lördag 22 januari 2011

Nya projekt!

Så fort jag såg dem på Mönsterarkivet, blev jag kär. Dem ska jag bara göra och det blev fortare än jag trodde. Garnet köpte jag hos Tovikka i måndags på Stickcafé och en vante var redan färdig på måndagskvällen, stickcaféet plus lite kvällsjobb och vupti en vante virkat och klar. Nästa på tisdagen och nu fattas bara att fästa och fixa pyntet bara. De är inte virkade i Nepal utan i Limavirknål nr 4.

I onsdags handlade jag ytterligare färger. Det ska bli gröna till Mannen, Nepal, och lila, Lima, till mig själv. De är väldigt roliga och snabba att virka och beskrivningen hos Pyssel och knåp fungerar perfekt. Det går åt knappt ett nystan per vante till en dam och lite mer än ett nystan till en herrvante.

Att virka fungerar ju inte så bra till TV för mig, så här kommer det lite andra projekt som passar till det. Nya sockor på stickorna i Regia, härligt garn! Jag har som mål, vet inte om det håller, för 2011 att försöka minska mitt garnlager lite grann. Så det blir säkert mycket sockor på bloggen framöver!

En annan vante, som jag har stickat tidigare, och som fungerar är Johanna Wallins kragvante. Den kommer nu i en ny färgställning grå med lite gråblått, men samma underliga tunna garn ifrån Tradera, men ull är det i alla fall. Den ser mest grå ut på bilden.

Sedan har vi haft "trevliga saker" att syssla med i veckan: Avlopp som inte fungerar! Och i köket av alla ställen! Vi har nog provat alla husmorsknep som finns: bakpulver och ättikssprit, köpt renstråd, frågat flera som vi känner, men så kom rådet: ta vattenslangen. Det verkade inte vara stopp med renstråden på de första 7½ meter, men med vattenslangen stödde vi på patrull bara ½ meter ner och sedan längre ner igen, men nu är det bortspolad och rinner ut med ett slurp! Tänk vad bortskämd man är med att allt ska fungera. Man bor i stan och tror att allt ordnas någon annanstans ifrån, men icke.............

Trevlig helg!

10 kommentarer:

Eva sa...

De vantarna ska jag oxå prova att få till,snygga !
garnet du anv t sockarna har en härlig färg....

garnlivet sa...

Fina vantar! Blir lite sugen att prova att virka vantar jag med. Jag är inte så förtjust i att virka men önskar att jag tyckte det var skojigt då det finns så mycket fint att tillverka.

Rosenvante sa...

Skönt med grejer som går fort och blir så bra också.
Det där med avlopp känner jag igen, för ett år sedan låg vi ju och höll på med ränstråd och vattenslangar. Tyvärr hade vi inget enkelt fel utan fick gräva nytt avlopp, men så skönt det är när det fungerar igen.

HandMade sa...

Vad fina de blev! Varsågod och tack själv får man väl säga :). Så Lima funkar också bra? Jag har inte testat Lima än men jag är bra sugen. Jag ska köpa på mig några nystan när jag är hemma i Sverige nästa gång.

Strikkeheksen sa...

Så produktiv, du er i øjeblikket - de vanter er rigtig fine :-)

Godt, der kom hul igennem afløbet ;-)

Tidsfördriv sa...

Hejsan!

Här stickas och virkas det, vilka fina saker du gör =)
Boken du fick av mamma och pappa i julklapp verkar jättebra och full med inspiration och idéer!

God fortsättning vill jag önska er, nu var det längesen jag satt vid datorn!

Må så gott!
Kram Maria

Mona sa...

Härliga virkade vantar! Jag har ännu aldrig virkat vantar, men nu tror jag nog jag snart skall prova.
Skönt att ni fick avloppet att fungera. Det är inte roligt när det blir stopp någonstans. Det har nog hänt sig här också...
Kram, Mona

ylva sa...

Det där mönstret ligger och väntar.Nu blev jag inspirerad.

Caroline sa...

Jättefina virkade vantar, dem måste jag nog prova!

Eva sa...

Vad är det för stickfasthet på garnet du anv t de virkade skönheterna