torsdag 5 februari 2009

Stora Dotterns sjal!
Om jag ska säga det själv, så är jag faktisk förtjust i sjalen, jag tycker att den är ganska så elegant. Kanske jag får virka en till åt mig själv, eftersom Stora Dottern inte kommer att lämna ifrån sig sin. Inte som det verkar i alla fall......

Sjalen är virkad av 300g svart ullblandning, 7 bröder ifrån Novita inköpt på Rusta, dvs. 2 nystan på virknål nr 6. Det är bara "musslor" (3 pinnar), samma som mina uddkantar på de andra sjalarna, virkat uppe på varandra, vet inte vad det heter, men det är det närmsta jag kan komma i förklaring. Sedan har jag använd 50 g ett nystan svart pälsgarn, Arktis, ifrån Marks och Kattens, köpt på Tradera, och virkat 2 varv fastmaskor runt hela sjalen. Den är 170 cm bred och 73 cm lång. Sjalen var väldig enkel att göra, och jag började i tisdags kväll och är färdig nu torsdag kväll med att fästa alla trådar. Jag rekommenderar verkligen att virka lite pälsgarn runt kanten, det ser väldigt lyxigt ut. Allt garn kommer ifrån lagret, så nu kan jag se, efter min senaste produktion att det finns lite tomma luckor.

Annars har jag använd dagen i går plus en halv dag i dag på att bara sköta om min "boudoar", alltså mitt rum, där jag förvarar alla mina sy- och sticksaker. Jag har nystat massor med garn, fått många nya idéer och framför allt blivit alldeles förskräckt. Jag fick för mig att göra en excel-lista på vilka stickor och virknålar jag hade. Vem hade trott, att man var innehavare av 11 set strumpstickor nr 3? Det är ju helt kopiöst och groteskt och det som är värre! När sjytton har man införskaffat allt detta, och när har man 11 sockor på stickorna samtidigt?

13 kommentarer:

Wicke sa...

Åh, den var verkligen jättesnygg!
Man kanske skulle ta fram sina virkgrejor igen?

Anonym sa...

den ser jättefin ut!

jag förstår att stora dottern inte vill lämna ifrån sig den:)

Karin sa...

Kanonsnygg! Jag måste prova med det där mönstret (jag brukar kalla det du säger "pinnar" till som stolpar, eller dubbelstolpar, beroende på hur många ggr man virar garnet på nålen.) Jag har lust att virka mormorsrutor...

nynne sa...

det er en kanon dejligt sjal- du må da igeng med et til dig selv hurtigst muligt.

Handarbete/Pyssel sa...

Åh! Tjusigt!
Så snyggt det blev med pälskanten runt!
Jag har lite pälsgarn liggande, nu blev man ju sugen på att virka en sån här och göra åt lite pälsgarn på slutet...!! =)
MEN, nu ska jag lugna ner mig!
Först ska jag göra färdigt en del annat!!!

OJ! ELVA set strumpstickor nr 3 - hur blev det så ??
Jag tyckte häromdan att jag hade många virknålar 2,5 - men jag ändrade mig nog nu, de var endast TRE ... !! =)

Ha en bra dag!!

Birthe sa...

Ejj hvor er det blevet flot :-)
kan godt forstå at datteren er glad.
God dag .

Susilull sa...

Den ser enkel men elegant ut, jättemysig!

Och vilka snygga tapeter du har i hallen(?)!

Gjorde personlighetstestet du skrev om i förra inlägget - resultatet var nästan kusligt, får de om jag skriver om det i bloggen...

Kram och ha en skön helg!

Lona sa...

Superflot sjal og meget raffineret med det langhårede garn rundt i kanten! Heldig datter du der har!!

Tea Lady sa...

Hej!

Den var verkligen snygg, jag gillar "fransarna" längs kanten.

Första gången här, trevligt ställe!

Ville tipsa om min tävling på min blogg www.tefrossa.blogspot.com

Kram,
Lena

Karin sa...

Riktigt fin sjal! Trevlig helg!

Strikkeheksen sa...

Elegant, dét er lige ordet, hvor er det flot :-)

Kristina sa...

Från ditt svar på min blogg, så måste jag också lära mig säga mañana. Snygg sjal och för många strumpstickor. Annars är allt som det äri den egna ofullkomliga världen. Jag har väl inte 11 set strupstickor, men jag har ändå fler än jag behöver. Braattha-grejor?

Rosenvante sa...

Bra idé med pälsgarn runt, gör att det ser lyxit elegant ut. Jag har också en massa av samma sort av sticknålar. Konstigt att man alltid saknar just den st man ska ha ändå =).