söndag 8 november 2009

Söndagspromenad!

En söndagspromenad med tips-och bingorunda arrangerad av den lokala orienteringsklubben fick utgöra det för aktiviteten på Fars dag. Eftersom Stora Kärleken tillika tycker att det är lite för kommersiellt för hans del räcker det med god mat i kväll och bra fika, så är han nöjd. Stora Dottern hade full pott på bingo och vann en trisslott, men ingen vinst på den sedan, och Lilla Sonen hade full pott på tipsrundans 12 frågor, så han fick en liten present.

Och mitt i skogen träffar vi på två kvinnor som är ute och går med en hund och de pratar danska av alla språk! Det visar sig att den ena hade bott 4 år i Lilla Staden, var gift med en svensk, men inte kände andra danskar. Vi pratade en stund och fortsatte sedan åt var sitt håll. Stora Dottern sa " - och jag förstod hela samtalet", vartefter vårt samtal leds in på tvåspråkighet eller ej. Jag berättar varför jag inte lärde Lille Sonen och henne danska ifrån de var små. Mest för att språken ligger så nära varandra, men även för att om man har besvär med sitt eget språk, så räcker det med ett språk att lära sig enligt logopeden. I dag har dock inget av barnen något större besvär att förstå danska, men pratar det inte flytande.

Jag har lagt upp till den krokade mössan, som vi fick beskrivning på i går på kursen, men jag tror att jag hellre väljer att rundkroka ett par muddar. Och som information så är kroknålen med "slang" en enkel kroknål fast flexibel, vilket betyder att du kan ha större arbeten på den såsom ett bakstycke eller liknande. Den avlånga kroknålen har en krok i varje ända och används för att kroka runt med. Det tog ett tag i går på kursen innan poletten fallt ner för mig, hur man flyttar arbetet ifrån sida till sida och krokar runt eller krokar på och av i bitar runt och runt, så skulle man också kunna uttrycka det.

8 kommentarer:

Susilull sa...

Oj, trodde jag hamnat fel först!
Kul med lite ombyte på bloggen!

Så roligt att träffa på landsmaninnor (säger man så?) ute i skogen!

Strikkeheksen sa...

Herligt med en tur ud i naturen - og ekstra bonus at møde danskere :-)

Madame sa...

Hvor er det sjovt, at du mødte to danske kvinder! Dejligt at dine børn forstår dansk - det hjælper jo, når I er sammen med din danske familie.
Ha' en dejlig søndag aften!

ylva sa...

Vad snyggt du gjort om din blogg! Trevligt ,

Tänk att vad kul det är med möten som det du berättar om , ni kankse möts fler gånger.....


ha det gott !

Anonym sa...

OJ! Så fint det är här, jag kände inte igen mej först =)

Tipspromenad är alltid kul! Det är så rogivande...

Tack för mycket kloka ord!! Ibland bara raserar allt...Jag har bra hjälp och stöd från sjukvården, de står bakom mej hela tiden, det är FK som är det onda!
Hörde på ryktes vägar att de har skickat hit en opartisk utredare som skall utreda våra utredare *krångligt*, just pga att de gör så mycket fel här. Det ger mej lite hopp...

Jag är klar med min tröja och tack vare tipset från dej, att sy på maskin, så blev den jättefin!! Så än en gång 1000 tack för tipset =)

Önskar dej en underbar vecka

Kram Maria

Bloggullet sa...

När det gäller hårfärg så är blondering det mest jobbiga för det kan bli hur som helst.

Färgar man det brunt så brukar det bli som man tror.
Mitt blev lite orange.;o)
Kram

Mette Lykke sa...

Så fint nyt tapet du har fået på bloggen.. Er det fars dag i sverige som vi kender den i Danmark, eller har jeg misforstået noget.
Store smil fra Ærø.

Helle : sa...

Dejligt sådan at komme ud og gå, og så enda møde nogle danskere ;-)