söndag 18 juli 2010

Vinbärsgelé!

Har aldrig provat att göra gelé tidigare, men nu fanns det lite röda och lite vita vinbär på de två buskarna, som vi har planterat i stället för de gamla, som bara blev angripna av ohyra hela tiden. Så nu på förmiddagen var det dags. Stora Kärleken hjälpte till att plocka och skölja glas, fast det behövdes ju bara 2 stycken kom vi på sedan! Men det gick väldigt fort, sedan får vi se om det stelnar, men det såg ut så i grytan. Det lilla glaset är resten som blev över. Den ska jag smaka till mina grillade revbensspjäll i kväll, som vi ska prova att göra efter ett nytt recept.

Jag längtar efter att sticka pärlmuddar igen. Lilla Sonen sitter här bredvid och ritar på ett mönster, som han vill att jag ska överföra till muddar, får se om vi har något tillräckligt häftigt garn och pärlor, som kunde passa en kille. Så tills han är färdig stickar jag på att par sockor, vem som ska få dem, vet jag inte. Vi är tre i familjen, som har samma storlek nu för tiden!

5 kommentarer:

Rosenvante sa...

Hemgjort, mmmmmm gott.

Nette sa...

Vinbær? Er det ribs? Jeg ved, at sorte vinbær er solbær, men jeg synes, geleen ser for lys ud til at være solbær?(Ih, hvor jeg altså lærer meget svensk ved at følge din blog)

Jeg skulle lave æblegele sidste år. Jeg prøvede to gange. Ud af en hel gryde æbler fik jeg en halv deciliter gele. Hold op, jeg følte mig til grin.

Been there, done that.

Det ser ud til, at du har været mere heldig. ;-)

Call design sa...

Vinbärsgele som är hemgjord, mums!
Dina muddar är så vackra, vad kul att din son vill ha egendesignade, skall bli kul att se!
Många må gott hälsningar

Susilull sa...

Gelé är det bästa att göra av vinbär tycker jag, enkelt och gott!
Just nu är våra gamla vinbärsbuskar kapade och jag tror inte det blir några nya. Men jag har en snäll svärmor som förser mej med lite gelé emellanåt!

Så söta dina pärlmuddar blev!

StrandviksVillan sa...

Så gott! Vi får ännu så lite bär på våra buskar, så jag plockar bara av dom och fryser in hela till bakverk eller nåt.

Visst är det gångplattor som mannen har gjutit! Han har "designat" och gjort formarna själv också :) Kommer bli riktigt bra sen!

Ha en fin dag! Hos oss har det äntligen regnat lite i morse (bra för mina nya buskar och växter :)