag faktiskt beökt och Veda-bron kör vi över när vi ska söderut! Visst finns det mycke att titta på här i Sverige!

Astrid sa...

Precis så där vill jag också ha semestern!!
Jättefina bilder.
Vi ska vara hemma ett tag och sen dra oss uppåt landet. Vet inte än om det blir Uppland eller Dalarna. Har inga bestämda mål just nu.

Tigris Predikantan sa...

Vilka underbara bilder och vilk fina sällen du varit på!
:)

Susilull sa...

Så mycket fina bilder! Ni verkar ha hunnit med mycket på er lilla tripp!

Rosenvante sa...

Underbara bilder. En skön semester det där.

Kristina sa...

Det verkar vara en helt underbar upplevelseresa! Så vackra bilder och vyer!

Kristina sa...

Mina fjärilsbuskar frös också ner, men det har kommit upp lite nytt nerifrån roten igen. Kanske några blommor iår?

Madame sa...

Sikke nogle skønne billeder fra jeres ferie!

Nogle af mine dejligste ferier har jeg haft i Sverige og Norge - jeg elsker den specielle natur, vi jo ikke har her i det flade Danmark :-)

Bibbi sa...

Det var en trevlig resa vi fick följa med dig på! Härliga bilder... tack!
Så synd att allt torkar bort... här har vi inget bevattningsförbud ännu så länge. Men gräset har borjat gulna och knastrar under fötterna här med! Värmen varar lite för länge... tycker jag som gärna håller mig i skuggan!
Ha det gott!