lördag 8 januari 2011

Grattis till de nya danska tvillingarna!

Det danska kronprinsparret har fått tvillingar idag, en pojke och en flicka. Så passade det bra att jag provade på att sticka små sockor, lite pilligt att stänga av i tån, men roligt. Samma garn, stickor och mönster som tidigare, nystanen skulle ju ta slut, så det blev först sockor till mig, som i inlägget nedan, sedan några med en längd på 17 cm och tillsist några med en längd på 11 cm. Det finns en liten boll kvar av nystanen, men det går nog åt när jag stickar mina randiga restgarnssockor.

Och som ni kanske ser så fungerar min kamera igen. Batterierna var helt enkelt inte tillräckligt bra, även om vi försökte med flera par laddade. Vi laddade om dem och voíla, det fungerade!

I dag har vi städat ut Julen, vädrat ordentligt, plockat undan och tvättat. Nu kan vi börja med nya friska tag. Vi har pratat om vårt kök, som är på G att förnyas. Det har varit på G länge, men vi måste ta tag i det och det måste vara praktiskt under tiden. Det är inte praktiskt att laga mat med tillgång till en kokplatta under ett antal veckor till 4 människor, så vi väntar tills det blir varmare, så vi kan sitta ute och äta och kanske använda grillen som komplement. Jag har redan ritat 7 kök på Ikea i deras program, men vi blir inte riktigt nöjda, inget passar sådär perfekt. Det är 117 val att göra innan bara det blir klart, sedan är det val av kakel, golv, väggar, bänkskivor, vitvaror, vattenkran etc. Ibland önskar jag att man bara kunde hyra någon att göra det, men jag är så dökinkig med utförandet, att det skulle bli ännu jobbigare än att göra det själv. Det är den kontrolltokiga perfektionisten som sticker fram sitt huvud!

3 kommentarer:

Ingaredstoka sa...

Vilka underbara sockar!! Färgskalan är ljuvlig!
Jag följer med stort intresse hur det går gör dig med din arbetsträning. Kämpa på du är jättemodig!
Kram Susanne

garnlivet sa...

Ja, det är mycket att tänka på när man ska renovera kök men vad härligt det är när det är klart. Lycka till!

teresa sa...

Kul att sticka smått, det går så fort.
Nytt kök låter mer krävande... Lycka till!