torsdag 5 november 2009

Min docka!

Jag syr och syr på min waldorfdocka och det är så väldigt roligt, så tack till L'orna för att jag fick tips om kursen och för att jag fick var med.

Underhåret kräver nog längst tid, men är också något man kan sitta med var som helst. Nu ska jag så bara bestämma mig för, vilket hår hon egentligen ska ha, dockan, flätor eller bara långt hår eller något rufsigt. Jag funderar mycket på om hon ska bo hos mig eller ges bort, men har inte kommit fram till något beslut ännu. Helt klart är att jag ska sy flera dockor, det är kul, men det är minst lika roligt att sitta och prata under tiden vi syr.

Annars så stickar jag vidare på min muddar i skuggstickning. Det är nr 2 som är på väg. Jag har börjat fundera på, om jag ska sticka ett litet lager av presenter. Då behöver man inte fara i väg efter en blomma eller liknande utan kan lugnt hitta en present bland sockor, pulsvärmare eller små sjalar. Tänker lite på min farmor, som stickade mycket socker för. Jag har aldrig sett henne sticka annat än just sockor. Ja, hon höll hela släkten med sockor om vi ville ha. När vi besökte henne på sommaren, eftersom hon bodde långt bort, så fick man välja bland alla, som hon hade stickat, till kommande vinter. Storleken var sirligt handskriven på baksidan av banderollen, som var nerstucken i skaftet med en liten garnrest, så det fanns att stoppa med om strumpan skulle gå sönder.

6 kommentarer:

Mia stickar sa...

Så fin din docka blir! Var har du hittat mönstret på dina skuggstickade muddar?

Losarinas mor sa...

Så fin din lille dukkepige er !
Og en dejlig ide med en gavekasse fuld af hjemmestrik :-)
Og Hvor er det dog fantastisk , med den sokke historie :-) En sådan bedstemor vil jeg være !

Karin Grøn sa...

Den er du bare sluppet godt fra, den Waldorfdukke. Hvor er den sød og fin. Sne har vi ikke haft endnu men en underlig storm fra en helt forkert vindretning om vinteren nemlig stik øst så det blæser ind i huset og der er iskoldt for det blæser langs langsiden af huset, der vender mod havet stik øst, men vi kan da heldigvis stadig klare os med brændevon.

Call design sa...

Visst är de söta dessa dockor, och sin alldeles egna personlighet har de likaså. Ljuvligt goa!
och idag behövdes det verkligen handledsvärmare, vilket jag dock inte hade med mig till jobbet tyvärr. Oj vad det blåste. fryser fortfarande fastän jag är nedbäddad i en filt med datorn i knät. Brrrr och handledsvärmare kan vi inte få för många av. Spännande att se dig göra de andra likaså :)
Många må gott hälsningar

Annela sa...

Men så söt din docka blir! Det skulle vara synd att ge bort henne.

Manna sa...

Hvor er dukken blevet fin. Glæder mig til du viser den frem med tøj på. Hvis det var min dukke, kom den aldrig ud af døren, den er så sød