onsdag 5 januari 2011

Jag hann precis!

Och då menar jag ta kort innan kameran verkar ha gått hedan.....Kameran aviserade batteribyte, men efter det är det helt omöjligt att starta, det blinkar till på lilla pricken att det finns ström, men sedan inget mera. Hmmm vad göra? Avvakta och använda Dotterns stora systemkamera, kanske....

Hur som helst så ska ni få se min julklapp ifrån mina föräldrar, visst är det en dröm?

Nu kan jag sticka vantar i alla möjliga mönster, bara att titta i den och läsa är en dröm. Tack för den, mamma och pappa!

Sedan har jag avverkat ännu ett par sockor, denna gången till mig själv, därav den lite stora storleken på Dotterns fötter. De är stickade i Four Seasons Gründl sockenwolle "Hot Socks Print" på stickor nr 3. Mönstret är det jag alltid använder, fick det när jag handlade sockgarn i Danmark för 3 år sedan och skulle sticka sockor för första gången. Det har en bra häl, som är lätt att komma i håg. Det är lite garn tillövers av den färgen, så nu sticker jag små sockor att ge bort eller till Syföreningsauktionen i november. Det ska ju börjas i tid!Dagen idag gick bra, det är en duktig person på arbetsprövning jag har fått till min arbetsplats. Vi har inte samma grundproblematik, men vi blev sjuka nästan samtidigt, så vi har haft samma förlopp, har samma läkare och kan relatera till varandra. Det blir intressanta samtal och jag hoppas att hon får något med sig dit hon är på väg.

Snöat har det gjort mer eller mindre hela dagen, så vår snösläde eller "slodan", som vi kaller den kommer till användning. Det är runt +-0, så snön är tung, men det är härligt att vara ute, älskar att "sloda" snö. Mannen tycker att jag är tokig, i alla fall lika tokig som i sommarens trädgård, allt ska vara rakt och fint, så ni kan tänka er hur jag bråkar när han gör det!

Nu ska det bli James Bond kl 21, älskar filmerna, så jag kommer att sitta och titta på alla när de visas under vintern/våren. Dessutom stickar man så bra till film.

12 kommentarer:

Handarbete/Pyssel sa...

Verkligen en fin klapp!
Jag är sugen på att sticka både varntar och sockor, MEN jag ska fortsätta med mina ufo:n!
Är lika mysigt att sitta och virka som jag håller på med "nu".

Idag har jag haft scrapbooking-träff i min butik. Jag var med och fikade och pratade och visade, medans jag även plockade och röjde i butiken. Sen satte jag mig och sorterade foton och när det blev kundtomt här så satte jag mig och scrappade jag också. Är svårt att sluta när man satt igång!!

Jag gillar också att skotta snö, och det fick jag göra innan jag kunde öppna butiken. Ca 1 timme var jag ute. Skönt med dagsljus och frisk luft!

Sköt om dig!
Kram!

Ruta Ett sa...

Den boken är jättefin. Jag lånade den på biblioteket och det var såååå många fina vantar i. Lyckost!
Det ska bli kul att få se vantar efter vantar i flera olika mönster.

ylva sa...

Har inte sett denna bok (tror jag blandar ihop med en annan ) men titeln verkar ju lovande :-)

Sunna sa...

Den där boken står högt på min önskelista, helt underbar

Mia stickar sa...

Skulle också vilja ha en vantbok!

Cathis stick och sy sa...

Hej igen
Vilken fin julklapp.
God fortsättnig du med.Här går det mesta i slow motion eftersom jag lyckats bli dundeförkyld.All ork går åt till att jobba.Lite sticka gör jag men med mossig hjärna blir det bara sockar eftersom man inte behöver tänka så mycket då.Ha det så bra.
Catharina

Strikkeheksen sa...

Det ser ud til at være en meget spændende bog med flotte mønstrede vanter :-)

Rigtig godt nytår til dig og dine :-)

Janne i Fagerlia sa...

Tusen takk for trivelig hilsen fra deg. Den vanteboken skulle jeg gjerne ha hatt jeg også. Det er så trivelig å sitte å bla i slike bøker og drømme om nye strikkeprosjekter.

Eva sa...

det var ett tag sedan,men jag blev glad över att få ett livstecken från dej ! Du e lika tokig du som jag...gillar att skotta snö,man ser resultat på en gång och snyggt blir det oxå,har lite allergi vad gäller snöiga broar och gården.
Det boken måste vara en riktig höjdare,ska kika efter den nästa gg jag besöker bibblan.
Fina bilder du lagt in.
Här har det oxå snöat hela dan och -4 gr.

Pysselfarmor sa...

Jo den där vantboken innehåller många fina vantar...med betoning på många. Man har att göra ett bra tag!

Astrid sa...

Den boken är guld!
Jag är nyfiken på vad du väljer, själv har jag stickat tre par hittills.

Garntrollet sa...

Den boken har jag inte sett förr, ser spännande ut, vilken fin julklapp. Jättefina strumpor också!

Min gamla kamera hade samma sista-rycket-förlopp som din :-) Jag misstänker att teknikprylar har ett bäst-för-datum, som de slutar funka på... allt för att vi ska köpa nytt :-)