måndag 16 november 2009

14 år!

Det fyller Stora Dottern i dag, så är man väl tonåring på riktigt, eller? Jag kom i håg hur mycket det snöade, när hon föddes på Danderyds sjukhus. Stora Kärleken fick kämpa sig iväg med filmrullen, det var före digitalkamerornas tid, till en fotoaffär, snabbframkalla, välja dubbla kopior så vi kunde skicka dem samma kväll ifrån postkontoret i Stockholm, som hade sista inlämning kl. 22, så de skulle hinna hem till mormor och morfar i Danmark på lördagen. I Danmark har man nämligen både då som nu postutdelning på lördagar.

En akutkejsarinna är hon, Stora Dottern, men lång, i alla fall längre än mamma nu, pratsam, fast hon tycker mamma pratar mera, barnkär, klok, häst- och Twilighttokig och mycket självständig. Och nu, när man frågar vad hon önskar sig till middag, så får man inte det automatiska svaret: McDonalds! , hon vill ha något gott och gärna med kött. Så det ska det bli i kväll, när hon kommer hem ifrån filosofiskt café. Kyrkan ordnar flera olika aktiviteter i samband med konfirmandläsning, som hon tycker är roliga och intressanta. I fredags var det en helkväll med filmvisning, mat och diskussioner kl. 16-23, passade henne perfekt.

Lilla Sonen och jag har kreerat en tårta till henne. Hon ville ha en hemlagat inte en färdigköpt, som tidigare har tillhört favoriterna. Så i dag blev det vanliga tårtbottnar 3 st med lager nr 1: vaniljvisp smord på botten och hela jordgubbar mixade till en slät smet ovan på tillsammans med små sockriga kakor med bittermandelsmak (da: makroner). Lager 2 var resten av jordgubbssmeten och ett väldigt tjockt lager mango- och passionsfruktmousse. Sista botten på och glasyr med choklad smordes på. Får se vad hon tycker om det.

7 kommentarer:

Jeannette Mariae sa...

Et kæmpe stort til lykke med din kejserinde. 14 år... Vidunderligt.

Knus fra engens land ;-)

nynne sa...

Hjertelig tillykke med dn datter, Må i f¨en dejlig dag sammen

Losarinas mor sa...

Tillykke med datteren !
Og hvilken lækker kage :-9

Helle : sa...

Stort tillykke med din datter i dag, håber at jeres fine kage smager godt for den ser lækker ud ;-) mums !

Madame sa...

Et stort tillykke med din dejlige akutkejserinde ;O) Jeg håber, I havde en rigtig dejlig dag i går!

Fru Kahr sa...

Tillykke med datteren. Jeg håber, I får en god dag:-)

Linda sa...

Ser helt underbart gott ut!!