lördag 15 januari 2011

Det är så mycket val!

Det matcher inte riktigt med mig som person, alltså mig som person efter att jag varit utbrändt och börjar bli bättre, att skulle ta ställning till så mycket saker. På något vis mår jag bättre när jag inte behöver bestämma mig. Det ska helst rulla på som vanligt, och jag litar på att saker och ting löser sig. Jag kan gå helt i spinn över, att saker inte fungerar, för då måste jag välja, hur jag ska göra för att få det att fungera. Likadan blir jag så trött på alla saker som vi måste välja: Eloperatör, telefonoperatör, bank, skola etc. Även vad vi ska äta till middag....Och väljer vi inte, så tillhör man ju dem som kanske förlorar på det, vilket race och vilken ångest skapar inte det?

I går ringde Sonens rektor till min mobil precis innan jag skulle sluta på jobbet. Man får ju allvärldens tankar om vad som kan vara fel då, men hon ville bara påminna om, att vi inte hade tackat ja till platsen i årskurs 7 som vi hade valt. Inte sjutton hade jag haft en tanke på det, vi hade ju valt med och för honom, skulle vi nu trycka på knappen en gång till??!! Javisst skulle vi det!

Och vi som är inne i Dotterns gymnasieval, som är helt bort-i-väck enligt mig. För alla skolor är hon högvilt och väldigt intressant. Vår dotter genererar en skolpeng till den skola, som hon väljer, och hon blir intressant just därför. Det finns ett antal gymnasieskolor i vår kommun och även en ocean av skolor på väg intill och i Stockholm, så hur ska hon och vi kunna välja? Det är linjer, profiler, högskoleförberedande eller inte, med eller utan en dator som man får, med eller utan betald lunch....Det är hur många val som helst.

Därför mådde jag så bra när jag läste en artikel här i veckan om semester. Jag ska inte kalla det semester längre.....jag ska kalla det för lov, när jag ansökar om ledighet hos min chef. Barnen har lov, de har en oförpliktande lång period av tid, där man är fri att göra vad man vill. Så vill jag också ha det. Jag kan till och med sträcka mig så långt som till att säga, att jag har lov på helgen: Bara göra det som jag själv vill!

8 kommentarer:

Caroline sa...

Så klokt det låter att ha lov, det är nog så man ska tänka när alla "måsten" finns.

Strikkeheksen sa...

Hmm - kan godt forstå dine tanker om alle de mulige og umulige valg - det kan få selv den bedste til at miste pusten :-)

Nu må du rigtig nyde din "lov på helgen" - billedet viser jo, hvordan du skal gøre ;-)

Ruta Ett sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ruta Ett sa...

Visst blir man trött av alla val och bekräftelser man ska göra. Det känns ibland som om man gör några andras jobb också...och aldrig känns det som om man valt rätt...och inte får man veta det heller förrän i efterhand...

Handarbete/Pyssel sa...

Ja, urs ja, alla dessa val!
Både nu och då gör jag valet att INTE välja... Och INTE grubbla på om jag vinner eller förlorar på det ekonomiskt! Ser mig som vinnare då jag inte lägger mitt huvudbry på sånt utan på annat jag tycker är viktigare!

Samtidigt är det skönt att ha valmöjligheter!
Många val varje dag som påverkar våra liv. Vi kan själva välja våra liv!
Visst händer det tråkigheter som man inte alltid kan välja bort MEN man kan välja hur man vill förhålla sig till tråkigheterna!

Och man kan välja att ha LOV. Ett klokt val !!!
Själv har jag valt att ha "extra-ledigt" hela hösten/vintern ("bara" jobbat med min butik) och det har varit väldigt skönt, även om det varit hårt ekonomiskt så har det känts rätt mot min kropp och i längden blir det ju även mot min familj !!!

Ha det gott i "valtiderna"
STOR KRAM!

Carina sa...

För mig är det härligt att läsa att det finns fler än jag som hatar alla dessa val som man måste göra numera. Och hur skulle jag valt när jag var ung och skulle välja utbildning och framtid. Det är ju ganska omöjligt att bli tvungen att välja för resten av livet när man knappt har börjat leva det. En sjuk värld vi lever i om du frågar mig.

ylva sa...

Jag håller med i allt . Vi verkar ha samma "rytm " du och jag och nu står som sagt ena dotterns val till gymnasium högt på listan...
Det var en inte en dum idé och kalla semestern för lov .. det tror jag att jag också ska göra

Handarbete/Pyssel sa...

Trevligt med stickcafé!
Här sitter jag i min ensamhet och tänkte ta fram virkningen. Fast det är ganska trevligt att sitta i sin ensamhet också! :)
Ha en fin em/kväll!!