måndag 30 november 2009

Sticktorka!

Det är sticktorka! Eller idétorka eller fantasilöshet eller icke-kreativa veckan eller något annat, som jag inte vet varför..........Det händer nästan ingenting här, visst jag har varit sjuk, ingen ork, host i massor, men jag har inte någon stickning liggande som jag har lust att börja på eller ens sticka ett par varv på. Märkte ni det finstilta inte någon stickning som jag har lust att börja på? Jag har alltså två par strumpor och en vante, men det lockar inte, ja och så har jag en halsvarmare, som jag håller på att virka små blommor till, men inte heller det är kul just nu.

En halsduk/sjal har jag stickat till Stora Dottern. Den är lite "Twilight" och en ersättare eller i stället för en annan som hon fick förra vintern, men den är för varm just nu, är i ull, så hon ville ha en annan. Denna är stickat i 3 nystan plus en liten snutt på det 4. svart Safran 100% Hellårs bomull ifrån Garnstudio. Räta maskor nerifrån och upp, ett uttag i början på varje varv och 2 varv virkade fastmaskor runt om för stadga. Just nu ska det bara vara stora sjalar har jag förstått, som man virrar runt halsen, som vi gjorde med Palestinasjalarna en gång i tiden.

11 kommentarer:

Call design sa...

Jag tycker Twilight sjalen blir helläcker och passar bra in på filmens tema, har hon sett den nya filmen på bio än?

Och lusten den försvinner och kommer tillbaka igen, känner så väl igen mig i din beskrivning just nu, fantasin flödar ej och inte orken heller. men titta på nätet går bra och drömma sig bort en stund. det är kul det med!

Många krya på dig kramar

Rosenvante sa...

Igår hade jag också så där, ingen lust alls, fast jag kände mig inte frisk då heller. Idag har jag inte känt dragningskraften ännu, fast det kanske kommer sen.
Så du hade också palestia sjal. Det hade jag också, och nu har mina båda yngsta döttrar också haft det. Nu förtiden finns de ju i alla möjliga färger. När jag hade fanns bara rödvita och blåvita.

Rosenvante sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Rosenvante sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Blipp sa...

Här är tips mot sticktorka, lagom mycket varje dag, o det gör inget om det blir lite fel här o var, jag är mkt nöjd med den jag gjorde förra året.Liten bild på den finns på min blogg, man kan använda vilket garn man vill som passar till sticka no 2,5-3,0.

hej hej o glad första december.
http://www.kalender2009.slojdohantverk.se/

Caroline sa...

Trist med idetorka, ibland har man hur mycket ideer som helst och ibland är det helt tomt!
Sjalen är jättesnygg, och visst ska det vara stora sjalar just nu. Hoppas att hostan gett med sig!

Bloggullet sa...

Här händer knappast något heller, mer än lite psykbesök.

Palestinasjalarna, de var så sköna, jag slet nästan ut mina.

Krya på dig.
Kram

Karin Grøn sa...

Tak for din private hilsen- det vil jeg så lige overveje- jeg ville som sagt gerne have set i bogen. Jeg tænkte om du kunne have glæde af at strikke lidt nisser- så kan du kigge i www.strikkeleg.blogspot.com. Så kan du få lavet lidt nisser til jul.

Lavendel sa...

Sådan har jeg det i dag....bare så du ved, du er ikke alene - Palæstina-sjalerne gav lige et par billeder! knus

ylva sa...

Jag tror att det ibland kan var bra att hålla upp med stickeriet.Jag har också haft en period när ingenting var roligt inget lockade men sedan hux flux så kom lusten. Man ska ju trots allt sticka för att man tycker att det är roligt

Sköt om dig


/Ylva
Ps

Carina sa...

Hur lever livet hos dig? Det har blivit så tyst, saknar dig.