måndag 26 juli 2010

Semestern slut!

Hur var det då på jobbet i dag, 1. dagen efter semestern? Det var väldigt bra, lugnt och skönt, precis som det ska vara när man återkommer efter en semester, sakta men säkert återvända till rutiner och måsten. Tyvärr hade jag glömt min stickning, tänker ha med den i fortsättningen, så jag kan få sticka under vår lilla paus på förmiddagen, alltid kan det väl bli någon socka eller par vantar. Jag upptäckte, när jag städade på mitt "lilla" lager av garn, att det finns mycket rester, som kan bli sockor och kanske en restgarnssjal med lite tur eller kanske mormorsrutor till ett täcke.
Den överblommade Allium med små svarta frön har jag aldrig sett förr. Undrar hur många som kommer nästa år med alla dess frön?

De två blommande växter nedan är i princip det ända som blommar i trädgården just nu. Allt annat är dött, visset, hänger eller ligger ner. På det viset är det inte så kul, men jag får tänka på blomningen förra året och blomningar, som jag kommer att få framöver.

Det positiva är, att vädret har slagit om, och att vi fick regn i helgen. Det ligger strax runt 20 grader, temperaturen är ljummen, precis så som jag önskar. Vanlig svensk sommarvärme räcker bra för mig. Då blir det också dags att göra något åt trädgården som ser för ynklig ut efter all värme. Men det blir nog mest att klippa ner, fast vi har pratat om att flytta och dela växter också. På vissa ställen är det alldeles för tät. På det viset undviker man att handla växter, när man egentligen redan har massor.

I kväll är det stickcafé, men först på eftermiddagen ska det nog börja fixas lite med Sonens rum. Han har röjt ut det mesta i flyttlådor själv, kastat och stått i igår, så jag är ganska imponerad. Stora Kärleken hade tänkt börja måla lite fönster först och spackla lite hål, i alla fall dem man ser, nu när det är tomt på väggarna. Slipa får vänta tills Sonen har åkt på läger. Vi har beställt skjutdörrar till en garderob av den simpla orsaken, att de garderober man numera kan inhandla på IKEA som har full höjd ca. 240 cm, bara är 50 cm breda. Sonens utrymme för garderob i väggen är 120 cm, när vi tar ut och slänger de gamla ommålade Marbodals garderober, så det passar inte alls. Därför har vi beställt skjutdörrar och får då inreda själv. Ska bli spännande att se kvaliteten på dessa, när man har beställt på nätet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kameran är jag riktigt nöjd med, kan rekommendera den.
Va skönt att du fick en lugn o skön arbetsdag, det brukar ju ta några dar innan man har kommit in i dom gamla banorna.
Skönt att höra att det inte bara är jag som har ont om blommande växter, men det är ju så himla tråkigt för sommaren är ju inte slut än.
Vilken fin lilja, gillade den vinröda färgen skarp:)
//Cina

Pia sa...

Flot farve din lilje har. Ang. frøene på din Allium, så har jeg aldrig set mere end den ene som står i bedet, trods den smider frøene og der ikke luges, måske de skal fremspires i drivhus? Kunne være jeg skulle prøve.

Fru Kahr sa...

Mine Allium frøformere sig lystigt helt af sig selv. Så de dukker op rundt omkring i haven.

ylva sa...

Det låter mysigt med alla projekt och vad skönt att det blev en behaglig start på jobbet. Sköt om dig !